Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Ötmillióval kevesebben vonatoztak tavaly

A MÁV a szolgáltatási színvonal emelésével próbálja visszafordítani ezt a folyamatot.
Tavaly csaknem ötmillióval kevesebben vonatoztak, mint 2007-ben. Míg tavalyelőtt több, mint 144 millióan vették igénybe a belföldi járatokat, addig 2008-ban már csak 139 millióan- olvasható a Magyar Hírlapban. Az elmúlt hat évet figyelembe véve 2004-ben váltottak a legtöbben menetjegyet a MÁV járataira, akkor az utasforgalom megközelítette a 158 millió főt, a következő évben azonban már csak 151és félmillióan ültek vonatra.

A MÁV-Start vezetése szerint azért csökkent az utasok száma, mert az utóbbi években bővült az autópálya-hálózat, és így autóval olcsóbb és egyszerűbb lett a vidéki nagyvárosok megközelíthetősége. A MÁV a szolgáltatási színvonal emelésével próbálja visszafordítani ezt a folyamatot: egyebek mellett az internetes jegyértékesítés biztosításával, az új elővárosi motorvonatokkal és a harmadik generációs InterCity-kocsikkal.

Olvasóink írták

 • 4. klj_54 2009. március 24. 14:37
  „Érdekes a cikk.
  Én azt látom, hogy eldugott francia, svájci avagy német helyiségekbe is eljut a vonat.
  Igaz, nem a nagy böhöm szerelvény, hanem kis takaros sínbusz.
  Mert ha nem megy a vonat, akkor nem száll fel rá az utas!
  És erre csak most kezdenek rájönni?”
 • 3. katcsi 2009. március 23. 12:19
  „mert csomo vasútvonalat megszüntettek”
 • 2. dwert 2009. március 23. 11:40
  „8 éve ingázok Debrecen és Szeged között. Néha vonattal, néha busszal. Az utóbbi években inkább autóval utazok, ha tehetem. Sokkal olcsóbb, akkor indulok-érkezek, amikor akarok. Meguntam, hogy pénteken és vasárnap nyomorognak az egyetemisták a vonatokon, mert nem lehet ám még 1-2 kocsit hozzácsapni a szerelvényhez, hogy Cegléden lekéssük a csatlakozást, a 280 km (vonattal) megtétele így néha 5 órát is igénybe vett. Erre nekem se energiám se időm nincs.”
 • 1. comment 2009. március 23. 08:49
  „A MÁV vezetősége felébredhetne már!
  Ideje lenne azt, a számunkra örömteli tényt tudomásul venniük, hogy sokkal olcsóbban, sokkal kúlturáltabban utazhatunk bármilyen más közlekedési eszközzel, mint ha vonattal tennénk.
  Vegyék tudomásul azt, hogy az utaztatás terén nem monopolhelyzetben vannak, az árak igen meghatározóak abban, hogy ki milyen tömegközlekedési eszközt vesz igénybe.
  Ideje lenne sokkal színvonalasabben, sokkal olcsóbban utaztatni a tömegeket!
  Ha nem, hát akkor még tovább csökken az utazásban résztvevők száma...........ám a vezérkarnak nem érdeke a tömegek igényeit figyelembe venni, a prémiumuk és havi fixük így is- úgy is biztosítva van :(((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: nem maradok miniszterelnök

Gyurcsány Ferenc szerint nincs olyan forgatókönyv, hogy ő maradjon a miniszterelnök; a kormányfő… Tovább olvasom