Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Öt évet kapott Szegeden a Félegyházán szurkáló asszony

Helybenhagyta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítéletének a büntetési tételre vonatkozó részét a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy kiskunfélegyházi asszonyt, Palotás Mihálynét első fokon emberölés bűntette miatt 5 év szabadságvesztésre ítéltek.
Úgy döntött viszont a táblabíróság, hogy az I. fokú ítéletben foglaltakkal ellentétben ezt a büntetést a vádlottnak nem fogházban, hanem börtönben kell letöltenie – tudatta az Objektív Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.

Emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2007. július 10-én Palotás Mihályné 44 éves kiskunfélegyházi lakos vádlottat, ezért őt 5 év fogházra ítélte, és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

A korábban már többször is büntetett, foglalkozás nélküli nő 1982-ben nyolc hónapig élt élettársi kapcsolatban a sértettel, A. Pál Gyulával, majd ezt követően eseti kapcsolatuk volt. Gyermekeik édesanyjukkal éltek egy lakásban Kiskunfélegyházán. A szintén többször büntetett sértett havonta látogatta az asszonyt és gyerekeiket. A rendszeresen italozó férfi látogatásai során folyamatosan jelezte, hogy szexuális kapcsolatot kíván volt élettársával, és vissza akar térni az ugyancsak gyakran italozó nőhöz, de ezt a közeledést az asszony mindig elhárította.

2006. szeptember 12-én a férfi megjelent a vádlott lakásán és szóba hozta, hogy költözzenek újra össze, de az asszony közölte, ő ezt nem akarja. Ezt követően mindketten együtt italoztak, nem egyszer megfordultak egy közeli kocsmában is. Korábban az idegi problémákkal küzdő asszony nyugtatót vett be.

Délután fél 5 óra körül tértek vissza, immár közepesen ittas állapotban a vádlott lakására, ahol csak ketten tartózkodtak. A férfi ekkor le akart feküdni az asszonnyal, de az visszautasította a közeledést. Ezt követően a férfi a nőre támadt, ütötte, rugdalta, ahol érte. Szidták egymást, a férfi segítségért is kiáltott. Úgy háromnegyed órás dulakodás után a nő kiszaladt a lakásból és leült a ház bejárata előtt, majd visszatérve a lakásába, felszólította a férfit, hogy távozzon.

Ekkor a férfi ismét ütni kezdte a vádlottat, az ágyra lökte, és megpróbálta levetkőztetni az asszonyt. Az asszony lelökte magáról a férfit, kirohant a konyhába, egy konyhakést vett magához, és visszatérve a szobába előbb a férfi karjába, majd mellkasába szúrt. Ezután a közeli kocsmába rohant, és arra kérte a felszolgálókat, hogy hívjanak mentőt, mert megszúrta volt élettársát, de ők ezt nem tették meg, mivel a helyiségben nem volt telefon.

A vádlott visszatért az otthonába, egy kályha mögé tette a konyhakést, majd ismét elment a lakásából, s újra összetalálkozott az egyik felszolgálóval, akit arra kért, hogy hívjon segítséget. Ezt követően már telefonáltak mentőért. A férfi még saját lábán ment le a mentőautóhoz, ami a helyi kórházba szállította. Itt a sérültet kivizsgálták, s közölték vele, hogy várakozzék, mert a rendőrség meg akarja hallgatni. A férfi azonban önkényesen kiment a kórházból, majd a főbejárat előtt eszméletét veszítve összeesett. Mire bevitték az ambulanciára, már a klinikai halál állapotában volt, s aznap este meghalt.

A vizsgálat során megállapították, hogy a sérült kórházi ellátása mindvégig a szakma szabályai szerint történt, a halálhoz vezető tüdősérülést, erre utaló jel hiányában, nem diagnosztizálhatták. A kórlefolyás nem volt szokványos, valószínűsíthetően az önkényes eltávozás során a mozgás és esetleges heveny köhögés válthatta ki a hirtelen mellűri vérzést, ami – többek között – a halálához vezetett - olvasható az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

A vádlottat még azon az éjjelen előállította a rendőrség. Az ítélet ügyében immár jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.

Olvasóink írták

  • 1. Jikanv 2007. november 15. 08:23
    „Az asszonyt nem lett volnaszabad elitelni az onvedelemert. A korhazat es az orvosokat viszont igen. Miota latnak a magyar orvosok bele az aldozatba hogy a belso seruleseiket meglassak. Lefogadom meg egy rontgent se csinaltak a betegen nemhogy kivizsgaltak volna belso verzesert. Tudatlan pokhendi garda az egesz orvosi gyujtemeny. Szart se ernek mikor valakin segiteni kell. Nem mondom neha nem talaljak a szoget de ilyen estre nem eskudott fel a doktor hogy a rendorsegnek adja at az elsobbseget a beteg apolasaval szemben.
    Na Amen ratok es dogoljetek mindannyian a magyar apolasban.

    Bennem bizhattok en Doktor vagyok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszerleszálláshoz vonuló tűzoltó borult fel Sármelléken

Felborult egy tűzoltóautó, miközben egy kényszerleszállásra készülő repülő fogadására vonult a… Tovább olvasom