Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Öt évet kaphat a Mohácsnál vízbefúlt gyerekek apja

Halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják a Mohácsnál vízbefúlt két gyermek édesapját. Tanúként hallgatták meg a két kisgyerek édesanyját, miközben az apát halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják, mely bűncselekményért, ha beigazolódik a gyanú, akár 5 évet is kaphat.
A 3 és a 6 éves gyermek halálát követelő tragédia ügyében folytatott nyomozás során a rendőrség több mint ötven tanút hallgatott meg. A műszaki szakértői vélemény szerint az autó kéziféke teljesen hatástalan volt. Az ügyben azonban további vizsgálatokat végeznek, mely egyértelműen eldöntheti, hogy az úgynevezett magas állású kézifék valóban be volt-e húzva, vagy csak úgy látszott.

Az orvosi szakértői vizsgálat szerint a két gyermek, kik szülei kiszállása után a Dunába guruló autóban maradtak, 10 percen belül megfulladt. A helyszínen bizonyítási kísérletre, a történtek rekonstruálására kerül majd sor. Közben keresik a több mint 20 éves személygépkocsi korábbi szerelőjét, remélve, hogy újabb információkkal szolgálhat annak műszaki állapotát illetően. Mint ismert, január 3-án, az újmohácsi révnél, míg a szülők kiszálltak autójukból, az elindult, s a benne ülő két kisgyermekkel együtt elmerült a Dunában. Több órányi megfeszített munkával hozták felszínre a tűzoltók és a búvárok a járművet, melyben élettelenül találták a 3, és a 6 éves gyermeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszerboltba törtek be

Sopronban ismeretlenek betörtek a Kuruc körúton lévő egyik élelmiszerboltba, és onnan… Tovább olvasom