Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Ötmillióért árulja a veséjét Kata

Újsághirdetésben kínálja eladásra egyik veséjét egy 30 éves magyar nő, Kata. Az egyik vidéki kisvárosban élő, elkeseredett asszony így szeretné megmenteni a családját.
Hajmeresztő lépésre szánta el magát végső elkeseredésében egy háromgyermekes édesanya. Kata (30) hirdetést adott fel az interneten, amelyben megvételre kínálja fél veséjét. Az ár ötmillió forint, forintra pontosan annyi, amennyi hitel terheli a családi kasszát. Az asszony azért nem vállalta teljes nevét és arcát, mert attól retteg, hogyha kiderül mekkora bajban vannak, a gyámhivatal elveszi tőlük a gyerekeket.

– Gondolhatják, hogy tényleg végzetesen el vagyok keseredve, ha ilyen lépésre szántam el magam. Egyszerűen nincs más kiút, valahogyan pénzt kell szereznem. Görgetjük magunk előtt az adósságot, minden hónapot sok tízezer forintos mínusszal nyitunk, a hiteltörlesztések miatt nemhogy a rezsire nincs pénzünk, de ennivalóra se a három gyereknek. Együtt sírok a legkisebb, három éves fiammal, amikor nyitogatja az üres hűtőt, mert éhes – törölgette könnyeit Kata.

Kata (30) csak a vevőnek fedi fel a kilétét, a képen azt mutatja, hogy 5 milliót kér áruba bocsátott szervéért Fotók: Havrán Zoltán/Blikk
Kata (30) csak a vevőnek fedi fel a kilétét, a képen azt mutatja, hogy 5 milliót kér áruba bocsátott szervéért Fotók: Havrán Zoltán/Blikk

Pedig az asszony és férje, mindketten dolgoznak. Összesen napi 120 kilométert utaznak, és mindegyikük 12-12 órát húz le, de a fizetés így sem elég. Adósságcsapdába kerültek, hitelből fizetik a korábbi hiteleket.

– Itt a dal vége, mindketten BAR-listára kerültünk, nincs tovább. Már megszoktuk, hogy nálunk évek óta nincsenek ünnepek, most nem tudom, a gyerekeket hogy indítom iskolába. Itt vannak még a februári befizetetlen számlák is, attól félünk, kikapcsolják az áramot, a gázt és egyszerűen éhen halunk.

Az asszony, hogy ki tudja fizetni a számláit az újságban és az interneten is meghirdette egyik veséjét
Az asszony, hogy ki tudja fizetni a számláit az újságban és az interneten is meghirdette egyik veséjét

Az asszony hirdetésére egy férfi jelentkezett, ám őt Kata felbőszült férje elküldte. Az asszony azt mondta, tudja, hogy illegális, amit tett, de nemcsak a veséjét, hanem az életét is odaadná, ha ezzel segíthetne a családon.

