Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Öttevény-BS Tekton TC–

Lébény-Taraxa 5–1 (1–1) Ötös, felemás félidők után

Öttevény, 300 néző. V.: Magyar.

Öttevény: Veller – Szári (Raczenböck), Baracskai, Molnár, Benkő, Tóth Sz., Csonka, Makai (Bárdosi), Csáki (Szabó P.), Présing, Tollár. Edző: Siska Attila.
Lébény: Hiba – Limp, Kovács Gy., Farkas I. (Németh T.), Hegedűs, Takács (Hatos), Farkas R., Fehér, Gál, Németh L. (Kovács), Samu. Edző: Turány Imre.
Gsz.: Tollár (2), Makai, Tóth Sz., Présing, ill. Farkas I.
A hazai szurkolók körében népszerű góltotóban háromesélyesnek ítélték a találkozót, de azért döntő többségében legalább egygólos hazai győzelmet tippeltek a szurkolók. Rendkívül jó iramban indult a mérkőzés, mindkét csapat nyílt sisakkal támadott és a 3. percben egy remek jobb oldali támadás után Farkas I. mintegy 20 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb alsó sarokba (0–1). Továbbra is a Lébény maradt támadásban, szinte ötpercenként alakítottak ki jobbnál jobb helyzeteket és csak Vellernek köszönhette a hazai csapat, hogy ez időtájt nem tett többgólos előnyre szert a Lébény, s ahogy ilyenkor lenni szokott, az egyik oldalon kimaradtak a helyzetek, a másikon viszont nem, mert a fél óra leteltével egy lepattanó labdát Makai 20 méterről a hálóba lőtt (1–1).
Szünet után alig telt el néhány perc és már ébresztőt kiabált a hazai publikum. A játékosok vették a lapot, mert az 58. perctől kezdve rövid időn belül megfordították a találkozó állását. Sorozatos támadások után Tollár volt eredményes (2–1), majd Présing révén tovább növelte előnyét az Öttevény (3–1). Úgy tűnt, elfáradt a vendégcsapat, mert az Öttevény folyamatosan és könnyedén vezethette támadásait. A 80. percben Tollár a kapust is kicselezve lőtt a hálóba (4–1), a lefújás előtt egy perccel Tóth Sz. 16 méterről hatalmas gólt lőtt a hosszú sarokba, mellyel beállította a végeredményt (5–1).
Jó iramú és színvonalú, élvezetes, gólgazdag mérkőzést játszott a két csapat. Az első félidő alapján a Lébény tetemes előnyre tehetett volna szert, de helyzeteit sorra elhibázta. A második félidei játék alapján azonban az Öttevény rászolgált a győzelemre.
Jók: Veller, Baracskai, Molnár, Csonka, Tollár, ill. Limp, Farkas R., Fehér.
Siska Attila: – Mindkét csapat játékosainak csak gratulálni tudok, mert nagyon jó iramú mérkőzést játszottak.
Turány Imre: – Ellentétes félidőket produkált a két csapat. Úgy fest, egy óra után mi elfáradtunk és csak akkor tudott fölénk kerekedni az Öttevény.
Kocsis Imre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 12.29.

Tovább olvasom