Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Pakisztáni állampolgárok voltak a mumbai támadók

A múlt heti mumbai támadásokért felelős fegyveresek pakisztáni állampolgárságúak voltak - közölte egy hétfői interjúban a brit közszolgálati televízióval, a BBC-vel az indiai belügyminiszter-helyettes.
Bár Shakeel Ahmad további részleteket nem hozott nyilvánosságra, a bejelentése volt az első hivatalosan napvilágot látott információ a terroristák nemzetiségét illetően.

A politikus beszámolt arról is, hogy az egyedüli életben maradt támadó szintén a szomszédos Pakisztánból érkezett Mumbaiba. "Ezzel nem azt állítjuk, hogy a merényletekre a pakisztáni kormány támogatásával került sor" - hangsúlyozta Shakeel Ahmad. Kitartott azonban korábbi álláspontja mellett, miszerint Pakisztán "India-ellenes tevékenységet" folytat.

A hotel előtt gyertyák emlékeztetenek a szörnyű napokra
A hotel előtt gyertyák emlékeztetenek a szörnyű napokra

Shakeel Ahmad a vasárnap lemondott indiai belügyminisztert, Shivraj Patilt helyettesíti a tárca élén. Patilt az indiai sajtó már a merénylet előtt is sokat kritizálta a belbiztonsági helyzet miatt. Hétfőn újabb politikus mondott le: felajánlotta távozását Maharashtra állam kormányfője is. "Ha a támadásokért a kormányfőt is terheli a felelősség, akkor távozom" - közölte Vilasrao Deshmukh, akinek további sorsáról a kormányzó Kongresszus Párt dönt majd.

Az Indiai nyugati részén fekvő Mumbaiban 12 terrorista hatvan órán át tartott megszállás alatt a múlt héten tíz épületet, köztük két luxusszállodát, egy vonatpályaudvart, egy éttermet és egy zsidó kulturális központot. Az összehangolt támadássorozatban 172 ember vesztette életét és majdnem háromszázan megsebesültek.

Olvasóink írták

 • 5. N.P. 2008. december 01. 18:12
  „efje
  Csak azt ne felejtsd el, hogy ezek a "hősök" védtelen, fegyvertelen, felkészületlen embereket mészároltak le orvul, sunyi módon. Miért nem egy laktanyát támadtak meg?”
 • 4. Zejko 2008. december 01. 17:35
  „Egy kéz ilyet be kéne ereszteni a parlamentbe csucsidőbe :) !!!Az lenne ám a hir!!”
 • 3. aranka2 2008. december 01. 17:01
  „Aki "öngyilkos" merénylőként életét áldozza vallásáért valóban nem gyáva. Gyilkos barom!”
 • 2. efje 2008. december 01. 15:46
  „Az angol napilapok szombati számában címoldalon közölték hogy a terroristák egy része brit születésű brit állampolgárok voltak megnevezve a szülővárosukat is. Akkor most hogy is van ez? Ez miért maradt ki a hírből?
  Nem hiszem hogy gyáva az aki eletet áldozza a vallásáért. Az elszánt talán jobb szó rajuk.”
 • 1. joy 2008. december 01. 13:13
  „Ezek a terroristák a leggyávább gazemberek, akiket valaha anya szült e Földre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósági végrehajtó segítette az uzsorásokat?

Egy önálló bírósági végrehajtó segíthette az uzsorásokat Baranya megyében - tájékoztatott Mali… Tovább olvasom