Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Pártelnökként is megbuktatnák Gyurcsányt?

Pozíciójukat a kormányfő lemondásával elveszítő politikusok közül már a kongresszuson többen jelezték elégedetlenségüket.
Az április elsejére tervezett kormányfőjelölő kongresszuson pártelnökként is megbuktatnák Gyurcsány Ferencet - értesült a Magyar Hírlap. Információik szerint a miniszteri, államtitkári és egyéb pozícióikat a kormányfő lemondásával elveszítő politikusok közül már a kongresszuson többen jelezték elégedetlenségüket. Az újság idézi Gyurcsány Ferenc kormányülésen elmondott mondatát, amely szerint az új miniszterelnök döntésén múlik, kiket erősít meg posztjukon a régi kormánytagok közül, s jelöl-e újakat.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. theseus 2009. március 26. 15:49
  „Várjuk ki a végét! Könnyen lehet, hogy ő marad miniszterelnök is, még egy évig. Ha nem találnak másik jelöltet, akkor sem fogják egyhamar feloszlatni a parlamentet, ahogy eddig se tették.”
 • 32. theseus 2009. március 26. 15:23
  „Ezek bizony az agónia jelei az utódpárt(ok)ban. Csak hát ez az elnyúló vergődés az országnak is hatalmás károkat okoz.”
 • 31. Power 2009. március 26. 14:19
  „Szerintem arra várnak, hogy mikor mennek az emberek az utcára!”
 • 30. Natasha 2009. március 26. 14:17
  „Egy szó mint száz: Hess picsába mind!”
 • 29. gardista33 2009. március 26. 14:09
  „szánalmasak mind. Elég volt!”
 • 28. Power 2009. március 26. 14:00
  „Az MSZP-és képviselők félnek a 100 ezer forintos büntetéstől, közben milliárdokkal károsul az állam naponta.”
 • 27. Mathiasking 2009. március 26. 13:16
  „Nincs a MSZP-n belül annyi gerinces szavazati joggal ellátott talpnyaló, aki a megbuktatást fel merné vállalni.”
 • 26. achilleus 2009. március 26. 12:21
  „Ez pedig az MSZP 2006-os hazugságproramja:
  http://mszp.hu/magunkrol/program
  Egy röpke idézet belőle:
  "Az új Nyugdíjemelési Program keretében sor kerül a 14. havi nyugdíjnak megfelelő mértékű emelésre."”
 • 25. cyt 2009. március 26. 12:20
  „Nap mint nap egyre világosabbá válik az MSZP-diktatúra lényege, és annak leplezetlen elemei. Ezek valóban a kádár-rendszert aljazzák már jelenleg is. Inne már csak Rákosi felé lehet lépni lefelé. Ráadásul a dagonyázásban egyre több hölgy is megjelenik. Vajon ők az igazi női egyenjogúságért harcolva teszik ezt, vagy csak úgy magától jön ez nekik? Bizony, bizony, ők még arra is képtelenek, hogy a végpontot észrevegyék, és próbálják menteni a még menthetőt. Itt valóban a minden-vagy-semmi játékát űzik az MSZP-SZDSZ-MDF triumvirátusban.”
 • 24. achilleus 2009. március 26. 12:18
  „Lendvai elvtársnő a bábminiszterelnöktől ilyen "programot" vár:
  "Az új miniszterelnöknek nem kell új kormányprogramot írnia, de a politikai illem azt kívánja, hogy a bizalmatlansági indítvány vitájában ismertté váljanak a fő irányok, vagyis nem egy 300 oldalas dokumentum kell, hanem néhány olyan pont, ami a válságkezelés legsürgősebb teendőit tartalmazza - mondta az MSZP frakcióvezetője."”
 • 23. achilleus 2009. március 26. 12:14
  „Ezzel foglalkozik Gyurcsány (végig szó szerinti idézet, a cím is!!!)
  Küzdeni kell az előrehozott választások ellen
  gyurcsany összes bejegyzése
  2009-03-24 14:40 -kor

