Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Öt pályázó gyártana debreceni villamost

Öt pályázó gyártana debreceni villamost, s ugyancsak öten szeretnék megépíteni az új villamos-pályát - derült ki a debreceni 2-es villamos beruházásához kapcsolódó két közbeszerzési pályázattal foglalkozó bíráló bizottság pénteki ülésén.
A városháza sajtószolgálatának az MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a villamos pályájának generál-kivitelezésére szóló nyílt közbeszerzési eljárás keretében 2009. december 8-ig 5 pályázat érkezett - mindegyik konzorciumok nevében.

A bíráló bizottság - véleményének kialakítása után - javaslatot tesz a kivitelező kiválasztására a város közgyűlése tulajdonosi bizottságának, amely ennek alapján január utolsó hetében alkotja meg saját javaslatát. Erről végül a polgármester dönt.

A pályaépítési munkák a döntés és a kivitelezői szerződés megkötése után, a tervek szerint 2010 tavaszán kezdődhetnek.

A bíráló bizottság a villamosok beszerzésével kapcsolatos közbeszerzési pályázattal is foglalkozott. A tenderdokumentációt 9-en vásárolták meg, s végül a január 22-i beadási határidőig 5 pályázat érkezett. Elbírálásukra mintegy három hét áll a bizottság rendelkezésére.

A járműbeszerzésre egyébként ez volt a negyedik pályázati kiírás. A korábbiak a gazdasági válság különböző hatásai miatt eredménytelenül zárultak. Ha a mostani eljárás sikeres lesz, a 18 új villamos várhatóan 2012-ben állhat forgalomba a 2-es vonalon Debrecenben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmunkaprogramok indultak a tamási kistérségben

Több mint kétszáz résztvevővel öt hónapos közmunkaprogram indult a tamási kistérségben, ahol az… Tovább olvasom