Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Öt adóellenőrt tartóztattak le Szabolcs megyében

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés megalapozott gyanújával folytat nyomozást a Szabolcs megyei rendőrség a gyanúba került APEH ellenőrök ellen.
Már öt gyanúsítottat helyezett előzetes letartóztatásba a Szabolcs megyei bíróság. Hatodik társuk előzetes letartóztatása is folyamatban van.

Az eddigi tények szerint két nyíregyházi APEH-ellenőr a hivatalos eljárás látszatát keltve, hamis dokumentumokkal keresett meg szabolcsi vállalkozókat azzal a céllal, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében el tudják azt intézni, hogy vagyonosodási vizsgálatuk kedvezően záruljon.

A vállalkozók kiválasztásában három foglalkozásnélküli civil személy volt segítségükre, akik aztán - hogy az eljárás még hivatalosabbnak tűnjön - a vállalkozókat egy nyíregyházi ügyvédhez irányították, aki egyébként korábban dolgozott az adóhatóságnál is.

Szepesi István, Szabolcs megyei rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón elmondta: az eddigi tények szerint 13 millió 300 ezer forintot kértek a vállalkozóktól, akik közül négyen 7 millió 300 ezer forintot ki is fizettek. A nyomozás eredményessége érdekében további információkat a rendőrség nem közölt, így azt sem, hogyan kerültek látókörükbe a gyanúsítottak, akik közül a két adóellenőrt azonnali hatállyal elbocsátotta az APEH.

Olvasóink írták

  • 2. utopia 2008. január 16. 17:18
    „Ezek szerint a vállalkozóknál sem stimmel minden, ha inkább fizettek!”
  • 1. Cseter János 2008. január 16. 14:12
    „Az ilyen eljárásokat a televiziónak közvetiteni kellene a végéig! Lehet hogy sokminden kiderűlne e rendszerről! Vagy, ha a protekciós egyedek is látokörbe kerűlnek azokat a takargatni kell, mint a többi hivatali visszaélőket, akik a mai hatóságok közt éli vígan a világát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótmagánvádat nyújt be Zsanett

Bár az ügyészség jogerősen, vádemelés nélkül zárta le a korábban erőszakkal gyanúsított rendőrök… Tovább olvasom