Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Oszkó nem lát okot a lemondására

A kommüniké szerint a pénzügyminiszter ezért nem lát okot arra, hogy "az eddig is lelkiismeretesen ellátott feladatát ne végezze tovább".
A pénzügyminiszter nem lát okot arra, hogy ne végezze tovább a munkáját; Oszkó Péter közleményben reagált Ágh Péter fideszes képviselő pénteki felszólítására, miszerint mondjon le, mert "az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetését benyújtó pénzügyminiszter több száz millió forintért épít villát tudatosan törvénysértő módon".

Az építkezésnél a műszaki okokból felmerült problémák orvoslását Oszkó Péter maga kezdeményezte és mindvégig együttműködésre törekedett az önkormányzattal - olvasható a közleményben, amelyet a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya juttatott el pénteken az MTI-hez.

A kommüniké szerint a pénzügyminiszter ezért nem lát okot arra, hogy "az eddig is lelkiismeretesen ellátott feladatát ne végezze tovább". Úgy véli, felelősségteljes és átgondolt, az ország érdekeit messzemenően figyelembe vevő költségvetés került a parlament elé.

Oszkó Péter azon kíván munkálkodni, hogy a költségvetési tervezetet a parlament elfogadja, megszülessen az a költségvetési törvény, amely biztosítja Magyarország számára a stabilizáció folytatását, és megalapozza a válság utáni időszak gyorsabb növekedésének feltételeit - mutatnak rá. Mint hozzáteszik, a tárcavezető azt tekinti feladatának, hogy munkáját "mindenféle politikai érdekektől mentesen", kizárólag az ország haladását szolgáló pénzügypolitikát követve végezze.

Ágh Péter pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen lemondásra szólította fel a pénzügyminisztert, úgy fogalmazott, voltak különböző nyilatkozatok, amelyekben a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy kénytelen volt jogsértést elkövetni. A Fidesz álláspontja szerint azonban egy jogalkotónak éppen példát kellene mutatnia, hiszen neki különösen ügyelnie kell arra, hogy a jogszabályokat betartsák az emberek - mondta Ágh Péter.

A Magyar Nemzet a héten azt írta, hogy Oszkó Péter épülő házára nem adták ki a használatbavételi engedélyt, mert eltért az eredeti tervektől; az ügyet vizsgálja a II. kerületi polgármesteri hivatal. A lapban Oszkó Péter közölte, hogy két vonatkozásban valóban eltértek a tervektől. A pénzügyminiszter kijelentette: amennyiben megbüntetik, jogkövető állampolgárként tudomásul veszi, de bízik abban, hogy nem kell lebontani az épületet.

A tárcavezető a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában is nyilatkozott az ügyről, és azt mondta, hogy a statikus szerint veszélyes lett volna, ha épülő háza a meglévő építési engedély szerint épül fel. Elmondta: meglévő építési engedéllyel vette meg a telket, de építés közben kiderült, hogy pincét csak a ház fele alá terveztek, a másik fele alatt pedig feltöltött föld lett volna. A statikus szerint ez veszélyes lett volna, így kénytelen volt jogsértést elkövetni, s vállalni, hogy bírságot szabjanak ki rá - tette hozzá. Kitért arra is, hogy elkövetett egy másik szabálysértést is, mert az eredeti tervek szerint vízfüggönyt kellett volna építeni a homlokzatra, de ez nem valósul meg.

Olvasóink írták

 • 5. KovácsPistike 2009. szeptember 26. 22:19
  „A franciáknál már fenékbe rúgták volna a palimadarat! :-)
  Nálunk még jutalmat, vagy prémiumot is adnak a jogsértőknek, lásd Hunvald.”
 • 4. maradando 2009. szeptember 26. 10:56
  „Ha lemondanának ,ki a fenét szidna a jónép. Meghalt a király éljen az új király. 2010.ben jogar mellé csörgős sapkát! :)”
 • 3. igazságkereső 2009. szeptember 26. 09:11
  „Nem csak Oszkó Péter pénzügyminiszter úr nem lát okot a lemondásra.Sorolni lehetne Kiss Péter, Lendvai Ildikó,Bajnai Gordon és még sokan mások is úgy vannak ezzel, hogy nem látnak okot a lemondásra.Az,hogy teljesen ellehetetlenítették saját nemzetüket gazdaságilag,psychikailag és minden más módon, az úgy tűnik most teljesen lényegtelenné vált, első az Ő pénzügyi megmenekülésük, amiről már az elmúlt 7 évben "rendesen" gondoskodtak is! Kézenfekvő dolog: a társadalmat felmenteni nem lehet, tehát marad az eredménytelen politikai és gazdasági "vezérkar" végleges felmentése, mert az elmúlt 30 évben nem volt olyan, a társadalomra nézve nagyon veszélyes politikai és gazdasági irányítás, mint az elmúlt 7 évben! Vagy lehet,hogy a társadalom teljes elpusztítása a cél?”
 • 2. nyugdíjas 2009. szeptember 26. 07:37
  „Fejétől büdösödik a hal ...”
 • 1. rozator 2009. szeptember 25. 22:24
  „Erre a kis időre? Nem mindegy?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Réz András Bujtorról: jól tette a dolgát

Bujtor István életművében mindig jól keveredtek a drámai alakítások a széles, harsány, jópofa… Tovább olvasom