Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 26°C Még több cikk.

Orbán Viktor évet értékelt - videó

Az idén is 3 százalék alatt lesz a költségvetési hiány - mondta a kormányfő 15. értékelő beszédében.
Videó: Live Info

Magyarország ma jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki évértékelő beszédében, amelyben megerősítette, idén is három százalék alatt lesz a költségvetési hiány.

Magyarország jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek könnyítésében, mint az elmúlt húsz évben - jelentette ki Orbán Viktor tizenötödik évértékelő beszédében a budapesti Millenáris Parkban, emlékeztetve a január 1-jétől érvényes rezsicsökkentésre, amit - mint ígérte - folytatni fognak idén.

Magyarország jobban érvényesíti az érdekeit is, mint 2010 előtt, hiszen az ország az európai uniós csatlakozása óta még sosem harcolt ki magának annyi forrást a közösségi költségvetésből, mint most - mondta a miniszterelnök, megjegyezve, hogy az ehhez szükséges szövetségkötés nem sikerült volna, ha "farkát csóváló kutyusként az asztal alól lessük, hová esik egy-egy zsírosabb falat". Megerősítette, hogy a következő hét évben az EU-s források 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják.

Orbán Viktor 15. évértékelő beszéde a Millenáris Teátrumban. Fotó: MTI (galéria)

Szavai szerint a családtámogatások terén is jobban áll az ország, hiszen újra három évig tart a gyes, és bevezették a családi adórendszert, de még vannak feladatok, ezért az év második felében akciótervet hirdetnek a bérből és fizetésből élők támogatása érdekében.

Orbán Viktor azzal folytatta, hogy a kormány jobban teljesít a nyugdíjak védelmében is, mint a legtöbb európai ország, hiszen megőrizte, sőt növelte is a nyugdíjak értékét.

"Magyarország jobban teljesít a munka megbecsülésében, mint 2010 előtt" - folytatta, azzal példázva, hogy emelkedik az átlag- és a minimálbér, valamint a közfoglalkoztatottak átlagkeresete is. Jelezte ugyanakkor, hogy még számos feladat van hátra, ezért az év közepén bővíteni fogják a januárban elindított munkahelyvédelmi akciótervet.

A rendőrség erősítését is a sikerterületek között említette a kormányfő, amit azzal magyarázott, hogy a kormányváltás óta 3500-zal több a rendőr, és "megtisztították" az állományt azoktól, "akik korábban a bűnözők oldalára álltak vagy sodródtak". A még problémás területek között szólt az új típusú kábítószerek csempészetéről.

A miniszterelnök úgy látja, a felesleges kiadások lefaragása szintén jól halad, hiszen megfelezték a politikusok számát.

Az egészségügyről szólva azt mondta: az elmúlt másfél évben 90 ezer egészségügyi dolgozó bérét emelték meg, folyik 439 egészségügyi beruházás, szolgálatba állítottak 120 új mentőautót, és 82 mentőállomás épül vagy újul meg. "Itt is jobban teljesítünk, de még mindig nem elég jól": szükség van még 200 mentőautóra, több mint hatezer új ápolóra és egy pénzügyi csomagra a háziorvosok helyzetének javítására, a várólisták rövidítésére.

A felzárkóztatásról közölte: 2012-ben 261 ezren dolgoztak Start-munkaprogramban, "a cigány munkaszervezők becslése szerint" közülük csaknem 55 ezren romák, akik így nem segélyből, hanem tisztességes munkából keresték meg a kenyeret. Ez a legnagyobb sikerünk - jelentette ki. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kormány csak akkor lehet elégedett, ha mindenki talál munkát, aki dolgozni akar.

Szólt arról is, hogy tavaly 90300 gyermek született, 2251-gyel több, mint egy évvel korábban, ami szerinte akár "valódi biztatásnak" is tekinthető.

Orbán Viktor 15. évértékelő beszéde a Millenáris Teátrumban. Fotó: MTI (galéria)

Értékelése szerint az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok 2012-ben nem dolgoztak hiába. Az, hogy ma Magyarország jobban teljesít, mint korábban, "mindannyiunk sikere", még az ellenzéké is, hiszen politikai hovatartozástól függetlenül mindenki nyer vele - mondta Orbán Viktor.

Az ellenzékre utalva úgy fogalmazott: "van olyan, hogy néha leparancsolják az embert a parancsnoki hídról vagy a kormánykerék mellől - erről én is tudnék mesélni -, de a hajó közös, ezért ilyenkor is evezni kell, és nem durcásan ügyeskedni a fúróval a hajófenékben".

