Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Orbán: vissza akar térni a szoborpark

"Egy könnycs epp a legsűrűbb a világon". Ezekkel a szavakkal kezdte beszédét Orbán Viktor 16 óra után pár perccel a Fidesz nagygyűlésén. A párt kormányfőjelöltje megrendítő érzésnek nevezte, hogy a rendezvényen még többen gyűltek össze, mint négy évvel ezelőtt.
A párt kormányfőjelöltje megrendítő érzésnek nevezte, hogy a rendezvényen még többen gyűltek össze, mint négy évvel ezelőtt. Orbán Viktor úgy fogalmazott, "hiszünk a szeretet és az összefogás erejében". A Fidesz elnöke kiemelte, az összefogásra azért volt szükség négy évvel ezelőtt, hogy "meg tudjunk őrizni mindent, amit építettünk". Hozzátette: 2002-ben "született meg az erő és a hit".

"Készen állunk, hogy véghezvigyük a biztonságos kormányváltás programját"; olyan állam kell, amely nem lenéz és kioktat, hanem megbecsül - hangsúlyozta beszédében a párt elnöke.

"Ébresztő, Magyarország"

A múlt átöltözve, újracsomagolva vissza akar lopakodni - jelentette ki Orbán Viktor, aki ébresztőt fújt Magyarországnak. "A múlt szobrai kiszabadultak a szoborparkból és a város felé tartanak, jönnek, akik eladósították és csődbe juttatták az országot, akik nem viseltek el más véleményt, csak a sajátjukat, akik idegen hatalmakat szolgáltak, akik hallani sem akartak szabad választásokról és demokráciáról, akik szemernyi lelkiismeret furdalás nélkül uszították a magyart magyarra" - mondta a pártelnök.

A politikus minden magyar embernek, aki valaha támogatta a demokratikus ellenzék ügyét azt üzente: ébredjünk fel, vegyük észre mi folyik itt már megint. "Ébresztő, Magyarország" - fogalmazott.

Orbán Viktor ugyanakkor kijelentette: a szocialisták ugyan nemet mondtak rájuk, de ők igent mondanak a szocialistákra, mert "elsősorban magyarok vagyunk".

Beszédében a Fidesz kormányfőjelöltje kitért arra, hogy a párt nagygyűlésével egy időben magyarok ezreinek otthonát fenyegeti az árvíz. Azt kérte a magyar szolidaritás nevében, hogy mindenki segítsen, ahol tud.

Orbán Viktor beszédét megelőzően Áder János, a Fidesz frakcióvezetője, Pokorni Zoltán alelnök és Kövér László, az országos választmány elnöke együtt érkezett a színpadra, a közönség nagy tapsától kísérve.

Az először szóló Kövér László "46 éves pápai gyerekként" bemutatkozva azt mondta: "Legyen úgy, mint régen volt". Áder János arra figyelmeztetett: jövő héten vasárnap, a szavazáskor kell elegen lenni, míg Pokorni Zoltán úgy fogalmazott, "ez a tér, ez a város, ez a föld a miénk is, és ezt mondjuk el nekik is".

Megtelt a Kossuth tér

Az emberek teljesen megtöltötték a teret és a környező utcákat, a 14 órás nagygyűlés kezdetére a Kossuth teret és a Bajcsy-Zsilinszky utat összekötő Alkotmány utca Hold utcáig tartó szakasza sűrűn, onnan a Bajcsy-Zsilinszky útig lazán megtelt emberekkel. A Parlament körüli utcákban volt a tömeg, a több helyen felállított kivetítőkön követhették a színpadon fellépők beszédeit.

A színpadon helyet foglalt Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége. Tőkés László Királyhágómelléki református püspök, Mészöly Kálmán futballista, Marton Éva operaénekesnő, Kovács Ákos énekes, Pataki Attila, az Edda frontembere, Raksányi Gellért színész, Sára Sándor filmrendező, Gulyás Dénes operaénekes, a Fidesz képviselőjelöltje, Oszter Sándor színész, Hankiss Ágnes író, Cseke Péter színész, Eperjes Károly színész, Kalász Márton, az Írószövetség elnöke.

A legtöbben a Hajrá Magyarország! felkiáltással fordultak a tömeg felé. A színpadra érkeztek még a Fidesz választási szövetségeseinek képviselői, Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetség elnöke, Harrach Péter MKDSZ-elnök, és Császár Antal, a Vállalkozók Pártjának elnöke is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angliai repülőgépek Szentivánon

Szép fejlődési pályát mondhat magáénak a Kobo-Coop Kft. légi üzletága. Az elmúlt öt év alatt nemzetközileg is ismert, elismert légijármű-üzemeltető céggé vált. A vállalkozás szó szerint a híd (légi híd) szerepét tölti be a keleti gépek és a nyugati felhasználók között. A cég tulajdonosa szerint a közút telített, így a légtéré a jövő, különösen, mert az emberek egyre jobban igénylik a gyors közlekedést. Tovább olvasom