Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Pálffy István szerint sikeres az egykulcsos adórendszer

Az egykulcsos adórendszer január 1-től mintegy 800 milliárd forintot hagyott az embereknél - mondta a kormánypárti képviselő.
Sikeresnek nevezte az egykulcsos adórendszert Pálffy István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva, a kormánypárti politikus semmilyen egyeztetést nem tart erről szükségesnek. Leszögezte: szó sincs arról, hogy a szolidaritási adó bármiféle politikai alakot öltött volna, vagy javaslat lenne.

Az MTI azután kereste meg a KDNP-s képviselőt, hogy az LMP azt javasolta, induljon egyeztetés a parlamenti pártok között egy igazságos és fenntartható adórendszer bevezetéséről. A párt szerint Pálffy István KDNP-s politikus szerdai, a szolidaritási adó bevezetéséről tett nyilatkozata azt mutatja, hogy a kormánypártok is kezdik belátni: az egykulcsos adórendszer bevezetése súlyos károkat okozott az országnak.

Súlyos károkat nem okoz, sőt, az egykulcsos adórendszer január 1-től mintegy 800 milliárd forintot hagyott az embereknél többek között bankbetétek, készpénz formájában - reagált Pálffy István, hozzátéve: ez az összeg jó helyen van a családoknál. Erről nem kell egyeztetni, ez a legjobb így, az emberek tiltakoznának, ha arról kezdenének tárgyalni, hogy ezeket az összegeket hogyan lehet visszavenni - mondta a kormánypárti képviselő.

A kereszténydemokrata frakciószóvivő azt mondta: azok a beszélgetések, amelyekre korábban hivatkozott, általában vetették fel, hogy vannak olyan helyzetek, - és az európai általános gazdasági válság ilyen lehet - amikor bizonyos csoportokat lehet szolidaritási adó megfizetésére kérni, ideiglenesen, rövid időre, alkalmilag.

Az, hogy a gondolkodás a társadalmi igazságosság és szolidaritás irányába felvet és a felszínre hoz különböző javaslatokat, amelyek Európában egy általános gazdasági válsághelyzetben szóba kerülnek, "az önmagában csak gondolkodás", nem hivatalos politika, nem olyan javaslat, ötlet, ami konkrét formában akármelyik kormánypárti frakciótól származna. Ezért ezt ilyen szempontból nem kell kezelni - szögezte le.

A Klubrádió honlapja szerint Pálffy István a Megbeszéljük című műsorban még szerdán arról beszélt, hogy kétszázötvenmilliárd forintos megszorítás nem lesz, de szolidaritási adó jöhet. Pálffy István szerint a nyilatkozatának több elemét is "összekapcsolták".

Olvasóink írták

 • 8. papsajt 2011. augusztus 27. 12:58
  „ennyi a lényeg. Pálfy egy suttyó,de jól tud helyezkedni.
  "1. mattil 2011.08.25. 21:06

  Ha jól emlékszem a bevezetése idején is készített vele és sok képviselőtársával riportot valamelyik kereskedelmi televízió és átlagban 6-800ezerrel több jövedelem jött ki nekik havonta. Ha velem is így történt volna én is sikernek titulálnám és foggal-körömmel védeném!"”
 • 7. achilleus 2011. augusztus 26. 10:41
  „Romániának és Szlovákiának is bejött (igaz a 2000-es évek elején). Nálunk is akkortól kellett volna, de Orbán - saját bevallása szerint - félt a szociális feszültségtől (ld. az akkori Szlovákia), na és a közelgő 2002-es választásoktól. Hogy ez a késedelem mit okozott, látjuk, tapasztaljuk (elegendő csak a szlovák euróra, vagy Temesvár-Szeged interregionális központi versenyhelyzetére gondolni, összevetve a tizenöt évvel ezelőtti helyzettel /amikor még az is kétséges volt, hogy Szlovákia az EU tagja lesz-e a többi "visegrádival", Temesvár kiugrásáról pedig mindenki saját szemével meggyőződhet./ Persze a kérdés az, hogy a tíz évvel korábban bombabiztos egykulcsos rendszer, hogyan sül el egy időközben teljesen legatyásodott, eladósodott, minden szinten törlesztőrészletek milliárdjait fizető gazdaságban és társadalomban./ Pálfi pedig az ötleteléseit otthon a tükör előtt mondogassa.”
 • 6. t680822g 2011. augusztus 26. 09:25
  „Pálffy jól helyezkedett a Kádár rendszerben is, most is jól nyalt a Kossuth rádióban, és (látszólag) bigott KDNP-s lett, tv-s bemondóból. Igazi köpönyegforgató. Ez a 800 milliárd csak a gazdagok, a magyar Jockey Ewing-ok zsebében maradt, a szegények, a kisemberek ebből egy fillért sem láttak belőle...”
 • 5. Nyomozo 2011. augusztus 26. 09:20
  „Bocsánat nem KDMP hanem KDNP.”
 • 4. skyzo50 2011. augusztus 26. 08:41
  „Érdekes, erről rögtön tudják, hogy tiltakoznának az emberek... Én azért örültem volna, ha inkább ezt vették volna bele a nemzeti konzultációba.”
 • 3. Nyomozo 2011. augusztus 26. 08:34
  „Hogyan sűlyedhetett le a KDMP Pálffy István szintjére?”
 • 2. klj_54 2011. augusztus 26. 08:06
  „Pálfi mióta közgazdász?
  Bocs, de amikor én megismertem még Pálfi Istvánnak hívták és szerdánként a Kossuthon volt reggel műsorvezető.
  Ha nincs a nagybátyja aki valóban újságíró volt Pistike megmaradt volna egy egyszerű építésznek.”
 • 1. mattil 2011. augusztus 25. 21:06
  „Ha jól emlékszem a bevezetése idején is készített vele és sok képviselőtársával riportot valamelyik kereskedelmi televízió és átlagban 6-800ezerrel több jövedelem jött ki nekik havonta. Ha velem is így történt volna én is sikernek titulálnám és foggal-körömmel védeném!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ csütörtöki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 25-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom