Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Orbán Viktor disznótora Demjánnal

Vér folyt tegnap Orbánék portáján! A Fidesz elnöke egynapos szabadságát ugyanis disznóvágásnak szentelte, és fájó szívvel elrendelte Jack és Julcsi, a két hízódisznó leölését. Orbán Viktor felcsúti házához tartozó udvaron reggelre már csak a két tetem volt kiterítve.
– Ez már több mint a századik disznóvágás, amelyen részt veszek, minden évben legalább két hízót le szoktunk ölni – magyarázta a Blikknek a Fidesz-vezér könyékig véres öltözetben. – Most egy 160 kilós angol yorkshire-t és egy 200 kilós mangalica disznót EU-kompatibilisen, vagyis elkábítva vágtak le két felcsúti háznál, és itt is dolgozzuk fel őket. Orbán ezúttal nem öltönyt és nyakkendőt vett fel, hanem gumicsizmát, kényelmes inget, nadrágot, kabátot, mellényt és sapkát húzott. A politikusnak Ráhel (19) lánya, sógornője, sógora és a környékbeliek segítettek. A pártvezért ezúttal senki sem szólította „elnök úrnak", mindenkinek csak „Viki" volt.

A disznóvágásra egyszer csak betoppant Demján Sándor is, aki rendszeres vendége az efféle eseményeknek, s kedélyesen elpálinkázgattak a Fidesz elnökével. Magyarország leggazdagabb vállalkozója, aki a legutolsó top 150-es lista szerint több mint háromszázmilliárd forintos vagyonnal rendelkezik, a szomszédos etyeki birtokáról érkezett, rajong az Orbán készítette kolbászért, ezért hagyományosan mindig kap néhány szálat, cserébe örömmel kínálgatja tihanyi borászatának remekműveit.

Vendégül látta a milliárdos Demján Sándort, akivel koccintott egyet
A milliárdos Demján Sándor rajong az Orbán készítette kolbászért, a disznóvágáson jó házipálinkával melegítették fel magukat. Fotó: Blikk/ Szabó Miklós

Orbán először hagymás vért sütött, aztán az állatok pörzsölése következett, végül kisebb-nagyobb bárdokkal feldarabolták a disznókat. A méretes combokat csillogó szemmel vizsgálgatta, s elárulta, hogy ebből készíti a húsvéti sonkát. Receptúrája szerint besózza a húst, hat hétig forgatgatja a húsdarabokat, végül pedig megfüstöli őket. A disznó többi testrésze kondérokban és serpenyőkben végezte, s hamarosan friss pecsenyeillat terjengett a „mészárlás" helyszínén. Végül a nyári konyhában ledarálták a maradék húst és családi recept szerint kolbászt, majd hurkát töltöttek.

