Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Orosz diplomatát is fogtak

Folytatás az 1. oldalról.

A tetten ért rapsicokkal a kifogott halaikat visszadobatják az ellenőrök. Az ellenőrök szerint az utóbbi időben elszaporodtak az ehhez hasonló esetek: ezekben az ügyekben a hétvégén három feljelentést is tettek. Visszatérő ismerősük még egy orosz(!) diplomata, aki fél évig jegy nélkül pecázott, ám mára beszerezte a szükséges dokumentumokat. Igaz, az egye-

lőre tisztázatlan, hogy külföldi állampolgároktól miként lehet behajtani az esetleges pénzbüntetést.
Korábban több szigetközi polgármester is panaszkodott (elsősorban idegenforgalomra építő falvak vezetői): a náluk nyaraló külföldiek a polgármesteri hivatalban váltanának egynapos horgászjegyet, ám az önkormányzatnál sem tudják, hol lehet ilyent venni. Takács Antal, a megyei horgászszövetség vezetője szerint szinte mindegyik faluban.
– Ahol horgászegyesület mqködik, ott kiválthatók a Dunára szóló horgászjegyek – mondta.

– Erről a polgármesteri hivatalokban kell érdeklődni. Annyi bizonyos: Ásványrárón a horgásztanyán, a dunaszegi horgászboltban, Mosonmagyaróváron több helyen is, valamint a püski és lipóti egyesületnél is kapható engedély – tudtuk meg Takács Antaltól.
Az osztrákoknak a kisebb kockázat miatt is megéri átjönniük: míg itthon a halvédelmi bírság maximális összege százezer forint, addig az ausztriai oldalon az illegális horgászat ötezer euróba is

kerülhet a pecásnak.
A győri Előre HTSZ vizeire a felnőtt éves jegy hatezerbe, a napi nyolcszázötvenbe, míg az ifjúsági (csak éves) háromezerbe kerül. A Zátonyi-Dunára – állami és szövetségi jegy, valamint tagdíj mellett – kilencezer forint az éves engedély ára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézi a sztárokkal készült mqsorokat?

Tovább olvasom