Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Pályakezdők előnyben

A munkahelyi tapasztalattal nem rendelkező fiatalok álláskeresését első ízben egy tavaly útjára indult országos program segítette.
A sikerek igazolták a szándékot, a koordináló Magyar Máltai Szeretetszolgálat újabb felkérést kapott.

Az Ötlet 2005 egy önkéntes program, amelyben a 18–26 év közötti álláskereső fiatalok tíz hónapos önkéntes munka révén munkatapasztalatokat szerezhettek, elhelyezkedési esélyeiket növelhették. A nyugat-dunántúli régióhoz tartozó három megyét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálta. A pályázati program eredményeként a koordináló szervezet tizenöt fiatal elhelyezkedését vállalta, azóta tizenhatan helyezkedtek el. Közülük négyet a saját fogadószervezete alkalmazott. Az önkéntesek képzéseken is részt vehettek, amelyek költségének 80 százalékát térítette a program. Megismerkedtek többek között az álláskeresési technikákkal, a munkajoggal, az önéletrajzírás módjával, a tárgyalási technikákkal.

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány egy újabb ciklus koordinálására kérte fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, így most ismét fogadószervezetek és önkéntesek jelentkezését várják. A Ötlet 2006 programban az életkor kitolódik 30 évre. A jelentkezési lap a www.otletprogram.hu honlapról letölthető. Jelentkezni április 30-ig lehet a koordináló szervezetnél. Régiónkban az Ötlet programvezetője Kovács Sándor. A koordinációs iroda elérhetőségei: 9700 Szombathely, Margaréta u. 1. Tel.: 06-94/505-968. Fax: 06-94/505-969. Mobil: 06-30/633-5221. E-mail: mmszszombathely@malta-nydregio.hu.

DPA

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom