Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Papírból ragasztva

Ezek a színes, papírmasé lámpaernyők feldobják a modern, fiatalos lakásokat. Bár első látásra bonyolultnak tűnnek, elkészítésük különösebb gyakorlat nélkül sem nehéz, ha követi útmutatásunkat.   

Kattintson a képre!
Hozzávalók:

fehér selyempapír, sodrott papírszalagok a rózsaszín (vagy más szín) különböző árnyalataiban, keskeny, magas virágváza, a váza nyílásának megfelelő átmérőjű lámpagyűrű, foglalat, kábel, színtelen akrillak spray, tapétaragasztó, faenyv, vazelin, ruhaszárító csipesz, barkácskés, olló, ecset.

Kivitelezés

Az útmutató szerint keverjük össze a tapétaragasztót egy kis faenyvvel (fél liter ragasztóhoz keverjünk 3 evőkanál enyvet), hogy a ragasztó jobban tapadjon. A vázát gondosan kenjük át vazelinnel, hogy később könnyen leválasztható legyen a papírmasé réteg.

Tépkedjük (vagy vágjuk) csíkokra a selyempapírt, a csíkok kb. 10 cm-rel legyenek hosszabbak a vázánál. Mártsuk bele a papírcsíkokat a ragasztóba, majd az ujjaink között kisimítva, kissé egymásra fektetve egy irányban rendezzük el és jó erősen nyomjuk a vázára a csíkokat úgy, hogy a végük kb. 5 cm hosszan álljon ki. Összesen három rétegben ragasszuk a csíkokat a vázára, rétegenként változtassuk meg a csíkok átlapolásának irányát. A papírszalagokat vágjuk vékony csíkokra, a tapétaragasztóval ragasszuk az előző rétegre. A felragasztott csíkok végét hajtsuk be, de még ne ragasszuk le. Egy éjszakén át hagyjuk száradni a ragasztót.

A papírmasé réteget barkácskéssel felülről az alsó széléig vágjuk be és óvatosan válasszuk le a vázáról. A papírmasét papírcsíkokkal és ragasztóval belülről óvatosan ismét ragasszuk össze. Az ernyő alsó szélén vágjuk le a papír kiálló végét. Az enyő felső szélén ragasszuk a csíkok végét a lámpagyűrű köré. Ruhacsipesszel akasszuk fel száradni az ernyőt, majd színtelen lakkal fújjuk le. A szerelési útmutató szerint állítsuk össze a lámpát és erősítsük fel az ernyőt a foglalatra.              

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes vetítés a Kábítószerellenes Világnapon

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával, a Kábítószer-ellenes hét első két napján,… Tovább olvasom