Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Ötpárti egyeztetés a reformokról

Ötpárti egyeztetést tartanak csütörtökön a Parlamentben: az SZDSZ kezdeményezésére összehívott egyeztetésen az ország előtt álló legfontosabb kérdéseket vitatják meg.
November 11-i ülését követően jelentette be, hogy ötpárti vitasorozatot kezdeményeznek a reformokról. Horn Gábor akkor azt mondta: az önkormányzati választásokat követően, a politikai zavargások remélhető lezárultával, a kormányfői bizalmi szavazás után itt az ideje, hogy az ország valamilyen módon kilépjen lehetetlen helyzetéből. Bárki is a felelős az elmúlt időszak kialakult helyzetéért, szükségesnek tartjuk a párbeszédet, az együttműködést - hangoztatta.

A vitasorozat témái: az egészségügyi, az oktatási és a nyugdíjreform, a tömegközlekedés és az önkormányzati rendszer átalakítása, valamit a pártfinanszírozás kérdése. Horn Gábor közölte: a liberálisok elképzelése szerint a viták - legalábbis részben - a nyilvánosság előtt zajlanának, szakpolitikusok részvételével. Az SZDSZ javaslata szerint a sorozat a pártfinanszírozás kérdésével kezdődhetne, mert abban elég nagy az egyetértés, hogy ezen változtatni kell - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schnitzer Erik-emléktorna

Mosonmagyaróvár. Az egyetemi csarnokban Schnitzer Erik kispályás labdarúgótornát rendeznek január… Tovább olvasom