Orbán kolbászreceptje

Hozzávalók: 70 százalék yorkshire 30 százalék mangalicahús, 100 kiló kolbászhoz a következők kellenek: 3 kg pirospaprika (2 kg édes, 1 kg erős), 40 dkg kömény, 40 dkg fokhagyma, 2 kg só. Elkészítés: Az alapanyagot mindenképpen jól gyúrjuk össze, töltsük meg a beleket, szárítsuk, füstöljük. Enni azonban csak hosszú hónapok múlva lehet, addig ugyanis érnie kell a kolbásznak.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. KovácsPistike 2009. február 15. 19:39
  „63! Gyurcsánynak milyen imádatot kellene megkövetelnie? Még tapsolunk is kellene hozzá, hogy "Hurrá! Éljen Feri és az mszp! Igen, igen..megcsináltad, túlköltekeztél és eladósítottál bennünket!"?”
 • 60. Eagleeye 2009. február 15. 11:00
  „Kedves logaritmus!
  Szerény véleményem szerint ön egy MEGMONDÓEMBER.
  Nem baj, a megmondóemberek kora már nem sokáig fog tartani.
  Én nem firtatom az ön főnökének a származását, mert még rasszistának kiáltanának ki.
  Az ön idolja sem a származása miatt olyan amilyen, hanem mert az elmúlt években azt művelték az országgal, amit.
  Megcsináltátok, igen-igen!
  Kérem szívlelje meg a javaslatomat az előző beírásomból.”
 • 59. Power 2009. február 15. 10:42
  „Kedves JungHeinrich! Elárulhatnád, hogy mi a különbség közted és Gyurcsány között?”
 • 58. KovácsPistike 2009. február 15. 10:18
  „59!Nem az a típus vagyok, aki bárkinek, bármit elhisz. Ahhoz hogy valakiben megbízzam ismernem kell. Gyurcsányt és az MSZP-ét már ismertem annyira, hogy nem csalódtam bennük. Csalódott legfeljebb az lehet, aki az MSZP-re szavazott. Csak nem közéjük tartozol?
  Gyurcsány, az MSZP és az SZDSZ hozták a papírformát, most itt állunk az államcsőd szélén és abban reménykedünk, hogy majd az EU nem engedi meg... ezek sajnos tények és nem ígéretek.”
 • 57. JungHeinrich 2009. február 15. 10:01
  „Powi én igérek neked 17.havi nyugdíjjat és követelem,hogy Gyurcsány monnyon le...akkor most rám szavazol?”
 • 56. achilleus 2009. február 15. 09:51
  „54. hozzászólás Logaritmus 2009.02.15. 03:07
  "Orbán Viktor ránézésre is roma, de ha kételkedsz akkor ott a Gazsika nevű gyereke is."
  A legidősebb lányát pedig Rahelnek hívják, nyilván akkor zsidó is. Logaritmus, logaritmus ...
  És méghogy maga nem rasszista? Rasszista, mégpedig a sötétebbik fajtából, abból amelyik nem is tud róla, hogy az. Itt kibújt a szög a zsákból, csak a vak nem látja.”
 • 55. Power 2009. február 15. 09:40
  „Cipész! Gyurcsánnyal és az MSZP-vel már a 13.havi fizu és nyugdíj is ugrott, nem hogy a 14.
  Kár hogy nem tapasztalhattuk meg egy másik kormány gazdaságpolitikáját. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy velük már nem itt tartanánk és a 14.havi nyugdíjról is beszélhetnénk.”
 • 54. cipész 2009. február 15. 09:31
  „Ne irígykedjetek, ő a miniszterség idején összeszedte magát, ne hogy azt higyétek, hogy értetek politizál, tévedés, hatalomra éhes.Meg igérte a 14-ig havi nyugdíjat vagy nem?
  Milyen nagy tudós, nála egy év már 14 hónapból fog állni. Valószínű, hogy Orbán naptárt is akart létre hozni. Lásd (14-ig havi nyugdíj).”
 • 53. lajosbácsi 2009. február 15. 06:39
  „válságban az ország, ő meg kettesével öli a disznókat??? add a rászorulóknak nagy vezír, mutass példát!”
 • 52. Logaritmus 2009. február 15. 03:07
  „Eagleeye, mondom, utoljára neked: az, hogy valaki cigány - ha jobban tetszik: roma - az én szememben nem minőséget jelent. Egyszerűen leírja valaki származását, amitől még lehet rossz vagy jó ember is. Orbán Viktor ránézésre is roma, de ha kételkedsz akkor ott a Gazsika nevű gyereke is. Orbán nem attól rossz ember hogy történetesen cigány, sőt valahol külön becsülendő amit elért.”
 • 51. Power 2009. február 14. 23:04
  „Logaritmusnak! Lásd a 18-adikat!”
 • 50. Eagleeye 2009. február 14. 22:54
  „Kedves logaritmus!
  Akkor fussunk neki még egyszer.
  Ha ön és felvilágosult elvbarátai akár ezerszer is lecigányoznak valakit, attól az még nem lesz az.
  Még akkor sem, ha ön esetleg ún. megmondóembernek képzeli magát.
  Az ön őszinteségéről a közmondás jut eszembe, tudja amelyik a sánta kutyáról szól.
  A beírásai alapján nem nehéz rájönni hogy ön az egyre apadó keménymag nagyszerű képviselője.
  Javaslom tartalékolja az energiáját későbbre, amikor majd ellenzékből kell dezinformálni a közönséget.
  Ja és ne feledje, a visszaszámlálás elkezdődött!”
 • 49. JungHeinrich 2009. február 14. 22:35
  „...hja és mivel ebben a nobeldíjasokban térdig gázoló agyonművelt országban a legolvasottabb lap a Blikk ezért hát pont ott hozták le ezt a vérlázító cikket,csakhogy végre vérrel mocskolhassák a Vitykát.Persze két dimenzióban zseniálisan tájékozódni képes jobboldali hozzászólók azonnal lekomcsiznak, a legradikálisabbaktól akár cigánynégerzsidót is kiérdemelhetném mégha valaki mégegyszer elmondhatná,hogy ez csak egy PR cikk, de ettől még nem rossz, csak összedőlhet az a hit miszerint I.Orbán egyáltalán nem szakrális vezető és image-át ugyanolyan reklámszakemberek határozzák meg nemzetvért ivó Gyurcsányét...tehát a többség már megint egy szarul megszerkesztett nemzetiszínű "Coke" reklám áldozata lett....:-DDDD”
 • 48. Logaritmus 2009. február 14. 22:35
  „Power: ja, annyira leadtam hogy reagálok arra amit mondasz még akkor is, ha annak nincs tartalma. Kifejthetnéd, hogy mire gondolsz konkrétan.”
 • 47. Power 2009. február 14. 21:53
  „Logaritmus! Már ennyire leadtad? Ennyire nagy sz@rba@n van az MSZP és Gyurcsány?
  Hát még mi adófizetők!”
 • 46. Logaritmus 2009. február 14. 21:51
  „Power: ugyan ne legyél már ennyire vak! Ez egy fizetett PR cikk, vagy szerinted a BLIKK bulvár újság fotósa csak úgy véletlenül pont beesett Orbánék házának udvarára, és titokban készítette 40 cm-ről a fotókat Orbánról és a vele gazsuáló Demján Sándorról?!