A mintegy félórás beszédében utalt arra, hogy az Európai Bizottság pénteken tette közzé azt az előrejelzését, amely szerint 2013-ban három százalék feletti GDP-arányos államháztartási hiány várható Magyarországon.

A kormányfő azt mondta hallgatóságának: az unió "éppen aktuális előrejelzései ne zavarják meg önöket", a hiányt még egyszer sem sikerült eltalálniuk, a magyar deficit idén is három százalék alatt lesz.

Orbán Viktor szerint sikernek kell nyilvánítani, hogy Magyarország 2012-ben is csökkentette adósságát, és ellenőrzés alatt tartotta pénzügyeit.

Beszélt arról is, hogy Magyarország az elmúlt száz évben ritkán volt a maga ura, legtöbbször nagyhatalmak akaratának, megszállók önkényének, nemzetközi gazdasági-pénzügyi körök, bankok érdekeinek volt kiszolgáltatva. "Megtanultunk kicsik lenni. (...) De 2010-ben fordulóponthoz értünk." A magyarok belátták, hogy a folyamatos igazodás, az alázatos alkalmazkodás, az örökös megfelelés, vagyis a gyengeség nem megoldás, hanem maga a probléma, és kézbe vették a sorsukat. Ez a felismerés hozta létre Európa egyetlen kétharmados kormánytöbbségét; mindenki megértette, hogy a magyaroknál új időszámítás kezdődött - jelentette ki.

"Azóta mindent véghez vittünk, amiről a gyengeség hívei azt mondták, nem lehet. Ezzel vette kezdetét a magyarok új műve, a XXI. századi erős Magyarország megteremtése". Olyan országot építünk, ahol az emberek nem külföldiek hasznáért dolgoznak, ahol "nem bankárok és külföldi bürokraták mondják meg, hogyan éljünk, milyen alkotmányunk legyen, mikor emelhetünk béreket vagy nyugdíjakat", ahol senki nem kényszerítheti rá mások érdekeit a magyar emberekre - hangoztatta a kormányfő.

A miniszterelnök elmondta, a 20. századi magyar gazdaságtörténetet gyakran írják le húszéves ciklusok változásaként. Szerinte az 1990-ben szabadsággal és piacgazdasággal kezdődő húsz év végére Magyarország a pénzügyi szakadék szélére került, a 2010-ben kezdődő húsz év viszont - annak ellenére, hogy az összeomlás árnyékában indult - jól végződhet. Ehhez az kell, hogy kijelöljük a következő húsz év céljait.

A kormány mesterterve azt tűzte ki - részletezte -, hogy megszüntesse az ország külső pénzügyi és energiafüggőségét, hogy mindenkit kisegítsen a devizaadósságból, hogy megállítsa a népességfogyást, hogy mindenki találjon munkát, aki itthon akar dolgozni, hogy a magyar gazdaság a harminc legversenyképesebb közé tartozzon. "Az újraiparosítással a magyar ipart összeépítjük a némettel (...), tízezer exportáló, versenyképes magyar középvállalatot fogunk fölépíteni, 15-20 regionális magyar multi ad majd erőt a magyar gazdaság globális terjeszkedéséhez, és közben a nemzeti össztermék 50 százaléka alá csökkentjük az államadósságot" - sorolta a célokat. Közöttük szerepel, hogy több magyar egyetem a kétszáz legjobb közé tartozzon, hogy "ismét kultúrnemzet leszünk (...), hogy világnemzetet építünk", és hogy mindennek eredményeként a magyar családok életszínvonala meghaladja az európai átlagot.

A miniszterelnök azonban arra intett, azok, "akik egy évtizeden át politikai és gazdasági hasznot húztak az ország gyengeségéből", most arra készülnek, hogy visszavigyék Magyarországot a múltba. "De egy erős ország nem felejt, nem felejtjük el azt a nyolc évet, nem felejtjük el, kik és hogyan adósították el az országot (...), a családokat, hogy elvették az otthonteremetés lehetőségét a fiataloktól, a támogatást a családoktól, hogy elvettek a nyugdíjasoktól egy havi nyugdíjat, és azt sem, hogy előtte mindennek az ellenkezőjét ígérték. (...) Nem felejtjük el, hogy a békésen ünneplő emberekre uszították a rohamrendőröket. Nem felejtjük el, hogy együtt tették tönkre az országot" - hangoztatta.

