Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Ötszázan már vállalták, hogy nem gyógyítanak tovább

Eddig már több mint 500 háziorvos jelezte, hogy nem gyógyít tovább, ha a kormány nem ad több pénzt az alapellátás finanszírozására.
A praxisok azzal, hogy szerződést bontanak, átlagosan havi 700 ezer forinttól eshetnek el. Az önkormányzatoknak azonban ebben az esetben is biztosítaniuk kell az ellátást. Ezt többen zsarolásnak tartják, ami a háziorvosok tárgyalási pozícióit ronthatja. Magyarországon jelenleg 6600 praxis működik, közülük több mint 6 ezren vállalkozók.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. beteges 2008. április 16. 21:15
  „A vizitdíj a háziorvosé maradt, arra fordította amire szüksége volt a vállalkozásában, nem tűnt el a közösben. Az állam által támogatott eü-ben elfolyik a rengeteg pénz, ugyanúgy, mint más területen is.”
 • 21. Állampolgár 2008. április 16. 14:33
  „Jajj, hányszor hallottam már ezt... Egy volt a cél, ellehetetleníteni a kormányzást, hogy a következő választás az övék legyen. Elfogyott, amit eddig begyűjtöttek, nyugodj meg, most ők fognak kifosztani minket.”
 • 20. Cseter János 2008. április 16. 10:39
  „Igen?."megszünteni a vizitdíjat egy politikai trükk volt". No és bevezetni törvénybe iktatni az mi volt, ha nem köztörvényes bűn?
  Ugyan is az emberek pénzét elvenni és nem adni érte semmit az bűn, még a mai rendszerben is. Ezt próbálják valami féle "adó" nembe betudni, sőt betudatni, de ez nem fog menni. Az adóért szolgáltatnak,még ha minimálisai akkor is. De a vizit díj és a korházi napidijnak nem volt értéke, sem szolgáltatási különbözete. Így maradt csupán a törvényesitett foszogatással jogalkotás a gazdagodásra a másik emberek kárára.”
 • 19. Állampolgár 2008. április 16. 09:51
  „Ha ettől még jobb lenne az ellátás színvonalam, nekem megér 300 Ft-ot. aki ritkán jár, annak ez semmi, aki pedig redszeresen, az úgyis visszakapja. Megérné a MÁV-on utazni is, ha nyújtaná az elvárható minimális színvonalat. Hát pl. nekik egy vasat nem adnék, de az orvosoknak igen. Megszűntetni a vizitdíjat egy politikai trükk volt. De ORbán is maga alatt vágja a fát, mert ha megkapja a hőn áhított posztját, meg kell oldania a problémákat.”
 • 18. matriné 2008. április 16. 09:40
  „A tisztességes autószerelő is így javit ,ahogy az "Állampolgár" orvosa gyógyít! Viszont ,azt nem tenné meg, hogy leszívjon egy liter benzint az autóból csupán azért, mert ezt ajánlotta neki egy lakosságot fosztogató banda!”
 • 17. Állampolgár 2008. április 16. 02:33
  „Mert a családomból többen rendszeres orvoshozjárók és tisztességesen bánik mindenkivel, ahogy illik.”
 • 16. csingiz 2008. április 15. 23:38
  „Kedves Állampolgár! És honnantudod,hogy nem várja el?”
 • 15. Állampolgár 2008. április 15. 14:23
  „Én csak szeretnék "gratulálni" azoknak a honfitársainknak és az őket buzdító pártoknak, akik leszavazták a viitdíjat. Egy olyan adónemet szüntettettek meg, amit végre mindenkinek fizetnie kellett. Midig mindenki sír, hogy az ő adója megy el a szegényekre. Hát gratula. Most még több adó fog elmenni megintcsak a középosztály zsebéből, mert ki kell fizetni az orvosokat és a tandíjakat is. Igen, megcsináltátok!
  Mellesleg az én háziorvosom azt mondta, hogy nemmel szavazunk. Ő orvos. És még paraszolvenciát sem vár el. Na?”