  Amit a Fidesz képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszélyes.
  Az előrehozott választásokkal szemben sokféleképpen lehet érvelni. Az én érvelésem magva kettős. Egyrészt a demokráciának, a demokratikus versengésnek, a választásnak nemcsak formai kellékei vannak. Azaz az általános és egyenlő választójog, vagy a tisztességesen lebonyolított választás mellett az is a feltétele, hogy az emberek tudják, miből választanak. Miből, mondom, és nem kik közül! Márpedig ma nem tudják, mit kínál nekik a legnagyobb ellenzéki párt, hiszen eddig semmi mást nem mutatott, mint az egyébként valóban meglévő aggodalmakra, a változásoktól való félelemre próbált nagyon egyszerű, empatikus, de hamis válaszokat adni. Ebben a helyzetben nem megengedhető, hogy valaki program nélkül kérjen felhatalmazást. Különösen akkor nem, amikor azonnal cselekedni kell!

  Ezzel legalábbis egyenrangú ellenvetés, hogy a demokratikus értékek védelme, a demokratikus kultúra gyakorlása szempontjából az, amit a Fidesz képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszélyes. Amikor a jobboldal nagyobbik része ellenségként, mi több, selejtként tekint a baloldalra, akkor egy ilyen politikával szemben küzdeni kell, tisztességes, alkotmányos módon, de semmiképpen nem átengedni neki a hatalmat! Egy olyan politikával szemben, amely nem legyőzni, hanem megsemmisíteni kíván bennünket, azt hiszem, egész egyszerűen öngyilkosság kinyitni az utat az alkotmányos, törvényes határidő előtt a választás számára.

  A választásokig meg kell értetni az emberekkel nekünk, baloldali és liberális politikusoknak, hogy amit a Fidesz képvisel, az a magyar demokratikus normalitás sérelmére elkövetett politikai tisztességtelenség. Amit tesznek, asszisztálás a félelemkeltés, gyűlöletszítás, az erőszak térnyeréséhez. A múlt héten az Élet és Irodalom egyik cikkét másoltam ide a weimarizálódásról. A Fidesz megnyilatkozásai a ´30-as évek szélsőséges szövegeire hasonlítanak. Attól tartok, hogy bizonyos tekintetben a gondolkodásuk is. Ez akkor is baj, ha persze a mai környezet teljesen más. Leginkább tehát azért nem szabad támogatni a tisztességes, elkötelezett demokratáknak az előrehozott választást, mert ma két fontos feltétel hiányzik. Egyfelől nincs valóságos és számon kérhető, a válságot kezelő gazdasági-társadalmi reformprogramjuk, másfelől nyilatkozataik és magatartásuk fényében elmondható, hogy a Fidesz hatalomra kerülése a demokratikus működés tudatos sérelmét jelentené. Akinek tehát fontos Magyarország, az a törvényes választási időpontig mindenképpen küzd, hogy egy ilyen politika ne kerüljön hatalomra.

  Na, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!"”
 • 22. achilleus 2009. március 26. 11:34
  „"A terv /Reformszövetség/ eredetileg is 355 milliárd forintot faragott volna le még idén a szociális juttatásokból, az elvonás most tovább nő majd. További megszorításokat javasol a szervezet a nyugdíjkiadásoknál is. A gazdasági lap szakértőkre hivatkozva azt írja, hogy tavaly október óta egyre tágul a lyuk a költségvetésben. Most már 400-500 milliárd forintra becsülik a lefaragandó összeget, egyebek mellett a családtámogatás és a 13. havi nyugdíjak visszavágásával, a költségvetési bérek befagyasztásával."

