Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Orbán Viktor záradékok csatolását kéri a kórház-szerződéshez

Nem kér egységes fellépést a Fidesz az ellenzéki önkormányzati vezetőktől az új kórház-finanszírozási szerződésről. Ehelyett továbbra is tárgyalnának a minisztériummal és az egészségbiztosítóval, és azt javasolják, hogy ne április elsején, hanem később lépjen életbe a dokumentum.
- Március 28-a van, és nincs szerződés, nincs mit aláírni, nincs kivel tárgyalni, nincs mit tárgyalni – fogalmazott Mikola István annak kapcsán, hogy egyes kórházfenntartókhoz késve érkezik az új kórház-finanszírozási szerződés dokumentuma. - Senki nem gondolhatja komolyan, hogy tízmilliárdos vagy estenként több tíz milliárdos éves költségvetésű intézményeknek a működtetési szerződéseit ilyen kutyafuttában, diktátumszerűen, holmi zsarolással és fenyegetéssel tetőzve össze lehet hozni.

A fideszes politikus elmondása szerint az egészségügyi bizottság délelőtti ülésén felvetette, hogy tolják ki az új finanszírozás életbe lépéséről szóló vasárnapi határidőt, de a bizottság kormánypárti többsége a javaslatot leszavazta.

A megyei közgyűlések és a kórházfenntartó önkormányzatok fideszes vezetői kedden az egészségügyi tárca és az egészségbiztosító képviselőivel tárgyaltak az új struktúráról és a szerződésekről, de az ellenzéki vezetők eredménytelennek ítélték a megbeszélést, és késő este még zárt körben saját maguk is megvitatták a helyzetet.

A megbeszélésen részt vett Orbán Viktor pártelnök is, és több településvezető felvetette, hogy a fideszes önkormányzatoknak egységesen kellene fellépniük az OEP szerintük diktátumszerűen rájuk kényszerített szerződéseivel szemben. A pártelnök úgy tudjuk, lebeszélte őket arról, hogy egységesen megtagadják a kontraktusok aláírását. Azt ugyanakkor minden intézményfenntartótól kéri, hogy az átalakulással és az új finanszírozással kapcsolatos aggályaikat, bírálataikat záradékként írják oda a dokumentumok végére.

A Magyar Orvosi Kamara közben közölte, hogy bíróságon támadja meg az egészségügyi miniszter hónap eleji, ágyszámokkal kapcsolatos döntését.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstrálnak a soproni hívek

A szombati, REAC elleni bajnokin demonstrációra készülnek a soproni szurkolók, így fejezve ki… Tovább olvasom