Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Öt éve követték el a móri mészárlást

Öt éve, 2002. május 9-én követték el máig ismeretlen tettesek a nyolc halálos áldozatot követelő, móri mészárlást.
Öt éve, 2002. május 9-én követték el máig ismeretlen tettesek a nyolc halálos áldozatot követelő, móri mészárlást. A bankrablás tettesei máig ismeretlenek, noha tavaly Kaiser Edét életfogytiglani fegyházra ítélte a bíróság, a társának tartott Hajdú Lászlót pedig a megismételt elsőfokú eljárásban is mészárlás elkövetésével vádolják.

Februárban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - miután elfogták a veszprémi postásgyilkossággal gyanúsított tatabányai férfit és társát - bejelentette: Nagy Lászlót és Weiszborn Róbertet gyanúsítják a móri bűncselekmény elkövetésével. Hajdú április 25-ei tartott tárgyalásán a bíróság őszre napolta el a per folytatását.

Kaiser és ügyvédje a két új gyanúsított megnevezése után perújítási kérelemmel fordult a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészséghez. Elfogultság miatt a Győri Fellebbviteli Főügyészségre érkeztek az iratok, ahol Kaiser beadványának elutasítását indítványozták, mondván, ennek csak akkor van helye, ha az ügyben indított új nyomozás lezárták. Lukács Zsuzsanna, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke a Magyar Hírlapot arról tájékoztatta: a Kaiser kérelmének elbírálására kijelölt bíró még a nyári ítélkezési szünet előtt, azaz július első hetéig dönt a kérdésről.

Kronológia:

2002. május 9-én délben az Erste Bank móri fiókjában egy perc alatt fej- és mellkaslövésekkel kivégeztek nyolc embert.

A fegyveresek fél órát tartózkodtak az épületben. Szétlőtték a bankfiók szerverét, elvittek 7,3 millió forintot, de a széfben hagytak 21 milliót, annak ellenére, hogy a kulcsa elől volt.

A rendőrség két órával a riasztás után Farkas Róbertet és Horváth Szilárdot gyanúsítja meg a vérengzéssel.

Miután Farkasról és Horváthról hamar kiderül, hogy nem ők voltak Móron, 2002. július 22-én a rendőrség lecsap Kaiser Edére és Hajdú Lászlóra.

2005. október 25-én Kaiser Edét jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéli a Fővárosi Ítélőtábla. Hajdú ellen új eljárás indul, amelyben azzal vádolják, hogy ő lőtt.

A veszprémi postásgyilkosság ügyében lakossági bejelentések segítségével 2007 februárjában elfogják N. Lászlót, majd W. Róbertet. Ők a móri mészárlás legújabb gyanúsítottjai.

hirado.hu/index.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz volt az idei matematika érettségi

Rendben befejeződtek kedden a matematika írásbeli érettségi vizsgák az ország 1208 középszintű és… Tovább olvasom