  Vagyis a kormány tehetetlenség egyre nagyobb hiány szükséges lefaragását teszi szükségessé. Tágul a lyuk, előbb-utóbb benyeli a teljes hitelkeretet és az országot. De Veres vállalná. A sok hülye pedig asszisztál ennek a pusztulásnak, a legnagyobb barmok pedig még tapsolnak is.”
 • 21. comet 2009. március 26. 11:29
  „19. böszméék megérdemelnék hogy szeretett vezérük Fletó legyen az örökös pártelnök, és a parlamenti csürhe is megérdemelné, hogy a március 21-én lemondott bukott Fletót április elsején, bolondok napján egy megújhodott Fletó váltsa.
  De az ország nem érdemli meg ezt a világon efyedülálló bohózatot.”
 • 20. achilleus 2009. március 26. 11:23
  „18. hozzászólás makákó 2009.03.26. 10:43
  "Fleto nem mert végigmenni az emberek között, hátulról ment fel a színpadra, ami a gyávaság jele a politikában."

  Ugyan-ugyan, csak nem akarta, hogy a szintén meghívott lg összenyálazza a kezét, Brrr...”
 • 19. legal 2009. március 26. 10:47
  „A nap - komoly - vicce a Népszabadság online hírei közül: "Ha az új kormányfő felkéri, Veres János szerepet vállal az új kabinetben is. A pénzügyminiszter az MTI-nek adott interjújában elmondta: az új miniszterelnöktől a szocialisták szervezeti, személyi és tartalmi garanciákat kérnek. Az MSZP-ről szólva azt mondta: a párt sokkal fejlődőképesebb, mint a Fidesz." Ami azt illeti a szocialisták töretlen fejlődés útján járnak úgy 1947-től kezdődően. Világosan kiolvasható, hogy ők akarnak diktálni a függetlennek kívánt szakértő miniszterelnöknek és kormányának is. Miért kellene ezért független ember kormányfőnek? Tényleg azt gondolják, hogy akad oly ostoba magamutogató ember, aki e magas titulusért hagyná magát hátulról rugdosva elvállalni e feladatot? Ha az MSZP április elsejére tervezett kormányfőjelölő kongresszusig nem akad elfogadott jelölt, akkor papír szerint Gyurcsány folytatná a miniszterelnökséget, hisz nem mondott le. No, azt gondolom, az MSZP párttagságának elege lenne belőle, s leváltanák, mert azért ők sem ennyire elfogult, orruknál vezethető ostobák. Gyurcsány maradásával a bukta még nagyobb lenne a következő választásokon.”
 • 18. makákó 2009. március 26. 10:43
  „Az IH-beli beszédére meghívták a multik vezetőit, de persze nem engedték őket szóhoz jutni, meg meg se kérdezték a véleményüket. Telepakolták a termet MSZ(M)P-s nyugdíjasokkal, őket meg beültették hátra. Voltak is meg nem is.
  Amin a cégvezetők a legjobbat röhögtek, az az volt, hogy Fleto nem mert végigmenni az emberek között, hátulról ment fel a színpadra, ami a gyávaság jele a politikában. Egy gyáva embert meg senki se vesz komolyan...”
 • 17. achilleus 2009. március 26. 10:34
  „15. hozzászólás legal 2009.03.26. 10:22
  Az igazi ostobák nincsenek abban a helyzetben, hogy bármiféle módon leválthatnák Gyurcsányt, igaz nekik eszükbe se jut (11%).”
 • 16. achilleus 2009. március 26. 10:32
  „15. hozzászólás legal 2009.03.26. 10:22
  Nem is az ostobaságukkal van a baj, a tisztességükkel.”
 • 15. legal 2009. március 26. 10:22
  „Biztosra vehető, ha az április elsejére tervezett MSZP-s kormányfőjelölő kongresszusukig nem akad vállalkozó az átmeneti kormány élére, akkor - más lehetőség nem lévén - Gyurcsány Ferenc maradna tovább a miniszterelnök. Ne feledjük, nem mondott le. Borítékolható, hogy a párt leváltaná Gyurcsány Ferencet, mert azért ők sem végtelenül lenézhető elvakult ostobák.”
 • 14. lopicigazsi 2009. március 26. 10:21
  „Hühűűű! Gyurcsány vs. Orbán itt. Egyelőre Fletó vezet... __________www.afal.hu___________”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázdák egy budapesti edzőteremben - két ember megsérült

14 embert állított elő a rendőrség abból a bandából, amelynek tagjai szerda este egy budapesti, XIX.… Tovább olvasom