 • 14. lolika 2008. április 15. 14:04
  „Mintha amnéziába estek volna egyesek. Vizitdíj, orvosi hivatás ? Mire buzditottak és milyen szöveggel, érvekkel és más praktikákkal a szavazást megelőzőenl? Hol van a következetesség, amit az ellenzéki pártok, fiókszervezetei, vazallusai csak és kizárólag maguknak vindikáltak ? Országjárás, meg egyéb" parasztvakitás" - elmult ? Tipikus esete annak amikor a fagyi visszanyal. Há ez kellett nekünk? Egyébként kizártnak tartom hogy háziorvosok lemondjanak praxisukról. Miért ?- gondolkodjunk csak az ...... mindenki talál rá magyarázatot. Ken attól hogy más nevet vettél fel, még a csillagtalan éjszaka is megvilágithatana. Téged aztán tényleg gyógyítson csak a KAMARA. Bizok a magyarokban, bizok abban hogy kinyílik a szemük, nem hagyják maguk felhasználni szűk pártérdekek mentén.”
 • 13. pontvadasz 2008. április 15. 12:09
  „Amikor bejött a vizitdíj - szidták, azt mondták, nem számottevő tétel, nincs rá szükségük.
  Amikor dönteni kellett róla - leszavazták.
  Most követelik a pótlását. Szerződésbontással fenyegetőznek.

  Hol van ilyenkor az orvosi eskü? És a lelkiismeretük...”
 • 12. CSJ 2008. április 15. 11:56
  „Ken senki nem hülye, csak nem az a vélemyénye, ami magának. Honnan veszi a bátorságot magának, hogy ostoba k... nak nevezzen valakit?
  A kijelentése nem inteligens emberre vall”
 • 11. munkás 2008. április 15. 10:50
  „Basszus ensem fogok nyolcvanezerért tizenkétórázni.Sajna ez nem kívénságműsor.Az orvosoknak meg azt üzenem jöjjönide dolgozni ahol én vagyok. mivel túlképzettek seholsem fogják őket alkalmazni!”
 • 10. todoer 2008. április 15. 10:45
  „Kedves Ken ! Szerintem itt csak egy társadalom van , amibe az összes honfitársunk tartozik és akiknek a befizetett adójából kell fenntartani az egészségügyet,oktatást , önkormányzatokat stb. Orvostársadalomról majd akkor beszéljünk ha lesz nővér-, lakatos-,kereskedő stb társadalom.Miért kell kiváltságosként kezelni bizonyos foglalkozású embereket ? Ha olyan borzasztó a sorsuk akkor az esetek zömében az orvos gyereke miért orvosi karon tanul tovább ? Az természetes hogy a kamara kiáll a orvosok mellett, az a dolga . Egyeztetni ? mikor a választás után Orbán V közölte : semmit nem szavazunk meg Éger pedig azt mondta : ott tartunk be ahol tudunk, az ország , a betegek érdeke kit érdekel .”
 • 9. ken 2008. április 15. 10:16
  „Aki azt mondja, hogy az orvoskamara az orvosok ellen kampányol, az hülye. Az orvoskamara végig amellett volt, hogy a kormány adja vissza az egészségügynek a kivett 250 milliárd forintot. Miért beszélünk hülyeségeket?
  Én is csak remélem, hogy Pedagógus nem orvos, mert ha ennyire beszűkült, akkor jóra taníthatja a fiatalságot. A kamara mellszélességgel kiállt az orvosok mellett, ezt teszi ma is. Aki nem egyeztetett az orvostársadalommal, a szakértőkkel, a civil szervezetekkel, a kamarákkal és az érdekképviseletekkel, az a kormány volt, miután ezt az ostoba k...vát rászabadították a kórházakra meg az orvosokra. Ezen kellene elgondolkodni, meg azon hogy kedves pedagógus barátunk meddig állna a katedrán, ha nem kapna fizetést, pedig mint tudjuk, tanítani szent mesterség. Menjen dolgozni a Vocational Academy Alapítványhoz, és dolgozzon ingyen 4 hónapig. Majd meglátjuk, hogy áll a szája.”