I. O. É.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Csabaaaaa 2008. augusztus 15. 18:56
  „Könnyen ítélkezik az aki nem került szorult helyzetbe.Teljesen meg tudom érteni mert már oda jutottunk hogy el kell dönteni hogy a számlákat fizetjük,vagy a családunkat etetjük.Jó magam is erre jutottam,dolgozunk,spórolunk és még sem jutok semerre.Én is eladnám a vesémet öt millióért,ha ez kell hogy a családom meg tudjon élni.Teljesen egészséges vagyok ha valakit érdekel az írjon ide!!!!!!!!!”
 • 22. Zolko 2008. augusztus 08. 15:13
  „Sziasztok!
  bélaaaaa te nagytudású te beleszülettél a panelba??
  Nagyob hülye vagy baszod mint a többi rehabilitált majom.....”
 • 21. kyo 2008. augusztus 07. 21:18
  „Magda!!! Béla hozzászólása nagyon is a reális dolgokat tükrözi. Minden KÖZMONDÁST tapasztalat szült: Addig nyujtózkodj,ameddig a takaród ér.JA! és közben használd az eszed is!!”
 • 20. Magda 2008. augusztus 06. 23:01
  „Szomorú ez az eset,legalább annyira,mint a BÉLAAA hozzászólása/Magdolna/”
 • 19. Prehistoric 2008. augusztus 06. 22:12
  „Igazán megnyugtató számomra, hogy itt olyan sok okos ember él, akik bizony mindig mindent a maguk erejéből oldanak meg, és hitel, hát az nem kell, mert végül is az olyan snassz dolog...Azért szeretném felhívni a szíves figyelmüket arra, hogy Magyarországon élünk, ahol egy átlagos havi jövedelem lassan a rezsit sem futja ki. Panelban sem, kedveseim, tudom, mert ott élek. Van, akinek nem luxusra kell a hitel... Egyszerűen csak emberi módon élni. Mert aki kis keresetű, az soha ne vegyen mondjuk a gyerekének egy minőségibb játékot, ne is álmodjon színházról és moziról, vagy életében soha ne lássa pl. a Balatont? Csak mert rossz helyre született? Vegetáljon és illedelmes állampolgárként csak fizessen az államnak minden baromságot amit kitalálnak? Adót adó hátán?
  OK, persze nem árt észnél lenni. De mi van, ha történetesen valaki még hitelképes és tud fizetni ma, de holnap beteg lesz, vagy esetleg kirúgják?
  A nagycsaládosokat meg nem kell szapulni. Ugyanis a népesség fogyása súlyos probléma, és nem feltétlenül csak roma családok a többgyermekesek.
  Mindig felhúz, ha olyan nagyon könnyen elítélűnk valakit...”
 • 18. szegény ember 2008. augusztus 06. 21:21
  „Szerintem nem elitélni kell az ilyen embereket hanem sajnálni mert mindenki kerűlhet ilyen helyzetbe én is eladnám a vesém de csak 10millióért ha lenne rá vevő én 24 éves férfi vagyok egészséges ha érdekel valakit írja meg a címét ide írok neki vissza.”
 • 17. Nagy Erzsébet 2008. augusztus 06. 21:01
  „bélaaaa
  És a panel mennyivel jobb ha azt is hitelre veszed?Ugyanúgy kell fizetni és ugyanolyan árban vannak,tehát ez elég fos hozzáállás! Ha valakink nincs pénze,akkor lakhat panelban,lakhat házban,akkor sem lesz!”
 • 16. bélaaaaa 2008. augusztus 06. 19:56
  „NEM KELL HÁZAT VENNI HITELRE BASSZAMEG!!! ÉN IS A PANELBAN ROHADOK. HA VOLNA PÉNZEM, VENNÉK HÁZAT. DE NINCS ANNYI. IGY MARADOK A SEGGEMEN. ELŐRE KELL GONDOLKOZNI KISNACCSÁG.”
 • 15. egyszeru polgar 2008. augusztus 06. 19:37
  „Ma Magyarorszagon nem nehez kilatastalannak lenni, mert az orszag helyzete is kilatastalannak tunik. Sajnos a NYUGATI szisztema kovetese egy megalapozatlan kozegben hiu abrand!!
  Orszagunk mar evekkel ezelott ki volt szipolyozva a keleti oldalrol, most javaink a masik oldal fele vandorolnak.
  A kulonbseg az, hogy a korabbi allapotban valoban szivtak a verunket, most pedig "ONKENT" adjuk, azaz addjak el, amink van. Valoszinuleg azert van aki jelentos jovedelemhez jut, de nem az orszag es nepe. Jo lenne, mar egy valoban az orszag javat szolgalo vezetoseg megvalasztasa. Velemenyem szerint , egy egeszen uj szemlelet kellene.
  Azok, akik olyan magabiztosan itelik el ezt a csaladot, nagyon naivan szemlelik a dolgot. nagyon konnyen lehet bankok csapdajaba esni, meg a legnagyobb korultekintes mellett is.
  Bar, nekem is az a velemenyem, sokan feleslegesen
  koltenek tul sok penzt szuksegtelenul. A buta magyar " en is megmutatom" szemlelet elegge altalanos. A nyugatiak nem szeretnek kerkedni sem es sokkal szerenyebben elnek mint a penztarcajuk megengedne, ovatossagbol!!! Bar ez a csalad nem hiszem, hogy itt hibazott volna.”
 • 14. Géni 2008. augusztus 06. 19:19
