Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Ötmilliós bírság megtévesztő szemüvegkeret-reklámokért

Szemüvegkeretet hirdetett akciós áron a Fotex-Ofotért Kft., ám a reklámjai a gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint megtévesztőek voltak a fogyasztók számára. A vállalkozás 5 millió forintos bírságot kapott.
A cég 2006 novembere és 2007 januárja között, valamint 2007 júliusától novemberig szemüvegkereteket hirdetett akciós áron. A szlogen úgy szólt: "Ön vállalja a korát, mi vállaljuk a kedvezményt! Minden vásárló annyi százalék kedvezményt kap a szemüvegkeret árából, ahány éves!" A reklámok televíziókban, rádiókban, újságban, plakátokon és szórólapokon jelentek meg.

Az akciós ár csak vékonyított műanyag lencsével megrendelt, komplett szemüveg esetében élt. Jóllehet a Fotex-Ofotért valamennyi reklámjában figyelmeztetett arra, hogy a kedvezmény igénybevételének bizonyos feltételei vannak, a televíziós reklámokban azonban ez az információ csak igen rövid ideig, gyakorlatilag olvashatatlanul apró betűméretben jelent meg, vagyis a fogyasztók számára érzékelhetetlen volt. Emiatt a GVH 5 millió forintra bírságolta a vállalkozást.

Döntése meghozatalakor a GVH tekintettel volt arra, hogy az ügyfelek az Ofotért üzletekben a kedvezmény minden feltételét megismerhették. Enyhítő körülménynek bizonyult, hogy a társaság számos reklámja közül csak a televíziós hirdetések esetében volt megállapítható jogsértés - olvasható a GVH honlapján.

Olvasóink írták

  • 1. mani mani 2008. április 03. 20:24
    „Ugy látszik a 999.-ft keretekről elfeledkeztek,ezt ugyanis csak akkor adják ha új szemüveget készittetünk.Mintha árukapcsolás lett volna nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három mázsa döglött halat raktak le a hernádnémeti erdőben

Valószínűleg vadisznócsalinak szórtak szét több mázsa döglött halat a napokban a Borsod megyei… Tovább olvasom