Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Orbán Viktor: az ügyeskedők ideje lejárt

Az előző szocialista kormányokat és a jegybankot tartja felelősnek a miniszterelnök azért, hogy a bajban lévő hitelesek euróban és svájci frankban adósodtak el. Orbán Viktor szerint a devizahitel terjedésének időszakában az ország vezetőinek és a Magyar Nemzeti Banknak kellett volna figyelmeztetnie az embereket a veszélyekre.
A kormányfő a Fejér Megyei Hírlapnak adott interjújában azt is mondta: Magyarország független ország, amely együtt akar működni a többi európai állammal, de nem hajlandó a saját érdekeit másoké alá rendelni. Orbán Viktor szerint kormányának Közép-Európa, sőt, egész Európa legversenyképesebb adórendszerét kell kidolgoznia. A kormányfő úgy fogalmazott: nehéz, de sikeres évek várnak kormányára. Orbán Viktor megismételte: a spekulánsok, ügyeskedők ideje lejárt. Olyan országot szeretne, amelyben megéri becsületesnek, törvénytisztelőnek, munkából élőnek lenni.

Olvasóink írták

 • 8. jozko 2010. szeptember 04. 21:45
  „Orbán Viktor a padlóról hozta fel a pártját-nem egyedül, de a legerősebb politikai erőt kovácsolta a Fideszből!
  Ugyanezt meg tudja csinálni az országgal is!
  Ezt elhiszik neki külföldön, elhiszik az Unióban!
  Ez a mi felemlkedésünk kulcsa!
  A népszerűség nem a legfontosabb tulajdonsága egy válságkezelő vezető politikusnak! Azzal csak aprópénzre váltaná a tehetségét!”
 • 7. szilléri 2010. szeptember 04. 20:25
  „Hát igen !
  A Sziviép 3,5 milliárddal kezdte, de a felszámolás végére már bevásároltk néhány milliárdot= végeredmény 12,5 milliárd.

  Szocialistákhoz köthető cég !!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. történész 2010. szeptember 04. 18:43
  „http://orszaginfo.hu/altalanos/kozelet/5415-leleplezo-vallomas-a-belso-korbol-igy-epul-ki-az-orbani-oligarchiaInterjú Kerék-Bárczy Szabolccsal
  Kerék-Bárczy Szabolcs néhány hónapja, az MDF elnökségi tagjaként és szóvivőjeként lépett ki a pártból. Politikai közíróként jelent meg nemrég a Népszabadságban egy írása, amelyben annak egy évnek némely tapasztalatát osztotta meg a nyilvánossággal, amelyet az első Orbán-kormány idején a kancellárián töltött. Akár erős felindulásból is születhetett az a cikk. Azóta eltelt egy kis idő, s ugyanúgy gondolja, mint akkor.

  A ,,közszolgálat" szó a kulcs, hiszen egy misszióvezető a nemzeti érdekeket képviseli köztisztviselőként. Kérdésének második részére utalva: nyilvánvaló, hogy az előbb elmondottakhoz hasonló jelenségek zavartalanul folytatódtak, sőt felerősödtek az elmúlt nyolc évben is. És az akkori kormányzat mögött sem állt fenyegetőleg semmilyen külföldi erő, hogy "rosszul kell gazdálkodni, hogy el kell adósítani az országot, hogy aztán csődbe jussatok". Vagyis meggyőződésem szerint a magyar oligarchikus rendszer sajátja a jelentős politikai és gazdasági erők közötti megegyezésen alapuló mutyi, amely hosszú idő óta mérgezi az országot. Magyarország kis ország. A torta, amelyen osztozkodni lehet kicsi, és sokan akarnak a tortához férni. Itt a megegyezések az árkokon átnyúlóan is megszületnek, ezt bizonyítja, hogy az éppen aktuális kormányok beiktatásuk után cinikus módon boszorkányüldözőket neveznek ki, majd nem történik semmi. Nem tudom, mikor jut el Magyarország egy olyan demokráciafokra, amikor az állami pénzekkel visszaélők, a jogállami működést akadályozók ügyei papíron bizonyítgatóvá válnak a közvélemény számára. Azt sem tudom, lesz-e egyáltalán erre igény a választók részéről. Ezzel együtt azt gondolom, hogy mindenki, aki a gyermekeink jövője iránt felelősséget érez érdemes azért dolgoznia, hogy kialakuljon ebben országban egy valóban átlátható, a közvagyonnal tisztakezűen gazdálkodó emberekből álló közélet. Ennek előfeltétele, hogy ez az oligarchikus rendszer eltűnjön.

  érdekes...”
 • 5. deszkás 2010. szeptember 04. 17:54
  „Az ECLIPS ügyre is gondolt amibe pintérsambácsi is érintett?”
 • 4. történész 2010. szeptember 04. 16:51
  „Ezt komolyan gondolja...és párton belül is ?? mert azt látom,hogy a pártja most csak ügyeskedik,Qrvára ígérget a választásokig..
  Tenni még semmi olyat nem tett amire azt lehetne mondani,hogy ez igen..már bocs de de nem a kapitalisták szemszögéből mondom. ők nem nekem adnak igazat..nekik,a bankoknak, stb igen sokat tett.”
 • 3. achilleus 2010. szeptember 04. 15:30
  „Ja, most látom, itt van a más szempontú szemlézés eredménye is.
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/orban_viktor_nagyon_nehez_de_sikeres_evek_kovetkeznek/2176783/”
 • 2. ferdzso 2010. szeptember 04. 15:02
  „Sajnos, a szó elszáll, a Forint, meg tovább romlik...(Hallottam, hogy tulajdonképen, ez nem is olyan rossz, befektetőket vonzó állapot.Csak közben a lakosság megy "tropára".)”
 • 1. tupac 2010. szeptember 04. 14:56
  „Igaza van csak az a baj hogy azóta romlik igy a forint mióta ez kontártörpeorbán van kormányon szóval az ő ideje is lejárt!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jóval több pszichiáterre lenne szükség

Az előítéletek csökkentése jegyében tartottak Budapesten egynapos művészeti maratont, amelyen… Tovább olvasom