Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Összefüggés van a szilikon mellek és az öngyilkosság között?

A mellimplantátumok nem az emlőrák, hanem az öngyilkosság kockázatát növelik egy amerikai kutatás szerint.

Dr. Loise A. Brinton, a National Cancer Institute kutatója kollégáival 12144 amerikai nő sorsát követte nyomon, aki 1960 és 1988 között szépészeti okokból mellmegnagyobbításon esett át. A vizsgálatban szerepelt még 3614 olyan nő is, akin egyéb plasztikai műtétet végeztek – olvasható a Mignews című orosz nyelvű hírportálon.

A kutatók összehasonlították a két csoport halálozási statisztikáját, valamint az amerikai női lakosság mortalitási adatait. Mint kiderült, a vizsgálatba bevont mellimplantátumos hölgyek között feleakkora volt az emlőrák miatti halálozás, mint a teljes női lakosság körében. A jelenséget a kutatók a mellmegnagyobbításon átesett hölgyek gyakoribb orvosi vizsgálatával magyarázzák, ami növeli a betegség korai felfedezésének valószínűségét.

Ugyanakkor a műmellesek a női lakosság átlagánál hajlamosabbak az öngyilkosságra, s kétszer olyan gyakran vetnek önkezükkel véget az életüknek, mint azok, akik egyéb szépészeti műtéten estek át.

A tudósok nem tudtak magyarázatot adni a jelenségre. Feltételezéseik szerint a szerény önbizalmú, depresszióra hajlamos nők végeztetnek elsősorban mellmegnagyobbítást. Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy a szilikoncsodákat viselők körében magasabb a pszichiátriai kezelésben részesülők száma, mint azok között a nők között, akik egyéb plasztikai műtétet végeztettek el. A vizsgálat során mellesleg arra is fény derült, hogy a szilikonos hölgyek gyakrabban szenvedtek halálos közúti baleseteket, mint az egyéb szépészeti beavatkozáson átesettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesznek megszorító intézkedések?

Tovább olvasom