 • 8. Cseter János 2008. április 15. 10:15
  „Szerintem az orvosi munka ép olyan mint az autószerelői szakma! mindegyik a" beteget gyógyítja"! A munkáltató sosem a "Páciens" hanem az, aki az dolgozót fizeti! Sokan félreértésben vannak! Ha a munkáltató ok és jogalap nélkül veszi el a szerződésban rögzítetteket akkor annak van jogorvoslati lehetősége minden esetben. Senki sem tiltja meg a szakszervezetbe tömörűlést, sőt a jogaik kikényszerítési lehetőségeiket sem. De semmi esetre sem lehet a páciensek zsebébe kotorászni egy Demokratikus Jogállamban!Ez ,akkor is erkölcstelen és köztörvényes bűn , ha a kifosztásra törvényt alkotnak a büntetlenségük égisze alatt a képviselőink! A rossz példea ragadós, ha nincs következménye, mint az imént felsorolt országokban!”
 • 7. todoer 2008. április 15. 10:14
  „Bocsánat , természetesen : miatt”
 • 6. todoer 2008. április 15. 10:13
  „Ma reggel érdekes volt Éger " Úr " nyilatkozata az M1-en .Tiltakoztak a vizitdíj ellen de nekik akkor is kell !! az a pénz, és szerinte ez a költségvetésben csak aprópénz. Más pénzét én is el tudnám költeni .Az O K hogy felbontják a szerződést az OEP-el ( onnét kapják a pénzt a betegek után ) de az ellátási kötelezettségről az önkörmányzattal szerződtek ( többsége Fideszes ) akkor velük is fel kell mondani a szerződéseket, de akkor ugrik a recept felírás joga is ( csak családtagnak lehet ) és mi a helyzet az esetleges szolgálati lakásokkal ? Külföldi munkavállalás ? Nyelvtudás nélkül, és paraszolvencia nélkül ( nyugaton ez nem divat ) és ott a 8 órai rendelés nem 8 50-kor kezdődik a kávézgatás,telefonálgatás miat.”
 • 5. CSJ 2008. április 15. 09:31
  „Úgy ítélem meg, hogy az orvosnak az a feladata, hogy gyógyítson, és nem az hogy zsarolja a kormányt. Az EU-ban mindenütt kell fizetni vizitdíjat, és korházi napidíjat. Mindenütt. Szlovákoknál, Cseheknél, Lenygyeleknél, Németeknél. ..... Sehol nem volt akkora ellenállás érte, mint nálunk. Tudják miért? Mert a Pártok az országot nem osztották meg. Az orvosi Kamarának az orvosok mellett kellett volna kampányolni, és nem ellenük. És mit fog csinálni az orvos, ha nem gyógyit? Mihez ért még ezen kívül?”
 • 4. Cseter János 2008. április 15. 09:19
  „Remélem, hogy a "pedagógus" olvasótársunk nem tanár, vagy tanító!
  Mint írtja neki nem nagyon tetszett, hogy a lakósság többsége nem engedte magát törvényesen fosztogatni! Ugyan is amit a Parlament megszavazott törvénybe iktatott az nem volt más mint köztörvényes bűnözés a betegek kifosztása! Mivel a törvényíbe iktatott díjazásért semmit nem adott a szolgáltatás, mint a bevezetése előtt, így csupán az egyébként jogttalan haszonszerzést törvényesitették! Igaz, hogy ez nem egyedi eset ebben az országban, de a lakósság sok mindenről nem tud e rendszerben. Ide e rovatben azok nem férnének bele! Persze lehet érdeklődni a nyugdíjasok kifosztása és a rokkantak megtizedelése ügyében a bíróságoknál, hisz ott tudják a legjobban előadni!”
 • 3. lacikó 2008. április 15. 08:33
  „Mi fog változni?Semmi!Eddig is csak a neki juttató gyógyszer gyár termékeit írta fel,azt meg oda tudja adni a patikus is.sok sikert az új hivatásukhoz!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

252 alatt - most éri meg eurót venni

Elemzők szerint érdemes lehet eurót vásárolni még most, a nyaralás előtt azoknak, aki nyáron a közös… Tovább olvasom