Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Orosz állami bank lesz a Malév közvetett tulajdonosa

Az orosz állami Vnyesekonombank lesz a Malév közvetett tulajdonosa - jelentették be Veres János pénzügyminiszter és Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettes szombati konzultációja után Budapesten.
Az orosz állami bankon kívül az Aeroflot lép még be, mint üzemeltető. Az ígéretek szerint a Malév magyar nemzeti légitársaság marad, és nem veszíti el európai uniós repülési jogait.

Az orosz állami tulajdonban lévő Vnyesekonombank lesz a Malév egyik új tulajdonosa - mondta a magyar pénzügyminiszter, miután tárgyalt Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettessel szombaton Budapesten. Az orosz bank a Malév tulajdonosába, a 49 százalékban Borisz Abramovics kezében lévő AirBridge Zrt-be száll be. Veres János szerint a konstrukciót úgy dolgozták ki, hogy a Malév megőrzi nemzeti légitársasági jellegét, és uniós repülési jogait is. A konzultáción arról is döntöttek, hogy a társaság új struktúrában, az orosz állami Aeroflottal partnerségben működik majd.

A Malév a 2007-es privatizáció után került az AirBridge Zrt. irányítása alá, a cégben 49 százalékos részesedést szerzett Borisz Abramovics.

A Malév múlt héten közölte, hogy a légitársaság főtulajdonosa, az AirBridge Zrt. javaslatára rendkívüli közgyűlésen visszahívták az igazgatóságból Borisz Abramovicsot, az igazgatóság elnökét és Alekszandr Abramovics igazgatósági tagot. A felügyelőbizottság összetételében nem történt változás. A Malév tőkehelyzetének rendezését célzó napirend kapcsán a főtulajdonos indítványára a közgyűlés felkérte a légitársaság igazgatóságát, hogy vizsgálja meg a tőkerendezés lehetséges módjait, egyebek mellett a tőkeleszállítás és a tőkeemelés lehetőségeit. A légitársaság közgyűlésének a megfelelő előkészítés, az igazgatóság beszámolójának ismeretében kell meghoznia döntését a légitársaság tőkehelyzetének rendezéséről és friss tőke bevonásáról, a vonatkozó jogszabályokkal és az EU normákkal összhangban - közölte akkor a Malév.

Németh Krisztina, a Malév kommunikációs vezetője szombaton a Független Hírügynökség megkeresésére annyit mondott, hogy jövő keddre hívták össze a társaság rendkívüli közgyűlését, és ennek napirendjén szerepel a Malév tőkehelyzetének rendezése.

A Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság társelnöki találkozóján a Malévon kívül a Déli Áramlat is szóba került. Veres János ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy várhatóan az első negyedév végéig aláírják a vezeték építéséről szóló magánjogi szerződéseket.

Olvasóink írták

 • 4. comet 2009. január 24. 22:37
  „2. El se mentek.”
 • 3. floridaimagyar 2009. január 24. 21:36
  „Ha majd rosszak leszunk az oroszokkal szemben akkor nem a gazt hanem a repuloket zarjak el???? Megbizhato uzletfel, welcome all comrades and tavarish to Hungary!!! Make sure you leave within hundred years! Long live Putin! We love Matrojska, Pravda and Vodka!!!! Zdrasztvujtye to all Hungarian comrades!”
 • 2. tüsök 2009. január 24. 20:21
  „Hofi megmondta,hogy visszajönnek.”
 • 1. KolompárRómeó 2009. január 24. 19:54
  „"Az ígéretek szerint a Malév magyar nemzeti légitársaság marad, és nem veszíti el európai uniós repülési jogait."

  Blablablablablablablablablabla.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz szerint a kormány az emberek ellen akar összefogni

A kormány az emberek ellen akar összefogni, és a Fidesz ebben nem vesz részt - így reagált az… Tovább olvasom