Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Parlamenti vita a berlini csúcsról

A magyar kormány álláspontja szerint 2007 végéig befejeződhet az unió intézményi kérdéseinek megoldása – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyqlésben.
A magyar kormány szükségesnek tartja, hogy a német elnökség ideje alatt világos menetrend és mandátum fogalmazódjon meg, amelynek eredményeként egy kormányközi konferencián, 2007 végéig, a portugál elnökség ideje előtt befejeződhet az intézményi kérdések megoldása. Gyurcsány Ferenc hozzátette: vannak nemzetek, amelyek szeretnék újra kinyitni a nizzai kompromisszum kérdéseit, amitől ő óvna, mert ezt aligha lehetne 2009 előtt újra becsukni.
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, erős Európára van szükség, amelyet Magyarország is erősíteni tud. A KDNP frakcióvezetője, Semjén Zsolt hangsúlyozta: Európa nem létezhet a kereszténység nélkül. Dávid Ibolya MDF-elnök azt mondta, a kormánynak nincs energiapolitikája.
Eörsi Mátyás (SZDSZ) kiemelte: az EU hozzá tud járulni a Trianon-trauma eltörléséhez. Kozma József (MSZP) hangsúlyozta: a magyar politika sikere, ami a berlini nyilatkozatban megjelent. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket gyógyítani

a legnagyobb kihívás

A győri Petz-kórház dr. Székely Ferenc-emlékéremmel kitüntetett két fiatal orvosa: dr. Báthori… Tovább olvasom