  „Mindenkinek valamilyen szinten igaza van, aki hozzászólt ehhez a cíkkhez, és persze meggondolatlan dolog volt az egymás utáni hitel, stb. És azt kimondani, hogy persze gondolhatták volna hamarabb, meg hogy nincs agyuk, csak arra hogy gyerekeket csinálják és közben nem gondolják mi lesz tovább... Ezeket nagyon könnyű kimondani, bezzeg szinte senki nem vette figyelembe, hogy mi van ha tényleg igazat mond és kilátástalan helyzetben van... Mennyivel jobb lenne a világ, ha az emberek ahelyett, hogy bántanának és lenéznének a másikat, legalább egy kicsit próbálnának segíteni egymáson. Mert azért nem minden egyes emberre igaz az, hogy kihasználja a helyzetet és csak azt élvezi hogy segítsenek rajta. Jó lenne, ha ez is eszünkbe jutna néha!”
 • 13. kyo 2008. augusztus 06. 18:43
  „Valóban nagyon sok család van ilyen helyzetben, de nem panaszkodik,hanem teszi a dolgát. Nem árulja a szerveit azért, hogy majd csak lesz valaki és megsajnálja,majd kifizeti a tartozásait helyette. Kedves NAGY ERZSÉBET”
 • 12. Nagy Erzsébet 2008. augusztus 06. 18:38
  „Mekkora bunkó,némelyik hozzászóló...Igenis nagyon sok magyar család van így Mo-n.Nálunk is ez van,pedig én egyedüli gyerek vagyok.Vettünk egy házat,aminek a törlesztőjét nem tudjuk fizetni,közben szüleim mindketten nagyon betegek lettek,törlesztő,rezsi,gyógyszerek.Nem megy minden.Mi sem tudjuk mi lesz velünk,akármikor utcára kerülhetünk mert már nem bírjuk.Nem vagyunk romák sem,egyszerű emberek,luxus nélkül.Talán elmondhatná nekem valamelyik "okoska" hogy lehet havi 60.000 ftból megélni 3 embernek?”
 • 11. moszkito 2008. augusztus 06. 18:10
  „Ez horrorisztíkus. Sajnos hamarosan mindenki erre a sorsra jut, mert hagyják kivesézni a megmaradt kis országunkat. Azok teszik ezt, akik más hazájában kegyetlenkednek, kőfallal veszík magukat körbe- csak maradnának mögötte. Ha valami hasonlóságot vélne felfedni a hozzá szólásommal kapcsolatosan, az csak a véletlen műve, nem megtörtént esemény.”
 • 10. zoltanz 2008. augusztus 06. 17:05
  „Eszében sincs eladni a veséjét. Jó sztori, odafigyel a fél ország, kinyílnak a pénztárcák...
  Az iskolában oda kellett volna figyelni, amikor a kamatszámítást oktatták. Akkor is oda kellett volna figyelni, amikor a magyar nyelvtant oktatták, mert ha már itt él és próbál szocializálódni (a cikk alapján dolgozik mindkét szülő) csak "akarom" kérdése az önművelés.
  A baj az, hogy a gyerekek is ezt a mentalitást viszik tovább: majd segít valaki....
  Tapasztalatból írom ezeket. Bedolgozói hálózatunkban volt egy nagycsaládos, rengeteg segítséget kapott a munkáltatótól, külön szervezésü segélycsomagokat küldtek a munkatársi csoportok, amikor megbetegedett, azok is adtak, akik lényegesen szegénywebbek voltak, a lakóhelyén az önkormánytzatot ostromolta folyamatosan a segélyegért, a világon mindent kimerített, mégis az gekben violt a hiteltartozása. Gátlástalanságában hirdetésekkel kunyerálta a pénzt.
  Aki tényleg szegény az nem reklámozza....”
 • 9. KÜLFÖLDI 2008. augusztus 06. 16:40
  „EZ A BAJ A NAGYCSALÁDOSOKKAL,GYEREKEKET TUDNAK CSINÁLNI,DE FELNEVELNI ÖKET AZT MÁRNEM.PERSZE AZT HITTÉK,HOGY A CSALÁDI POTLÉKBOL SIKERUL EZ NAGYON ROMA MENTALITÁS.ÉSSZEL KELL ÉLNI,FÖLEG HA MINIMÁLBÉREN TENGÖDIK A CSALÁD!!!!”
 • 8. web 2008. augusztus 06. 13:33
  „Ha többet tudnánk róla hogyan került ilyen helyzetbe,másként alkotnánk véleményt.De az az egy biztos,hogy ebből a minimálo bérből művészet (bűvészet ) megélni.Nincs ám mindenkinek 180000.-ft havi fizuja.Ha igen ennek a fele akkor is rezsi ám és élni muszály!Nem kell ehhez amnéziában szenvedni!”
 • 7. kyo 2008. augusztus 06. 13:01
  „Ez nagyon érdekes! Most tud a hölgy Számolni,bár nem tudom hogy számolta ki az 5 millást. Amikor a kölcsönöket felvette,akkor meg tán AMNÉZIÁJA volt??”
 • 6. gubás 2008. augusztus 06. 10:52
  „Mockosz.
  Te nem rosszmájú vagy,hanem egyszerűen BUNKÓ.”
 • 5. jo bacsi 2008. augusztus 06. 09:35
  „Nemtom mi okozta nekik a sok adossagot de ez a realis helyzet MO-n es nem a 190 ezer havi atlag jovedelem mint ahogy a kormany azt el szeretne hitetni. Az orszag fele kb ebben a helyzetben van a masik fele meg rosszabban. Felvagas Hiusag bekepzeltseg es mar ott is a baj mert mit szolnak a szomszedok......
  Na es most mit szolnak?? vagy tovabb nem erdekel mit szolnak?”
 • 4. Mockosz 2008. augusztus 06. 09:04
  „Nem akarok rosszmájú lenni (tényleg, májat nem árul ? :) ), de szaggatja a szívem az ilyen helyesírás.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a hiányosság a balatoni vendéglőkben

A Balaton-parti vendéglátóhelyek 17 százalékánál találtak hiányosságokat az ÁNTSZ munkatársai. A… Tovább olvasom