Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Összeütközött két vitorlázórepülő Békés megyében, az egyik repülő lezuhant - fotók

A balesetben az egyik repülőgép lezuhant, de vezetője még idejében kiugrott belőle, így nem sérült meg. A pilóta és a roncs felkutatásában a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai közösen vettek részt.
Összeütközött két vitorlázógép vasárnap délután Vésztő közelében. A bejelentést követően a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai azonnal a helyszínre indultak. Eközben érkezett az információ, hogy az egyik balesetet szenvedett gép nem sérült meg és a pilótája épségben le tudott szállni a Békéscsabai Repülőtéren. A másik vitorlázó vezetője az ütközés után kiugrott, a gép pedig egy kukoricatáblára zuhant.
Fotó: police.hu
A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a földön kezdték meg a pilóta és a roncs felkutatását, a mentőszolgálat pedig mentőhelikoptert indított. A gép személyzete kis idő múlva egy tisztáson észrevette a pilótát, így a földi egységek a helikoptert követve hamar megtalálták a férfit, aki sértetlenül ért földet az ejtőernyőjével. Ezt követően a mentőhelikopter személyzete megkezdte a roncs felkutatását is, ami rövid időn belül eredményre vezetett.

A baleset okát és körülményeit a Szeghalmi Rendőrkapitányság vizsgálja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telitalálat a hatos lottón! Valaki több mint 137 milliót nyert

Telitalálat a hatos lottón! Valaki több mint 137 milliót nyert
Gyorsan nézze meg a szelvényét, ha lottózott! Tovább olvasom