Orbán Viktor szerint "a régi figurák" a bankok helyett megint az embereket adóztatnák, csökkentenék a minimálbért, megvágnák a nyugdíjakat, és megint elvennék a gyermekek utáni adókedvezményt. "Ezt várják tőlük a bankok, a spekulánsok. (...) Sohasem álltak ki, most sem állnak ki a magyarok érdekeiért, ezért van az, hogy mint húst a legyek, úgy dongják körül őket az erős külföldi érdekcsoportok. Valójában ezek akarják visszaültetni őket a magyarok nyakába".

Orbán Viktor 15. évértékelő beszéde a Millenáris Teátrumban. Fotó: MTI (galéria)

Beszédét azzal a gondolattal összegezte: a legfontosabb kérdés, hogy Magyarország olyan hely lesz-e, ahol kemény és felelősségteljes munkával előre lehet jutni, származástól függetlenül. "Ez a küzdelem célja" - mondta, megjegyezve: ehhez meg kell nyerni a fiatalokat is, meggyőzve őket arról, hogy ez közös felelősség, "ezért természetes, ha a fiatal, agilis, tehetséges embereket, akiket adóforintokból képeztek ki, legalább egy ideig itthon akarjuk látni". Csak így tudják továbbadni gyermekeiknek azt a tudást, tapasztalatot, "amit tőlünk kaptak" - hangsúlyozta, hozzátéve: egy nemzet tartós felemelkedésének biztosítéka csak az lehet, ha a gyermekek több eséllyel indulnak az életben, mint amennyit a szüleik kaptak.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! - zárta szavait Orbán Viktor a szokásos fordulattal.

A miniszterelnök beszédét a helyszínen - ahol a szónoki emelvény mögött a Magyarország jobban teljesít felirat volt látható - a kabinet tagjain és a kormánypárt politikusain kívül Schmitt Pál volt államfő és felesége, Makray Katalin, Mádl Dalma, néhai Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye, Polt Péter legfőbb ügyész, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Jókai Anna író, Balázs Péter színművész, Széles Gábor nagyvállalkozó, Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kálomista Gábor producer és Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos is meghallgatta.

Balog: Magyarországot őrizni kell és meg kell újítani

Magyarországot őrizni kell és meg kell újítani; nem szabad hagyni, hogy bárki elcsúfítsa - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken Budapesten, a Millenáris Teátrumban Orbán Viktor évértékelőjét megelőző beszédében.

A tárcavezető felkérte a kormányfőt, hogy előadásában mondja el, mit üzen a sok munka, amit elvégzett a miniszterelnök, és mire lehet számítani a következő évben.

Balog Zoltán emlékeztetett, ez a tizenötödik alkalom, hogy Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) felkérésére évértékelő beszédet tart. Hangsúlyozta, a polgári keresztény tábor tagjai számára személyes, becsületbeli ügy, hogy "milyen országot hagyunk magunk után a következő nemzedékre".

Úgy fogalmazott: "van hitünk, szívünk, lelkünk, amellyel látni akarjuk az egészet: a célt, amiért minden történik". Szerinte ez a cél nem más, mint hogy "együtt legyen jobb", vagyis a közösségnek legyen jobb, ne a másik rovására vagy a következő nemzedék rovására. Ehhez hozzátartozik, hogy jobb legyen itt élni Magyarországon "hozzákötve ehhez a röghöz, amelyet apáink műveltek" - tette hozzá Balog Zoltán.

Szavai szerint a cél az, hogy érdemes legyen együtt itt élni a jövőben is, mert ezt a földet "nem lehet csak úgy egyszerűen otthagyni", hanem őrizni kell és meg kell újítani, nem szabad hagyni, hogy bárki elcsúfítsa. Éppen ezért a "hivatásos hisztériakeltőknek el kell venni a kenyerét" - mondta.

Orbán Viktorhoz fordulva elmondta azt is, "mi látjuk a munkát, amit ön elvégzett" és a miniszterelnök "számíthat ránk".

A teremben a szónoki emelvény mögött a Magyarország jobban teljesít felirat olvasható, nemzeti zászlókat is felállítottak. A drapériára reflektorokkal a magyar zászló színeit vetítették ki.

A vendégek között van a kabinet tagjai és kormánypárti politikusok mellett Schmitt Pál volt államfő és felesége, Makray Katalin, Mádl Dalma, néhai Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye, Polt Péter legfőbb ügyész, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Jókai Anna író, Balázs Péter színművész, Széles Gábor nagyvállalkozó, Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kálomista Gábor producer és Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos.

