Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Orbán Viktor szerint Pécs a remény városa

Orbán Viktor szerint a pécsi polgármester-választás sikere azt mutatja, hogy az emberek nem apatikusak. Hajlandóak részt venni a közéletben, elmennek választani, ha azt hihetik, hogy van esély a változásra - mondta a Fidesz elnöke.
Orbán Viktor szerint a pécsi polgármester-választás sikere azt mutatja, hogy az embereket nem tették apatikussá a nehézségek, mint például a növekvő munkanélküliség vagy a romló szociális helyzet. Hajlandóak részt venni a közéletben, elmennek választani, ha azt hihetik, hogy van esély a változásra és lehet más Magyarország jövője - mondta a Fidesz elnöke vasárnap este Budapesten. Orbán Viktor videokapcsolat segítségével gratulált Páva Zsoltnak, illetve a pécsieknek a győzelemhez, akiknek azt mondta: szavazatuk felér egy biztató üzenettel, amelynek köszönhetően Pécs a remény városa lett.

A Fidesz elnöke szerint a pécsiek nem mondtak le a városukról: részt akarnak venni jövőjének meghatározásában, ők akarják eldönteni, hogy milyen irányba haladjon, hogyan fejlődjön, illetve ez kinek az irányításával történjen. A pécsiek üzenete ezzel az, hogy Magyarország a miénk addig, amíg le nem mondunk róla - fogalmazott Orbán Viktor. A pártelnök úgy vélte, a Gyurcsány-Bajnai korszak több lépésben ér majd véget, de a pécsi győzelemnek kiemelt helye van ebben a folyamatban. Ezt a korszakot le kell zárni, és új irányt kell megszabni - tette hozzá.

Orbán Viktor ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a győzelem után a holnap már a munkáról kell, hogy szóljon. Mint mondta, Pécs előtt komoly feladatok állnak; a város komoly bajban van, számos kihívással kell megküzdenie, ha Európa kulturális fővárosa akar lenni 2010-ben. Ez egy vissza nem térő lehetőség, amivel eddig nem tudtak élni, hiszen kapkodás, fejetlenség és zűrzavar jellemezte a projektet - mondta a Fidesz elnöke. Orbán Viktor szerint a városnak most meg kell ragadnia az alkalmat, hogy olyan széppé tegye Pécset, hogy minden magyar a sajátjának érezze azt.

A Független Hírügynökség kérdésére Orbán Viktor elmondta: nem tekinti alacsonynak a 44 százalékos részvételi arányt, hisz a legutóbbi pécsi polgármester-választáson is hasonló volt az érdeklődés. 2006-ban egyébként 47 százalékos volt a részvétel.

Olvasóink írták

 • 5. CID 2009. május 11. 19:42
  „Azért szóljon már valaki viktorunknak, hogy a bíztatás nem neki szól, a végén még akkora lesz az arca, hogy az Audi A6-os le kell cserélni platós IFA-ra, hogy elférjen a pofikája. Igazán elmehetne borászkodni a többi klubbtársával, s lehet még én is a FIDESZ-re szavaznék.”
 • 4. lopicigazsi 2009. május 11. 13:53
  „Büntike: www.afal.hu”
 • 3. bo 2009. május 11. 11:54
  „Akkor a többi a reménytelenségé! a 6-os is a fityesz építi most Pécsig....vagy nem?! Jószágok!”
 • 2. No.6-Sy 2009. május 11. 11:41
  „Nekem azt tetszik az egészben a legjobban, hogy mindig az beszél halálkomolyan és felelősségteljesen hangzó szavakkal a munkáról, aki szigorúan ügyel arra, hogy maga a közelébe se menjen soha annak.”
 • 1. redstar 2009. május 11. 08:03
  „És - most már - a sötétségé...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Páva Zsolt: Pécs városa nyert

Páva Zsolt nyerte a polgármester-választást Pécsett - a választási iroda előzetes adatai alapján… Tovább olvasom