Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Őrizetben a molotov-koktélos támadók

A rendőrség kedden este őrizetbe vette a Fejér megyei Pátkán történt molotov-koktélos támadások gyanúsítottjait. A három férfit - akik a helybeliek szerint polgárőrök - közveszély-okozás miatt vették őrizetbe.
A Fejér megyei településen kedd hajnalban három házra dobtak Molotov-koktélokat a falu szélén.

Az egyik lakás ablakán be is esett az egyik égő palack, ebben a helyiségben gyerekek aludtak, de senki nem sérült meg. A másik házban a redőny és az ablakpárkány rongálódott meg, a harmadik épületnek a fala lett kormos. A helybeliek szerint polgárőrök támadták meg romák házait.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a három férfit a keddi kihallgatások után, este őrizetbe vették. Közveszély-okozással gyanúsítják őket. Azt, hogy kiket vettek őrizetbe és a kihallgatáson mit mondtak, a szóvivő nem árulhatta el.

Gerencsér László, a Pátka Községi Polgárőrség vezetője azt mondta, szerinte biztos, hogy nem polgárőrök voltak a támadók.

Füri Béla, a település polgármestere annyit mondott, hogy egyelőre tájékozódnia kell az ügyben. Hozzátette, hogy a településen nincs különösebb ellentét a roma és nem roma lakosság között.

Olvasóink írták

 • 18. gery 2008. június 08. 08:42
  „343434 !

  Ez így van helyén! A rasszizmus elfajulását csak így lehet megakadályozni! Amerikában ez működik!

  Természetesen, az olaszliszkai eset kapcsán is példaértékű büntetést kell kiszabni az elkövetőkre !”
 • 17. dodó 2008. június 05. 15:17
  „"Molotov-koktéllal bombázták egymás házát

  Molotov-koktélt dobtak egymás házára a Borsod megyei Taktaharkányban szerda este; a vitát két férfi nézeteltérése váltotta ki, amelybe a családtagok is bekapcsolódtak - mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
  Egyedné Novodonszki Éva közölte: az elsődleges információk szerint két haragos család vitatkozott össze, ez odáig fajult, hogy Molotov-koktélokat dobáltak egymás házára. Hozzátette: a kisebb lángokat a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották, személyi sérülésről egyelőre nincs információjuk.
  A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség."
  Lehet gondolkodni...”
 • 16. 343434 2008. június 04. 18:55
  „14. És a vád emberölési-kísérlet!!! Szerintem hamarabb és sokkal durvábban hoznak majd ítéletet, mint az olaszliszkai eset kapcsán! Na de mindegy... Ha ma kirabol, megver egy cigány, akkor ez van. De ha esetleg egy cigányt bántalmzanak, akkor Isten kegyelmezzen annak a rasszista féregnek...”
 • 15. gery 2008. június 04. 17:04
  „dodó !

  Kár volt ennyit írnod, ugyan is az egész csak feltételezés és részigazságok halmaza.

  De mint mondottan, a TE esetedben ez érthető. ( sajnos )”
 • 14. dodó 2008. június 04. 16:21
  „Folytassuk a tegnap kirobbant Pátka-témát. Igen, nagyon úgy néz ki, megismétlődik Tiszaroff és Olaszliszka esete. Ezen előbbinek ITT szenteltünk egy teljes cikket (és, "természetesen", azóta is mély kuss van a dologról, egyértelműsítve, hogy igazunk volt, és ez is csak öngyújtogatás volt), az olaszliszkai ön-molotovozásról meg ITT találhatunk bővebb információt.
  Természetesen az állítólagos polgárőr-támadás "feljogosította" cigóinkat arra, hogy már kedd reggel megtámadjanak és fojtogassanak egy negyedik, az ügyben egyáltalán nem érintett polgárőrt. Idézet INNEN:
  "Egy negyedik polgárőrt viszont már kedden reggel megtámadtak és fojtogatni kezdtek a település buszmegállójában, s megrongálták a polgárőrök gépkocsiját is."
  Hoppá! Erre (akár aljas indokból elkövetett, előre eltervezett gyilkossági kísérletnek is nevezhetjük) vajon van joguk a cigóknak?! Vajon lecsukják, beperlik őket? Költői a kérdés. Az csak a fordított felállásban játszik be - ahogy az Lajosmizsén történt a minap - vagy akár Szigetvárott, ugyebár.
  De menjünk szépen tovább az oknyomozással és annak bizonyításával, hogy mennyire légből kapott a mokkák vádja.

