Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Öt év börtönt kapott egy nyíregyházi hajléktalant bántalmazó férfi

Nyíregyháza – Az elsőfokú ítéletet helybenhagyva jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság kedden azt a férfit, aki két társával együtt az utcán bántalmazott, majd kirabolt egy hajléktalant Nyíregyházán.
A 19 éves Ádám Attilát csoportosan elkövetett rablás és testi sértés bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró Nyíregyházi Városi Bíróság, amely az öt év börtönbüntetés mellett öt évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásától. A megyei bíróság ezt az ítéletet változatlanul hagyta helyben, ugyanakkor elrendelte a férfira korábban kiszabott tíz hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetés végrehajtását is.

A tényállás szerint 2010. július 5-én a férfi két másik, fiatalkorú és gyermekkorú társával a Szegfű utcában észrevett egy hajléktalant, majd elhatározták, hogy tőle pénz fognak szerezni. Mindhárman odamentek hozzá, egyikük pénzt követelt az otthontalantól, aki nem adott, és a konfliktus elkerülése érdekében átment a hipermarket melletti buszmegállóhoz. A vádlottak a sértett után mentek, bántalmazták, majd elvették tőle a nála lévő száz forintot. A megvert férfi nyolc napon túli sérüléseket szenvedett, bal lába eltört.

Ádám Attila a bírósági eljárásban tagadta bűnösségét. Az előzetes letartóztatásban lévő férfi az ítélet kihirdetése előtt az utolsó szó jogán azt mondta: elege van a börtönből, már megjavult, s szeretne dolgozni. Védője elsősorban felmentésre, másodsorban enyhítésre irányuló fellebbezést terjesztett elő.

A szabolcsi bíróság azonban megalapozottnak ítélte az elsőfokú ítéletet, megállapítása szerint a lefolytatott eljárás törvényesen zajlott le, a bizonyítás során pedig fontos bizonyítékot beszereztek.

A fiatalkorú D. Ferenc vádlott esetében jogerőre emelkedett az elsőfokú ítélet; őt csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettében mint bűnsegédet mondta ki a bíróság bűnösnek, és két évre elrendelte javítóintézeti nevelését. A harmadik elkövető, a gyermekkorú M. Csaba az életkora miatt nem büntethető.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2011. június 07. 17:24
  „Önvídelem vót!
  "Cozma biztos cigányozott." (Mohácsi Viktória, volt EU képviselő)”
 • 2. igazságkereső 2011. június 07. 17:15
  „Elég korán kezdték a gyerekek a bűnözést! Itt az ideje a keményebb ítéletnek, mert nem okult, nem tanultak az első büntetésből! Ilyen gengszterek ne lófráljanak szabadlábon!”
 • 1. gyöngyszem2 2011. június 07. 13:38
  „Röhely....Ezt is elintézték.....és éli majd világát ott ahol főznek rá,mosnak rá,meleg van télen.........És mi lesz a hajléktalannal?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tisztelt Ház előtt az atomtörvény

Az atomerőmű kiégett fűtőelemeinek újrahasznosításának lehetőségét is tartalmazza az atomenergiáról szóló törvényt módosító javaslata. Tovább olvasom