Orbán Viktor 15. évértékelő beszéde a Millenáris Teátrumban. Fotó: MTI (galéria)

Korábban írtuk:

Ez lesz a kormányfő tizenötödik értékelője, amelyet több médium, köztük a Duna és a Kossuth Rádió is élőben közvetít.

A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit.

Tavalyi beszédében Orbán Viktor kijelentette: a kabinet kész küzdeni, ha kell, de megegyezni is, ha az ország érdeke megkívánja. Azt is mondta, hogy kormánya vállalkozásának első szakasza lezárult, Magyarország új alapokon áll.

Olvasóink írták

108 hozzászólás
 • 108. spiler 2013. február 25. 10:59
  „ez az ember nem itt él..................mindenünket ELVETTEK LASSAN MÁR MAGUNKAT KELL MEGVÉDENI MERT CSAK A TEKRE VAN PÉNZ ÉS A FOCIRA,,,,ARRA SZAVAZOK AKI EZT A BANDÁT ELSZÁMOLTATJA ÉS ELÍTÉLI------------ELÉGVOLT”
 • 107. bambulla 2013. február 25. 10:06
  „24 év alatt Orbánnak rég menni kellett volna
  eddig nem tudott jelentőset alkotni akkor ezután sem
  még jobban mutyi ország lettünk
  ez a tegnapi megemlékezések meg pont nem arról szóltak amiről kellett volna, hanem csak felhasználták a Fidesz politikusai a választások előtt
  szégyen ami ma itt van MO.-on
  szegénység, nyomor, gyenge szociális háló, keserűség, zéró jövőkép”
 • 106. USB 2013. február 25. 09:11
  „http://www.youtube.com/watch?v=kZV01JZOaoA”
 • 105. rózsakert 2013. február 24. 20:23
  „104.queenmargareth1 2013.02.24. 18:06

  103.queenmargareth1 2013.02.24. 18:04

  na-akkor ezt megbeszéltük !!!

  egy olyan ország-ahol nincs jog és közbiztonság , ahol csak adózz és kussolj mentalitás a nyerő az élősködők a jó fiúk!!!!!....hát.....számomra valóban messze esik a "HAZA" fogalmától.

  inkább tesék azt mondani rám is , hogy Eierkopf....mint gúnynév---de nem tudok erre sem megharagudni !

  azért szebb és pozitivabb jövőt majd Önnek is 15 hónap múlva------drukkolok-ha már nem szavazhatok---hála ISTENNEK.”
 • 104. queenmargareth1 2013. február 24. 18:06
  „ui. a honfitársad akikre Te olyan büszke vagy:ölt!Úgyhogy kitehetjük mi is a plakátokat!+az, hogy nem te öltél, nem érdekel, te őt képviseled, mivel én pl nem loptam osztrákiában vagy labanciában.”
 • 103. queenmargareth1 2013. február 24. 18:04
  „bunkó vagy. ugyanolyan, mint mignon, csak köpködni tudod azt az országot, ahol tanultál!”
 • 102. rózsakert 2013. február 24. 17:40
  „101.queenmargareth1 2013.02.24. 17:24

  100.TÉNY? HOGY GYILKOLT! És megússzátok!Légy büszke!

  hja még a végén én gázoltam el---nem???? ---nézzen már tükörbe !!!

  ha ennyit ér a jogrendjük-az lesz----megérdemlik-----ez már csak így van---amúgy meg tanítani kéne, hogy hummert csak nagyon vastag betonfallal , másik hummerrel , egy kamazzal vagy ifával vagy sofőr lelövéssel lehet csak megállítani .

  ja és nem minden hummeres öl-----persze köszönöm a fejedelmi többest , de nem vágyom sem grófi , sem herecegi rangra ---megelégszem a bárói -- ( von )--nal - ha már így születtem.”
 • 101. queenmargareth1 2013. február 24. 17:24
  „100.TÉNY? HOGY GYILKOLT! És megússzátok!Légy büszke!”
 • 100. rózsakert 2013. február 24. 17:15
  „99.queenmargareth1 2013.02.24. 16:27

  98. rózsakert 2013.02.24. 15:57 nem láttam ékes hozzászólásaidat a honfitársadnál, tudod:osztrák ne gyilkolj!