  "A hajnali Molotov-koktélos támadások kapcsán három ember neve merült fel, a rendőrök mindannyiukat kedden délelőtt előállították a kapitányságokra - mondta el a Független Hírügynökségnek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Jelenleg is tart mindhármuk kihallgatása. Még csak előállították őket, azaz egyelőre nem gyanúsítottak - hangsúlyozta a szóvivő"

  Tehát: előállították, nem elfogták vagy tettenérték. Ugye, értjük a különbséget? Még csak nem is gyanusítottak, mert cigány "bemondásra" rendelték be őket.”
 • 13. rasszista 2008. június 04. 14:56
  „12. Te hol élsz már ne haragudj? Nem helyeslem a tettüket én sem, de az, hogy a magyar rendőrség mindenkit megvéd... A magyarok sajnos már csak magukra számíthatnak a nem-magyarok ellen! Ez van, 2008-ban! De bezzeg, ha egy borsodi faluban egy nem-magyar gyereket elsodor egy autós, és majdnem agyonverik, az csak szalagcím, mert hát ugye...”
 • 12. gery 2008. június 04. 14:40
  „trainman !

  Még ha előzménye is lenne, akkor sem jogosít fel senkit, hogy ilyet csináljon !

  Hova fajulna Magyarország, ha minden vélt sérelem után, molotov koktélokkal vennének elégtételt egymáson az emberek.

  A hatóság pedig a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT védi, amibe ugye a magyarországi romák is beletartoznak !”
 • 11. gery 2008. június 04. 14:33
  „dodó !

  Vártam már a hozzászólásodat, mivel nálam és még egy jó pár fórumtársunknál kiérdemelted a "vezérrasszista" címert.

  A TE esetedben a magyarázatot megértem. Azért még sem mondhatod ki azt, hogy szemét gyáva rühes magyar polgárőröknek, ilyen gaztett után, a börtönben lenne a helyük !


  Ugye ?”
 • 10. trainman 2008. június 04. 12:23
  „gery!Szerinted nem volt semmi előzménye az ügynek?Csak úgy passzióból dobálták a molotov-koktélt?Ok-okozat összefüggésről hallottál már?Tisztában vagyok az önvédelem fogalmával,és azt látom,sajnos,hogy ma az országban,a hatóság nem védi meg a magyart,a saját hazájában.Lesz még ennek böjtje!”
 • 9. dodó 2008. június 04. 12:05
  „3.5. 8.
  ÁRTATLANOK???
  Ugye, emlékszünk még arra, mi történt Tiszaroffon, amelyről, nem mellesleg, azóta is mély a (beszédes) csönd? Az utóbbi két hónapban több cigányok által(ellen) elkövetett (ön)merényletről,is harsonázott a média, majd amikor kiderült, hogy az elkövető azonos a megtámadottal, néma kussolás következett! Az meg természetes, hogy fel se merült a hatóság félrevezetése, a hamis vád vagy a rágalmazás esete egy kis nyomozással!”
 • 8. gery 2008. június 04. 11:44
  „Jockey !
  Persze, annyira jó a közbiztonság, hogy "unalmukban" már erre is van idejük !

  Felháborító !”
 • 7. zeusz 2008. június 04. 11:39
  „Ez nem önvédelem ! Ha nem gyáva szemét tett az elkövetők részéről !”
 • 6. Jockey 2008. június 04. 11:38
  „Ebből is látszik, hogy Pátkán nagy szükség van a polgárőrségre! Ahol molotov-koktélokkal dobálóznak...”
 • 5. gery 2008. június 04. 11:27
  „trainman !

  Miről beszélsz ?
  Itt tudtommal ártatlan emberekk ellen követték el ezt a szörnyű tettet ! Milyen önvédelem ? Tisztában vagy te a fogalmával ?”
 • 4. trainman 2008. június 04. 11:19
  „Működik az önvédelmi reflex!Bár még nem annyira,mint Olaszországban.Lesz ez még durvább is,szerintem.”
 • 3. gery 2008. június 04. 11:15
  „Most kíváncsi leszek, hogy a sok rasszista fórumlakó, mit hoz ki ebből a cikkből !

  Természetesen, most tudom, hogy örülnek, de mégis kíváncsivá tesznek a vélemények.”
 • 2. cigó 2008. június 04. 10:56
  „KITÜNTETÉST NEKIK!
  És pénzjutalmat a többi benzinre!”
 • 1. márénis 2008. június 04. 10:21
  „Nincs háát...ellentét,mert a magyar kussol!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Szántó János, szocialista országgyűlési képviselő

Kedden hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Szántó János, szocialista országgyűlési képviselő,… Tovább olvasom