Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Páncélszekrényekkel szerelik fel a kórházakat

Páncélszekrényekkel szerelik fel a kórházakat -erről döntött az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes elmondta, hogy a 70 ezer trezor beszerzése 600 millió forintba kerül majd.
Február 15-től minden ágyhoz tartozik majd egy széf, ahová a betegek az értékeiket betehetik. Horváth Ágnes elmondta, hogy a 70 ezer trezor beszerzése 600 millió forintba kerül majd, amit a társadalombiztosítás még december végéig átutal a kórházaknak.

A szaktárca vezetője szerint a személyes széfekre azért van szükség, mert a kórházi lopások értéke idén az első 10 hónapban már elérte a 100 millió forintot, de a rendőrségre be nem jelentettekkel együtt év végére akár 150 millió forint is lehet. Hozzátette: a nagy számú lopások miatt számos intézmény kényszerült arra, hogy korlátozza a látogatási időt, ami sérti a betegjogokat. A páncélszekrények erre a problémára is megoldást nyújthatnak.

A kórházi ágyakhoz tartozó kis, személyes széfeket a betegek egy kóddal zárhatják majd, így a széf kulcsát sem tulajdoníthatják el tőlük. Egy ilyen trezor ára 8-9 ezer forint, a 70 ezer magyar kórházi ágyhoz tartozó széfek beszerzési költsége tehát 600 millió forint körül van.

Az összeget a társadalombiztosítás idei megtakarításaiból kapják az intézmények azon a 20 milliárd forinton felül, amelyről még szeptemberben döntött az egészségügyi kormányzat. Horváth Ágnes elmondta, a kórházaknak juttatott 20 milliárd forint utolsó 5 milliárdos részletét napokon belül utalják át.

Olvasóink írták

 • 9. S.Grandpierre Cecília 2007. december 14. 20:14
  „Kinek kell a trezor? Ez a kérdés és az, hogy vajon melyik rokona, felebarátja, ismerőse az, a T. Miniszter asszonynak, aki ezeket jó pénzért legyártsa, és eladja nekünk, a népnek, akinek nemigen van szüksége trezorra. Az aranyláncokat nem a korházba viszik lassan a betegek, hanem olyan helyre, ahol megőrzésükért/?/ pénzt adnak nekik kölcsön kamatra, hogy ki tudják fizetni a korházi költségeket... Igen, itt tartunk a legtöbben, és nem hiszem, hogy jelenleg ez a legsürgősebb probléma. Hol él ez a nagyszerű, ügyes asszony? Azt láthattuk a televizióban, hogy többszöri probálkozás után már sikerült is kinyitnia az új trezort. Nem elég neki az otthonit nyitogatni? Meg a pénztárcánkat is nagyon ügyesen, ravaszan, elvetemülten tudják nyitogatni. Ebben sokkal profibbak, mint azokban a feladatokban, amelyekkel valójában törödniük kellene! Az egészségüggyel, a normális kormányzással...Kinek üzlet ez már megint? Erre kérünk választ! Néha úgy gondolom, mintha földönkivüliek találnák ki ezeket a képtelenségeket, s azután mégiscsak rájövök, nem ezek talán Magyarország felett élnek , s helikoptekerről nézik a szép tájat, elmélázva, és saját , avagy rokonaik...hasznukon agyalva bámulnak vigyorral lefele a népre. Döbbenetes elmebaj!!!”
 • 8. radenko 2007. december 14. 19:23
  „Lessz hova elzárnia a hannukáját.”
 • 7. radenko 2007. december 14. 19:23
  „Lessz hova elzárnia a hannukáját.”
 • 6. radenko 2007. december 14. 19:23
  „Lessz hova elzárnia a hannukáját.”
 • 5. radenkó 2007. december 14. 19:04
  „Mért nem vesz a miniszter asszony magának és a családjának is egy trezzort .Bezánák és elsüllyeszthetnék önmagukat a dunába.”
 • 4. radenkó 2007. december 14. 19:04
  „Mért nem vesz a miniszter asszony magának és a családjának is egy trezzort .Bezánák és elsüllyeszthetnék önmagukat a dunába.”
 • 3. radenkó 2007. december 14. 19:04
  „Mért nem vesz a miniszter asszony magának és a családjának is egy trezzort .Bezánák és elsüllyeszthetnék önmagukat a dunába.”
 • 2. egal 2007. december 14. 16:52
  „A zavart betegek hogy kezelik majd a széfet? Ja, majd kitalálnak erre is valamilyen bonyolullt szabályt, 66 aláírás kell majd.”
 • 1. radenkó 2007. december 14. 14:50
  „Ezt az idiótaságot, más már nem is kell a kórházaknak csak trezzor.
  Tényleg pihen agyú lehetett aki kitalálta ez volna a nagy eü reform”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombattól kerül a boltokba a felvételi tájékoztató

Szombattól kerül a boltokba a Felsőoktatási felvételi tájékoztató, amely a szeptemberben induló… Tovább olvasom