  Kedves , nem mindig van véleményem-de nem értem, hogy miért falvakon keresztül mentek hazafelé????Az M5-ösön gyorsabban haladtak volna , de:....egy osztrák karambolozott (még nincs meg a per vége !)...és sok-sok pozitiv diszkriminált és normál magyar igazolványos viszont lop---ezek tények !”
 • 99. queenmargareth1 2013. február 24. 16:27
  „98. rózsakert 2013.02.24. 15:57 nem láttam ékes hozzászólásaidat a honfitársadnál, tudod:osztrák ne gyilkolj!”
 • 98. rózsakert 2013. február 24. 15:57
  „95.Lehiggadt 2013.02.24. 14:55

  a molt 26200ft-on vették- azóta volt osztalék , de: pénteki záróára 17750ft +++ kamat a megvételére fordított pénznek---hát durván 200 milliárd a bukó +++ rába + e-on-+ manyup-3000 milliárd.......stb-stb ha valóban a 20 ezer milliárdos hiányra fordítják e pénzeket---most 15ezer milliárd alatt lenne---persze csókosok akkor money nékül maradtak volna...meg a drollllllllllllll bértolnokok is.....a gond az, hogy nagyobb az adósság most,mint 2010-ben---lehet számolni így is meg úgy is...ez van !

  amikor 4% alatt van usd kötvény eladás...kuruczia kormánya ++++ 30%-os prémiumot kínál áááááááááááááááááá

  SZAKÉRTELEM??????”
 • 97. Lehiggadt 2013. február 24. 15:14
  „Ezeket kommentáljad Kedves (??) FÓBIA vagy a másik bigott fideszka hívő!”
 • 96. Lehiggadt 2013. február 24. 15:11
  „Sokkal kisebb ügyekért is sárba tiportak a mostaniak korábbi vezető politikusokat! De a gáztározó-vásárláskor - ha hinni lehet az értékbecslő szakértőknek, és azoknak, akik azt mondják, hogy erre semmi szükség sem volt, akkor többszáz-millárd elherdálásáról van szó!
  A csapból is annak kellene folyni, hogy ez nem volt helyes! ... "POFÁTLAN" volt!?! Kíváncsi lennék az üzletszerzési jutalékokra! Mi volt ehhez képest Tocsik Mártika? Egy ügyetlen kezdő?”
 • 95. Lehiggadt 2013. február 24. 14:55
  „"94. roxper 2013.02.24. 14:35"
  ...
  Az időben leállított "sukoró"-ügy qtya füle volt a gáztározó-bizniszhez képest! Senki illetékes nem tesz feljelentést hűtlen kezelés miatt? Mikor viszik el bilincsben végre az érintetteket?
  És a MOL-részvényeken mennyit bukott az állam - úgy hirtelenjében?”
 • 94. roxper 2013. február 24. 14:35
  „90.
  Egyetértek veled, bár nagyon úgy néz ki, hogy a drága kormány 2.2% hiánnyal számol az EB szerint jó ha 3.4% lesz és nem mellesleg a szakértők kíváncsian várják, hogy mi lesz az első varga-csomagban. Azt mondjuk nem tudom az EB belekalkulálta-e már a feleslegesen és dupla áron megvásárolt gáztározókat, amitől azt várja a nagyon gyenge kormány, hogy majd olcsóbb gázt kapunk a ruszkiktól, mert nem a nagy tételben vásároló németek tárgyalnak velük, hanem a hihetetlen nagy tudású papagájpeti! :D”
 • 93. rózsakert 2013. február 24. 14:25
  „86.fóbia 2013.02.23. 20:43

