Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Pártalapítást tervez Hack Péter

Pártot alapítana Hack Péter jogász, az SZDSZ egykori országgyűlési képviselője. A politikus a Figyelőneten pénteken megjelent interjújában elmondta: az önkormányzati választásról lecsúsztak, a négy év múlva esedékes országgyűlési választáson viszont elindulnának.
"Van és lesz is helye a magyar palettán egy piacorientált, nyugati értékeket, az európai és az euroatlanti együttműködést fontosnak tartó új centrumerőnek" - indokolta a pártalapítás gondolatát Hack Péter.

Mint mondta, létezik olyan, patrióta, de nem nacionalista, az ország versenyképességét szem előtt tartó szavazóbázis, amelyet jelenleg senki sem képvisel. Szerinte az LMP alkalmatlan erre, mert "a Fidesszel kórusban állítja, hogy megbukott a szabadpiac és a versenyalapú nyugati kapitalizmus".

Hack Péter arra is kitért: jelenlegi és volt tanítványai javasolták, hogy főpolgármester-jelöltként induljon az októberi választáson, a felkérés azonban túl későn érkezett, ezért "elhalasztották a startot".

Az 1998 óta a Hit Gyülekezete diakónusaként tevékenykedő jogász a Figyelőnetnek adott interjúban kijelentette: a gyülekezet nem törekszik politikai hatalomra, célja és lényege az evangélium hirdetése. Hangsúlyozta azonban, hogy a közelmúltig voltak pártok, amelyek programját a gyülekezet tagjai kompromisszumokkal ugyan, de tudták támogatni, ma viszont sokan közülük úgy érzik: nincs ilyen párt és program.

Hack Péter ugyanakkor logikus felvetésnek minősítette, hogy a Hit Gyülekezete tízezernyi tagja a korábbi SZDSZ-szimpatizánsok egy részével kiegészülve jó alapot biztosíthat a pártépítéshez. Hozzáfűzte: a liberális párt elképesztő hibákat követett el, a választók joggal tartják felelősnek az ország bajaiért, ezért nem szeretne részt venni "a címer átfestésében", azaz nem lesz partner abban, hogy a régi SZDSZ-t új logó alatt feltámasztani.

Hack Péter 1990 és 2002 között az SZDSZ országgyűlési képviselője, 1992 és 2001 között a szabad demokraták ügyvivője volt.

Olvasóink írták

 • 7. szilléri 2010. augusztus 28. 17:53
  „Bassszusssssssssssssssssssssss 6.! Öregszem ! - az öreg ,,megmondót" kihagytam !
  Mentségemre szolgál, hogy a szekutól a mai ,,gyagyájáig" olyan pályát futott be, hogy csak ideiglenesen az SZDSZ-ben állomásozó idegen harcosnak tekintettem TGM.-t”
 • 6. achilleus 2010. augusztus 28. 17:44
  „5. hozzászólás szilléri 2010.08.28. 16:52
  Tamás Gáspár Miklós hogy-hogy kimaradt, - pedig ő már r5utinos pártalapítónak számít.”
 • 5. szilléri 2010. augusztus 28. 16:52
  „Tölgyesi, Hack Péter és Kiss János féle pártokba soha !

  Három majom pártja !”
 • 4. achilleus 2010. augusztus 28. 16:15
  „Van egy olyan gyanúm, hogy az előttem szólók nem fognak az új Hack-párt tagjai lenni.”
 • 3. szilléri 2010. augusztus 28. 12:40
  „Hit gyülis szektatag, zsidó származású liberális gyülöletkeltő, amtimagyar fagyalgó ,,entelektüel" és SZDSZ valapító !!!!!!!!!!!!!
  _ Hát nagy kérdés milyen pártot szeretne alapítani Péter bátyó.”
 • 2. dodó 2010. augusztus 28. 11:25
  „Hack Péter (milyen meglepő!) kikeresztelkedett zsidó. 1998 óta a szélsőségesen cionista Hit Gyülekezetének diakónusa, a Hitgyüli aktív támogatásával megalakított SZDSZ alapító tagja és nyolc éven át ügyvivője, a gyülekezet fő fetrengője. Közösségi oldalakon szép videók nézhetők róla, ahol önkívületi állapotban fetreng főnöke és példaképe, Németh Sándor volt taxis hitszónok és önjelölt messiás lábai előtt.
  Végzettsége jogász, önmagát "alkotmányjogászként" szereti neveztetni. Lelkes támogatója Izrael "demokratikus" politikájának és a buziházasságnak.

  Jó kis "párt" lesz ebből!”
 • 1. frakk 2010. augusztus 28. 08:30
  „Hack P. A Hit Gyülekezetéből, és LMP tagságból valóban tudna gyúrni egy új Szdsz maszlagot. Az LmP most is a ő politikájukat képviseli a parlamentben. Akkor miért egy új párt, hogy visszaszivároghassanak a régi vezetők?
  Az Idő megoldja, az emberek elfelejtik a Szdsz disznóságait, 4 év múlva akár Szdsz névvel is újból indulhatnak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nótaéneklés világrekordját akarják megdönteni

A magyarnóta- és népdaléneklés világrekordját szeretnék megdönteni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei… Tovább olvasom