Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Öt évet kapott az élettársát ollóval leszúró szegedi nő

Egy húszcentis ollóval szúrta halálra rátámadó élettársát az a szegedi nő, akit jogerősen öt év börtönnel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
Tavaly nyáron a későbbi sértett ittas állapotban dühöngeni kezdett, betörte lakásuk ablakait, az udvaron száradó ruhákat leszaggatta, élettársát pedig bántalmazta. A vádlott testvérével és egy gyerekkel együtt elhagyta a házat, de a férfi üldözni kezdte a nőt, aki végül egy húsz centi hosszú ollóval mellbe szúrta a élettársát. Ezt követően a vádlott a helyszínen maradt, míg a sértett egy közelben tartózkodó házaspártól kért segítséget, majd lefeküdt egy padra. A mentő már nem tudtak segíteni, a szívét is ért szúrás következtében meghalt a férfi.

A táblabíróság megállapította, a nő jogos védelmi helyzetben volt, amikor a rátámadó, őt folyamatosan fenyegető élettársával szemben védekezett. Ám túllépte a jogos védelem kereteit, ugyanis egy maximum súlyos testi sértés következményével járó támadást élet kioltásával hárított el. Mindezt figyelembe véve a bíróság öt év börtönre ítélte a nőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-ukrán kishatárforgalmi megállapodás

Tovább olvasom