  hát itt lobogtathatja maygar igazolványát-azért se kenyér -se víz nem jár, de még a boltban is ki van írva, hogy ----------ez itt nem manyup-narancsos maygar ne lopd el !!!”
 • 92. macs 2013. február 24. 14:11
  „90. kormoska,
  igazad van, hogy az embereket nem érdekli a GDP, nem érdekli az államadósság, és még sok egyéb, de talán nem ártana, ha legalább az alapvető összefüggésekkel tisztába lennének, mert akkor nem hinnének a tündérmesékben, és nem várnák a csodákat. :-(”
 • 91. Lehiggadt 2013. február 24. 13:51
  „OVI megkezdte illetve folytatja azoknak az aknáknak az elhelyezését, amik majd ellehetetlenítik a következő kormány mozgásterét és teljesítményét!
  Ugyanezt tette az előző kormányzása, "országlása" idején, amikor boldog-boldogtalannak, de főleg a tehetősebbeknek is lehetővé tette a látszólag nagyon kedvezményes lakáshitel felvételét - egészen 35 millió forintig! Ez az én szememben kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát!
  Most is a rezsicsökkentési "akcióterv" keretében ez nem más, mint a tehetősebbek szavazatainak a megvásárlása, akik majd mellette fognak agitálni... => PARASZTVAKÍTÁS!
  Hazugság, hogy a kevesebbet keresők nem fizettek adót! Csak máshogy hívták, máshogy hívják! A társadalombiztosítással kapcsolatos járulékot és közterhek azok mik? Azok is adók!
  A degresszív adójóváírás visszavezetésével akár a minimálbért is lehetne csökkenteni, és akkor a vállalkozók terhei is csökkennének!
  Az egykul(A)csos adó bevezetésével illetve az adójóváírás megszüntetésével pont a belső tömegfogyasztást vágták padlóra! Ha pedig nincs kereslet illetve fogyasztás, akkor nincs termelés! Ha nincs termelés, akkor nincs munkahely! A tehetősebbek nem fognak több kiflit vagy több hűtőszekrényt vásárolni, mert nekik több maradt a bukszájukban!
  Az ország belegebed a szlogenek által vezérelt nem "unortodox", hanem DILETTÁNS gazdaságpolitikába!

  A fenti soraimat NEM megrendelésre írom, hanem értek hozzá egy hangyahímvesszőnyit!...
  Mindez senkit nem ment fel az előző kormányok alatt elkövetett bűncselekmények alól! DE most az ún. NOKIA-s doboz "Kismiska" ahhoz képest, amit például a KÖZGÉP-pel művelnek!”
 • 90. kormoska 2013. február 24. 10:39
  „3% alatt lesz a hiány,ha a fél ország beledöglik akkor is!
  Egyszerűen nem értem miért nem a hétköznapi emberek eszével gondolkodnak egyesek!
  Erre ráerősít a kormány rossz kommunikációja,
  A legtöbb hétköznapi ember(a jobboldaliak is)magasról tesznek az államháztartásra,meg annak hiányára.
  A GDP szó kiejtésekor a hideg rázza őket,nem beszélve arról hogy sokan azt se tudják,mit jelent.
  Az emberek(választók)többségének édes mindegy,hogy mennyi az államadósság,mert az csak játék a számokkal!NEKIK ATTÓL NEM LESZ SE JOBB SE ROSSZABB A MINDENNAPI ÉLETÜK,NEM VÁLTOZIK SEMMI.
  Az emberek fejlődést akarnak látni maguk körül és jobban akarnak(akarnának) élni,és ha ez történetesen hitelből valósul meg:Na és akkor bumm,mi van?A hitel azért van,hogy felvegyék,persze ésszerű keretek között.Pl a Szegedi új villamosokra rá van írva,hogy az önrészhez hitelt vett fel a város?Nincs.A jegyárakat meg így is-úgy is emelnék....És ki az az"elvetemült"aki a felújított Dugonics téren majd elkezdi számolgatni,hogy mennyibe került ez nekem és a gyerekeimnek?

  Két-három tanulságot jobb ha megszívlelne a miniszterelnök úr:-A normális ember akkor lelkesedik valamiért,ha ők maguk és családjuk kézzel fogható hasznot-nyereséget könyvelhet el!A lobogó nemzeti öntudattól és a 3% alatti hiánytól még senkinek sem lett tele a hűtője:-(
  -Attól,hogy a rossz-negatív dolgokról nem vagy csak alig ejtünk szót,attól azok még léteznek.Az igazi politikus nemcsak dícsér és biztat,hanem kemény kritikát fogalmaz meg,magával szemben is!O.V jelenleg nem igazi politikus,hanem tejhatalmú vezető ami a stílusán és a kommunikációján is meglátszik.
  -Az internet korában pár óra után mindenhol Európában láthatják-hallhatják,hogy miközben Brüsszelben törleszkedik a nagyokhoz,itthon a beszédeiben állandóan harcra buzdít ellenük!A kettős kommunikáció pedig egy ideig jó játék,de nagyon gyorsan hiteltelenné is válhat.”
 • 89. pardon 2013. február 24. 09:54
  „megpróbálhatná utánozni Mátyás királyt!!jöjjön a nép közé álruhában,és úgy faggasson minket!”
108 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A januári hideg megemeli a távhőszámlát

Ezért a számla a 10 százalékos díjcsökkentés ellenére is magasabb lehet - közölte a Főtáv Zrt. Tovább olvasom