Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Oszkó Péter: óvatos további kötvény-kibocsátási megközelítés

Budapest - Magyarország a óvatos lesz a további kötvénykibocsátásokkal - mondta Oszkó Péter. A pénzügyminiszter ezt azután nyilatkozta, hogy a múlt héten 1 milliárd euró értékben bocsátott ki eurokötvényt Magyarország.
A Reutersnak nyilatkozva egy televíziós interjúban Oszkó Péter rámutatott, a minisztérium óvatos akar lenni, követni akarja a piaci trendet. Ezért bármilyen döntés egy újabb kötvénykibocsátásról csak valamikor ősszel várható - hangsúlyozta.
A pénzügyminiszter rámutatott arra, hogy rövid távon most a hazai piacon akarják bővíteni a kibocsátást. - Majd miután döntés születetett arról, hogy az IMF-csomagot meghosszabbítjuk, vagy nem, ki kell dolgozni, hogy Magyarország hogyan jusson euróban-, vagy dollárban jegyzett forráshoz - mondta.
Oszkó Péter nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Magyarország dollárban jegyzett kötvénnyel jelenjen meg a nemzetközi adósságpiacokon.
A pénzügyminiszter derűlátóan nyilatkozott az idei államháztartási hiányterv teljesítésével kapcsolatban. Oszkó Péter szerint reális a cél, hogy 3,9 százalék lesz a GDP-arányos államháztartási deficit annak ellenére, hogy egy pénzügyminisztériumi előrejelzés szerint a hiány szeptember végére nagyobb lesz az éves célnál, mert ezt kiegyenlíti majd az, hogy a negyedik negyedévben folyik be a költségvetésbe az adóbevételek jelentős hányada.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2009. július 20. 18:18
    „Az IMF-hitel azért jó, mert nem piaci, hanem annál olcsóbb kamattal adják a hitelt. Aztán meg inkább ne az IMF-től adósodjon tovább az ország, holott lenne rá lehetőség, hanem inkább piaci kamattal, ami az első kiejelentés alapján drágább.

    Most akkor mikor teccenek hazudni, kit teccenek teljesen hülyének nézni, avagy - hogy egy nagy klasszikus televízióst idézzek - "akkor ez most hogy?"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittas autós gázolt halálra egy kerékpárost Zalában

Zalaegerszeg - A helyszínen meghalt az a keszthelyi kerékpáros, akit autójával elgázolt egy ittas… Tovább olvasom