Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Őrizetben a hobbiból rabló

Késsel hadonászva rabolt ki egy móri babüzletet az a bodajki férfi, akit a tett elkövetését követően már néhány óra múlva el is fogtak a móri rendőrök. Mint kiderült néhány éve ő rabolta ki a szintén Móron lévő műszaki kisáruházat. Gyanúsítotti kihallgatása során azt vallotta, hogy a rablás a hobbija.
Pénteken kora délután Dózsa György utcai kis üzletből az egyik eladóhölgy értesítette a rendőrséget arról, hogy egy késes férfi kirabolta az üzletet. A férfi amint bement a bababoltba kést rántott, többször elmondta, hogy „ez egy késes rablás" és a bevételt követeli. Az eladó átadta a kasszában lévő megközelítően százezer forintot, amivel a krémszínű kabátos, fekete csuklyás magas férfi gyalogosan elmenekült.

A rendelkezésre álló adatok alapján a móri nyomozókban felmerült, hogy a rablás kísértetiesen hasonlít egy néhány évvel ezelőtti ügyhöz. A valamikori mészárlás kapcsán elhíresült móri bankfiók helyén megnyílt műszaki áruházat rabolta ki ily módon egy férfi, akit később egy fehérvár felé tartó buszon fogtak el a rendőrök. Az akkori rabló fényképét felismertetésre bemutatták a rablás négy szemtanújának, akik egyértelműen úgy nyilatkoztak, hogy a képen szereplő férfi rabolta ki az üzletet.

A nyomozók feltételezték, hogy a férfi a mostani rablás után is buszra szállt, de felkutatása nem járt eredménnyel. Éjjel egy órakor hozzátartozója móri lakásán fogták el. A rabolt pénzből mindössze 175 forint maradt.

Gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy a rabolt pénzzel Fehérvárra utazott. A plázában ruhát vásárolt magának, a régi ruháját és az elkövetéskor használt kést egy kukába dobta. A pénzzel kaszinóba ment és egy részét bedobálta a játékgépbe, majd elbuszozott Bodajkra, ahol a nap hátralévő részét két kocsmában múlatta. Éjjel egy órakor ért vissza móri rokonához, ahol elfogták a nyomozók. A férfi nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, mint mondotta, a rablás a hobbija. A Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az eljárást tovább folytatja. A hobbistát őrizetbe vették.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2010. február 06. 21:59
    „Akkor ez nem rablás volt, hanem a meg nem értett kisebbség hagyományőrzése és kultúrája.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelt beruházás lett a bioetanol gyár

Egyszerűsödik és gyorsul a Dunaföldvárra tervezett bioetanol gyár közel 100 millió eurós beruházása,… Tovább olvasom