Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Öt év börtönt kapott Kaiser Ede

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság csütörtökön Kaiser Edét mintegy 10 évvel ezelőtt elkövetett különböző, vagyon elleni bűncselekmények, elsősorban lopások miatt.
A móri bankrablás perében korábban tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Kaiser Edét ezúttal 12 rendbeli lopás és társtettesként elkövetett csalás miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. Korábban, a móri perben a nyomozó- és vádhatóság, továbbá a bíróság is felvázolta Kaiser Ede bűnözői karrierjét: eszerint Kaiser csepeli barátaival egyre súlyosabb bűncselekményeket követett el. Ennek a csúcsa volt a móri mészárlás, alapjai pedig kisebb lopások voltak. Utóbbiakra már a móri ügy nyomozása során fény derült, ám külön ügyszámon kezelték ezeket a nem erőszakos bűncselekményeket.

Az esetek még 1999 márciusa és 2000 júniusa között történtek: nagyobb bevásárlóközpontok kis üzleteibe törtek be, illetve onnan loptak a vádlottak. Több mint húsz ilyen kisebb súlyú ügy került egy aktába, elkülönítve a móri mészárlástól és az azzal együtt kezelt erőszakos bűncselekményektől. A vádlottak kiszemelt célpontjai között pénzváltó is volt. Kaiser ezeknél a bűncselekményeknél elsősorban a figyelő szerepét töltötte be. Összesen 14 rendbeli lopás miatt emeltek vádat ellene, ezért először hat év nyolc hónap börtönbüntetést kapott, de a Fővárosi Bíróság később hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárást írt elő.

A megismételt eljárásban, 2005 júniusában 5 év szabadságvesztést szabtak ki Kaiser Edére és hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, ezt hagyta helyben esetében csütörtökön a Fővárosi Bíróság. A perben Hajdú László - akit korábban szintén a móri ügyben vádoltak - egy év börtönbüntetést kapott. Kiglics Attilát, aki a móri per koronatanújaként vált ismertté és aki Kaiser Edével korábban több bűncselekményt is elkövetett - 4 év szabadságvesztésre ítélték. A perben összesen 12 vádlott volt, de a jogerős döntés kihirdetésekor mindössze egy vádlott jelent meg a bíróságon, a többieket távollétükben ítélték el.

Kaiser Edét a legutóbb egy héttel ezelőtt ítélték jogerősen börtönbüntetésre, akkor - ugyancsak a Fővárosi Bíróság - két év három hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá egy ausztriai pénzváltóból történt lopás miatt. A bűncselekmény elkövetését korábban azért ismerte be a vádlott, hogy igazolja: nem a móri bankrablásból, hanem ebből a lopásból volt pénze 2002 májusában.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2010. február 11. 20:52
  „3. semmi nem menti fel a tette alól. Amit elkövetett azért nálunk halálbüntetés jár. Reggel lefejezéseket tartanak a téren, délután gyerekek játszanak ott :)”
 • 5. rozator 2010. február 11. 18:14
  „Miért nem mondják már meg neki, mennyi az összbünti? Évek óta fegyházban ül, most is csak börtönt kapott! Össze kell hozni a letöltött időt? (amit csinált azért megérdemli, de itt mindenkit hülyének néz a "tisztelt független" bíróság!)”
 • 4. igazságkereső 2010. február 11. 17:31
  „Igen, téves bírói ítélkezés miatt valóban nem élne már, ha lenne halálbüntetés. De a Legfelsőbb bíróság bírájává nevezték ki az Őt életfogytiglanra ítélő bírót.Csak most már legalább ott vigyázzanak a helyes ítéletekre!!”
 • 3. anonimus65 2010. február 11. 15:42
  „2. hozzászólás vogyo !
  miért nem élne?mert kisebb lopásokat követett el?
  "húsz ilyen kisebb súlyú ügy került egy aktába, elkülönítve a móri mészárlástól és az azzal együtt kezelt erőszakos bűncselekményektől. A vádlottak kiszemelt célpontjai között pénzváltó is volt. Kaiser ezeknél a bűncselekményeknél elsősorban a figyelő szerepét töltötte be. Összesen 14 rendbeli lopás miatt emeltek vádat ellene, "
  Olvasd már végig figyelmesen!
  Egyébként a késelő ,erőszakoló.gyilkoló cigányokkal mi a helyzet?Nekik milyen büntetést adnál?”
 • 2. vogyo 2010. február 11. 15:09
  „Ha lenne halálbüntetés, már nem élne. Még belegondolni is hidegrázós.”
 • 1. flexsnake 2010. február 11. 13:49
  „nem jön ez már ki.... meg ius érdemli”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dunántúlon akadozik a közlekedés a havazás miatt

Több tízcentiméternyi hó esett csütörtökre virradóra a Dunántúlon, az utak havasak, latyakosak;… Tovább olvasom