Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Ötvenezres pénzbírságot kapott Tomcat

Légvédelmi szirénázásért ötvenezer forint pénzbírságra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Tomcat néven elhíresült bloggert, Polgár Tamást.
Ötvenezer forint pénzbírságra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Tomcat néven elhíresült bloggert, Polgár Tamást, aki barátaival tavaly decemberben Budapesten, a Nyugati pályaudvar mellett tartott Hanuka ünnepen légvédelmi szirénával zavarta meg a rendezvényt. Tomcat "lánchidas" ügyében a bíróság szabálysértés hiányában megszüntette az eljárást.

A PKKB kedden Polgár Tamás két ügyében is ítéletet hozott. A rendőrség szerint tavaly október 26-án, az Erzsébet híd lezárásának kísérlete idején segített felmászni három fiatalnak a Lánchídra. A hídmászók tagadták, hogy Tomcat biztatta vagy segítette volna őket abban, hogy a hídra másszanak. A rendőrség szerint a férfi telefonon adott segítséget, hogy a híd tetején melyik ajtón lehet kijutni. Polgár Tamás feljelentette az ő ellene valló rendőrt, mondván fizikai képtelenség, amit a rendőr százados állít: véleménye szerint a budai oldalon civil ruhában dolgozó rendőr nem láthatta és nem hallhatta, hogy ő mit csinál a híd pesti oldalán. A Polgár Tamás által elmondottakat a bíróság feljelentésként értékelte, így a százados ellen eljárás indult.

A PKKB döntése értelmében azonban Tomcatnek 50 ezer forint pénzbírságot kell fizetnie azért, mert tavaly december 4-én egy légvédelmi szirénával megzavarták a Nyugati térre szervezett zsidó Hanuka ünnepet. A bíróság szerint Polgár Tamás kimerítette a garázdaság feltételeit, hiszen a nyilvános rendezvényen megzavarta az ünnepet, az emberekben félelmet és megbotránkozást kelthetett.

Polgár Tamás a bíróság előtt azt mondta, hogy nem az ünneplők ellen demonstráltak, csupán arra akarták felhívni a figyelmet, hogy politikusok és közéleti személyiségek az ünnep mögé bújva politikai szereplést vállaltak, politikai kijelentéseket tettek. Hozzátette, hogy a televízió felvételeken jól látszik, ahogy az emberek két másodpercre a hang felé fordulnak, majd tovább ünnepelnek: beszédeket mondanak és táncolnak, a riadalomnak jele sem látszik. A bíróság ellenben kifejtette, hogy a véleménynyilvánításhoz elegendő lett volna a náluk lévő transzparens felmutatására is, mellyel nem keltettek volna riadalmat az összegyűltek között.

Polgár Tamás a garázdaságot, mint szabálysértést jogi gumibotnak tartja, mert annak megfogalmazása, és értékelése teljesen szubjektív. A férfi a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy jelenleg körülbelül 10 eljárás folyik ellene, ennek körülbelül kétszeresét pedig ő maga indította rendőrök, politikusok ellen. Hozzátette, hogy a szirénát többen is beindították, de csak ellene indítottak eljárást. Az ellen is panaszt tett, hogy a Hanuka ünnepen született feljelentésről nem tájékoztatták, az ügyeket pedig a bíróság előtt már összevontan kezelték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Antal Imre - Nyilatkozatok a művész haláláról

Az ország Imruskája legnagyobb sikereit a Szeszélyes évszakok című műsorban aratta. Az utóbbi pár évben azonban csak botrányai és betegsége miatt szerepelt a sajtóban. VIDEÓKKAL Tovább olvasom