  Egy frászt!

  Ezt a disznóvágást a Fidesz központban kitalálták, a leggyagyibb bulvár újság firkászát és fotósát pedig meghívták az eseményre, hogy minél nagyobb hírverést kapjon.”
 • 45. Logaritmus 2009. február 14. 21:49
  „Eagleeye: híve vagyok annak, hogy a dolgokat a nevén kell nevezni főleg akkor, ha abban alapvetően semmilyen értékítélet nincs. Az, hogy valaki roma, magyar, szerb, zsidó, református vagy műlegyes horgász önmagában nem sokat jelent abban a tekintetben, hogy az illető jó vagy nem jó ember. Ilyen értelemben nehéz valaki LEcigányozni, mert attól hogy valaki roma, még bőven lehet jó ember, jobb mint egy púderfehér bőrű.

  Ha azt mondom, hogy Orbán Viktor roma akkor csak mint érdekességet említem meg a köztudott tényt, ami még nem jelent semmi rosszat, sőt inkább példa nélküli és pozitív üzenetet hordoz, hogy a magyar jobboldali erőket egy nagycsaládos, szegény falusi családból indult roma ember vezeti. Őszintén: bárcsak Orbánon kívül több roma politikus kapna beleszólást a politikába! Jót tenne a romáknak és a nem romáknak is.”
 • 44. Eagleeye 2009. február 14. 21:15
  „Kedves logaritmus!
  Az utóbbi néhány napban arról megy a vita az országban, hogy lehet e cigányozni, vagy sem.
  A kérdést ön eldöntötte, amikor a volt és leendő min. elnököt lecigányozta, bocs, leromázta.
  Csakúgy mint az önhöz hasonló politikailag korrekt, felvilágosult, kiművelt, és progresszív baloldali szavazók és politikusok.
  Szívből gratulálok ehhez a teljesítményhez önöknek, csakúgy mint a délmagyarnak és a moderátornak.
  Önök ennyire képesek.
  Azért ne feledjék, az utóvédharc a végéhez közeledik.”
 • 43. Power 2009. február 14. 21:13
  „44-nek! Ennyi államadósságot még Kádár sem csinált, mint amennyit Ferid összehozott!”
 • 42. magyarok 2009. február 14. 20:59
  „Együtt lopták el az országot és jövőre újra együtt folytatják, persze a mostaniakat sem kell félteni :)”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztojka vallott: csak ütöttem, nem szúrtam

Sztojka Iván elismerte, hogy részt vett a Patrióta bárban kirobbant verekedésben, de állítja, a késeléshez nem volt köze. Tovább olvasom