Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Összevonná az APEH-et és a VPOP-t az új kormány

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Vám- és Pénzügyőrség összevonásához szükséges módosításokat is tartalmazó törvényjavaslatot nyújtott be kedden az Országgyűlésnek Matolcsy György és Fónagy János.
A leendő nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslat szerint a VPOP irányítását kormánybiztos venné át, aki "külön szervezeti egységet hozhat létre az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség egyesítésének előkészítése érdekében".

Olvasóink írták

 • 3. varadipal 2010. május 18. 17:08
  „Az Apeh semmittevőinek nagy részét ki kell zavarni az ukrán határra és környékére cigarettacsempészt fogni.
  Akkor lenne valami haszna is a munkájuknak.Az összes milliárdos adócsalást a VPOP fedte fel, pedíg nem ez a fő profilja, és a 6000-res létszámával fele annyi prémiumot sem nyel le, mint az Apeh.1976 óta minden évben túlteljesítette a költségvetésbe befolyó bevételi tervet annak ellenére is, hogy 1992-94-ben elzavarták a jó szakemberei 75%-át.Az Apeh csak önkéntes teljesítők befizetéseiből él, felderítési mutatója a béka kofferje altt, a kinnlevőségek végrehajtása alulról sem közelíti meg a nullát, pedig több eszköz van a kezében, mint a VPOP-nak bármikor is volt. Dr Balogh György távozása óta kiemelkedően jól szolgálnak, és kevesebb a korrupció is, mint az Apehnál. Ha a képzésre jutna elég zsé, az Apeh mehetne a levesbe.”
 • 2. persona 2010. május 18. 14:19
  „ma voltam bent az Apeh-nél, mogorva, fagyos hivatalnok helyett egy kedves, segítőkész hölgy fogadott. Kellemes meglepi volt. Sok ilyet a hivatalokba!”
 • 1. bélás 2010. május 18. 13:51
  „javallanám még az előzetest hozzájuk”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakosság harmada szenved valamilyen allergiában

A lakosság 36 százaléka szenved valamilyen allergiában saját bevallása szerint – derül ki a… Tovább olvasom