Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

OTP-tranzakcióhoz kapcsolódtak a Csányit zsaroló levelek

Az OTP Bank egyik üzleti tranzakciójához kapcsolódtak a Csányi Sándort megzsaroló elektronikus levelek, a tranzakciók nincsenek kapcsolatban Csányi banktól független, privát tevékenységével.
Az OTP Bank egyik üzleti tranzakciójához kapcsolódtak a Csányi Sándort megzsaroló elektronikus levelek, a tranzakciók nincsenek kapcsolatban Csányi banktól független, privát tevékenységével - tájékoztatta a hitelintézet médiakommunikációs osztálya a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményében.

A "közvélemény pontos tájékoztatása érdekében" a bank fontosnak tartotta kiemelni, hogy a zsarolás fókuszában álló Bankcenter irodaházzal kapcsolatos ügyletet a '90-es évek végén külső szakértők és az APEH is vizsgálta, de azt a jogszabályoknak megfelelőnek találták, a vizsgálatot lezárták.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kedden arról tájékoztatott, hogy elektronikus levélben fenyegették és zsarolták meg az egyik magyarországi bank vezető tisztségviselőjét. Az ügyben a különleges ügyek osztálya indított eljárást, három gyanúsított ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt. A fenyegetők összesen három levelet küldtek a bankár postafiókjára tavaly november utolsó napjaiban és december elején, ezekben mindannyiszor 50 millió eurót követeltek azért, hogy egy nagy értékű ingatlan adás-vételével kapcsolatosan - egy másik nyomozószerv által készített iratokat - ne hozzák nyilvánosságra. A zsarolókat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba vette.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozás érdekeire hivatkozva ugyan nem árulta el, hogy ki a megzsarolt bankár, az RTL Klub Híradója azonban szerdán már arról számolt be, hogy Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját zsarolták meg 12 és fél milliárd forinttal. Az OTP csütörtökön elismerte, hogy a bankvezér az ügy érintettje és közleményt is kiadtak.

Olvasóink írták

  • 3. csapodár 2008. február 22. 13:11
    „Szegény Csányi urat nagyon sajnálom!!!Egy év alatt megduplázta a vagyonát ami most 160milliárd forint.Emberek ennyi pénzt munkával meg lehet keresni?!!Ha nem is de mindenkit meg lehet vásárolni akik magukat megélhetési politikusoknak nevezik vagy nem teljesen mindegy,mert mindig úgy adminisztrálnak,hogy minden elévűljön,vagy ne lehesen felgöngyölíteni.Röhej az az egész.”
  • 2. Kért Elek 2008. február 21. 22:42
    „Ha volt eszükremélem egy pár másolatot elküldtek egy- egy médiához.”
  • 1. péter g. 2008. február 21. 19:43
    „Érdemes elgondolkodni azon, vajon mekkorát kaszálhatott a derék bankár a mára már elévült, de bizonyára nagyon tisztességes üzleten, ha a hallgatás ára 12,5Mrd. Kíváncsi lennék, akkor is a rendőrséghez fordult volna-e, ha a zsarolók időben lépnek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lepte meg Lomnicit, hogy Sólyom nem jelölte

Lomnici Zoltán nem lepődött meg, amikor Sólyom László köztársasági elnök közölte vele, hogy nem… Tovább olvasom