Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Őrizetbe vették a saját zsebre dolgozó rendőrt

Megszüntették a szolgálati viszonyát egy budaörsi rendőrnek, mert bírságolás helyett saját zsebre dolgozott.
A rendőr egy hónappal ezelőtt állított meg egy autóst és a kocsin több szabálytalanságot is talált, de háromszázezer forintért szemet hunyt volna a szabálysértések felett. A pénzt most hétfőn este vette volna át a sofőr lakásán, de ott már a kollégái várták és őrizetbe vették.

Galuska László, budaörsi rendőrkapitány a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a budaörsi őrmester október 7-én állította meg az autóst . Több szabálytalanságot talált a kocsi műszaki állapotában. Háromszázezer forintot kért, hogy ne büntesse meg a sofőrt. A pénzt november 5-én este, az autós lakásán vette volna át. A sofőr azonban bejelentést tett a rendőrségen, így a lakásra érkező rendőrt a kollégái elfogták. A büntetések egyébként, amiket a sofőr a szabálytalanságok miatt kaphatott volna, meg sem közelítik a 300ezer forintot és a büntetés nem járt volna a jogosítvány bevonásával sem.

A rendőr őrmestert őrizetbe vették és azonnal megszüntették a szolgálati viszonyát, ellene a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorított jegyellenőrzésbe kezdett a MÁV

Kedden reggel hét fővárosi pályaudvaron és vasútállomáson kezdte el a MÁV két hónapon át tartó… Tovább olvasom