Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Ötvenmillió ment el egészségügyi tanulmányokra

Tavaly 19 esetben kért fel külsőst az egészségügyi kormányzat, hogy készítsen tanulmányt. Erre a célra összesen 48 millió forintot költöttek. A legjelentősebb munkát az ESKI készítette az ágazati reformról.
Kommunikációval kapcsolatban nem, más szakmai kérdésekben viszont gyakran kérte ki külső szakértők véleményét az egészségügyi kormányzat, mely tavaly összesen 19 esetben kért fel céget vagy intézményt tanulmányok elkészítésére, e célra 48 millió forintot költöttek.

Az egyik legjelentősebb munkát az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet (ESKI) készítette a minisztérium megbízásából. Az intézet munkatársai több mint kétszáz oldalon elemezték az ágazati reform eddigi hatásait és eredményeit, illetve külföldi példákon keresztül igyekeztek alátámasztani a több-biztosítós rendszer hazai létjogosultságát.

A szaktárca októberben kinevezett államtitkára által vezetett intézetben állították össze azt a háttértanulmányt is, amelyet az egészségpénztári törvényhez csatoltak decemberben.

A többi külső tanulmány többsége jellemzően a reformmal kapcsolatos, illetve a biztosítási rendszer átalakításához kötődik, különös tekintettel a nemzetközi tapasztalatokra. Néhány írás a minisztérium felügyelete alá tartozó intézmények vizsgálatáról, illetve ellátási feladatok szervezésének modellezéséről szól.

Olvasóink írták

 • 5. Cseter János 2008. január 09. 14:09
  „Kedves " Éva" kérem a piacon vegyen almát, vagy más gyümölcsöt és ne e kormány tudás fája termékét szajkózza! Hisz az már közismert katyvasz! Jelenlegi kormány, akár "Istennek" is képzelheti magát, hisz felelősságre egyiket sem fogják vonni, ha kicsit túlbecsülik a saját képességeiket!”
 • 4. Éva 2008. január 09. 12:11
  „"szaktárca októberben kinevezett államtitkára által vezetett intézetben állították össze azt a háttértanulmányt is, amelyet az egészségpénztári törvényhez csatoltak decemberben."

  Hát hol a nyavalyában állították volna össze a források megjelölése mellett az alátámasztó anyagot?
  A 19 vizsgálat eredményét összesíteni kellett.
  Az összeg meg nem túl magas, ha csak a vele eltöltött munkaórákat számoljuk csak , akkor sem!


  /a kormányzati negyed maga nem került volna olyan sokba, ha nem kellett volna városrendezési gondokat is megoldani. Ezt nem vállalta egyetlen pályázó csak.

  Most akkor Jó a döntés , vagy "kötni kellett volna az ebet a karóhoz"?/”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. január 09. 09:32
  „Nem olyan sok pénz ez, dr. Veres János pénzügyminiszter annak idején 55milla áfát igényelt vissza hamis számlákra, mert "nem vette észre". És ő most szabadlábon van, miniszter és ő a mi megmentőnk.”
 • 2. nyugdíjas 2008. január 09. 08:44
  „A meg nem épülő kormányzati ´luxusnegyedre´ 640 000 000,- forint ´szállt´ el az adófizetők pénzéből... itt is jól megszedték magukat a ´haverok´...”
 • 1. Keve 2008. január 09. 08:28
  „A szokasos módszer a haverok pénzeléséhez!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrány az Országos Választási Bizottság ülésén

Kormányőrökkel vezettette ki a hallgatóságot Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB)… Tovább olvasom