Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Összeollózták a Sulinova tankönyveit?

Több tankönyvkiadó is pert fontolgat a Sulinova ellen, mert szerintük feltűnően hasonlítanak az ő könyveik bizonyos fejezeteire azok a kötetek, amelyeket az oktatási tárca háttérintézményeként működő cég adott ki - mondta Ballér Judit, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnöke.
A kiadó emellett úgy dobta piacra a Sulinova-könyveket, hogy nem kért engedélyt az érintettektől a különböző regényrészletek, képek közléséért, és szerzői jogdíjat sem fizetett - tette hozzá.

Az oktatási tárca nem tervez felelősségre vonást az ügyben, hanem 200 millió forint "gyorssegélyt" ad a szerzői jogok rendezésére a Sulinovát magába olvasztó Educatio Kht-nek. A társaság illetékesei azt ígérték, hogy később reagálnak az ügyben.

Olvasóink írták

  • 2. 4 2008. szeptember 09. 20:24
    „Mit akarnak a tankönyv kiadók? Politikusi barátokat még NEM ítélt el egy Magyar bíróság sem.!”
  • 1. zweistein 2008. szeptember 09. 08:49
    „Hát ez már mindennek a teteje; nem elég, hogy olyan pártközeli puszibarát bennfentes céget bíztak meg, amely csak lopással (szellemi tulajdon eltulajdonításával) képes "megfelelni" a vélhetően közbeszerzésen szerzett adófizetői pénzből meghirdetett pályázati feltételeknek, hanem még az ezért járó büntetést is a Művelődési tárca költségvetéséből, azaz újabb adófizetői forintokból egyenlítik ki. (A fenti hosszú mondat a funkcionális analfabéták kiszűrését szolgálja.) A lényeg: felelősségrevonás helyett újabb pénz. Nem számít, az adófizetők fizetik. Hilller: Ezt tanítod a gyerekeknek? (Utóbbi egyszerű mondatok pedig a funkcionális analfabétáknak szólnak.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A postás továbbra is csönget

Minden marad a régiben, a jövőben sem csak átutalással kaphatják meg nyugdíjukat az erre jogosultak,… Tovább olvasom