Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Ötven mázsa telepített hallal elkezdődött a versenyszezon

Vasárnap Sopronban a jereváni Ibolya-tavon megrendezett horgászversennyel megkezdődött a versenyszezon. Erre az évre további tizenhárom megmérettetést szerveznek.

A szeszélyes időjárás, a hirtelen hőmérséklet-változás megnehezítette a horgászok dolgát. A halak nem nagyon ettek, a fogás is nehéz volt. A kedvezőtlen előjelek ellenére az idei első horgászversenyen huszonnyolcan vettek részt. Sopronban, a jereváni Ibolya-tavon megtartott rendezvényen az első helyen hetvenöt dekás fogással Kelemen László végzett. Őt követte Horváth Miklós, valamint idősebb Czirják Viktor.
– Erre az évre további tizenhárom versenyt szerveztünk – mondta el lapunknak Kelemen László, a Sopron és Vidéke Horgász Egyesület versenyfelelőse. – Legközelebb április elején gyermekek mérhetik össze tudásukat. A nap egy teszt kitöltésével veszi kezdetét, ezt követően ügyességi feladatok következnek. Egy ötgrammos súlyt kell tíz méterről egy karikába dobni. A győztes az lesz, aki a legpontosabban céloz. Április 18-án pedig ugyancsak a szakkörösök számára tartunk majd horgászversenyt.
Megtudtuk, a közelmúltban mintegy ötven mázsa halat, közte pontyot, dévérkeszeget telepítettek az Ibolya-tóba, a Szalamandra-tóba, a Nagy- és Kistómalomba, valamint a Fertő-csatornába.
– Horgászegyesületünknek közel ezer tagja van, közülük négyszáz főnek van engedélye a

tavainkra – folytatta Kelemen László. – A versenyekre azonban kevesebben, úgy negyvenen járnak le. Örömteli számunkra, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén is Fertőújlakon, a Hanság-főcsatornán szervezhetjük meg a megyei professzionális horgászbajnokságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béres Alexandra egyénre szabott fogyókúrája

Egyedi életmód- és fogyókúrás programot kínáló kötettel rukkolt elő Béres Alexandra… Tovább olvasom