Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Patkány a húsüzemben - három tonna készítményt foglaltak le

Három tonnányi, szörnyű higiéniai állapotok között előállított húskészítményt foglaltak le a szakemberek szerdán délelőtt a Pest megyei Gyálon. Az illegális műhely egyik zsírolvasztójában még egy élő patkány is úszkált.
A élelmiszer-biztonsági ellenőrök szerdán délelőtt mentek ki egy gyáli illegális húsüzembe. Helik Ferenc, Pest megye helyettes főállatorvosának megfogalmazása szerint a húskészítményeket szörnyű higiéniai állapotok között állították elő. Kosz volt, rozsda, ráadásul az egyik zsírolvasztóban még egy élő patkány is úszkált. A műhelyből három tonna húst foglaltak le, főként kolbászokat, szalámikat és disznósajtot, de voltak ott különféle pácolt, és füstölt húsok is.

Helik Ferenc elmondása szerint a rajtaütéskor négyen dolgoztak az üzemben, hamarosan pedig a helyszínre érkezett a tulajdonos is. A húsokon kívül ekkor még előkerültek különféle számlák és címkék is, pedig a műhelynek nem is volt joga a húskészítmények előállításához.

A tulajdonossal szemben a rendőrség fog eljárni. Az élelmiszer-biztonsági szakemberek a három tonnányi húst elszállították és hamarosan megsemmisítik.

Olvasóink írták

 • 6. Marica 2008. március 13. 17:43
  „Köszi Matriné!
  Még egy pár ilyet írsz és nem lesz gond a fogyókúrámmal!”
 • 5. matriné 2008. március 13. 13:57
  „Ma már rég bezárták azokat a hüsüzemeket, ahol az elvtársak garázdálkodtak!Szinte eltörölték a föld színéről! De azt nem tudják eltörölni amit az ott dolgozókm lettak és tapasztaltak! "Marica" azt el sen tudja valójábanh képzelni, hogy miket töltöttek ott bébe. Nem is beszélve az import "áruról" Hát az ép, hogy nem mozgott! No nem attól, hogy még élt! De voltak derék fő állatorvosok akik azt tanácsolták "áztrasság egy kicsit be ecetes vízbe és mehet a feldolgozóba"! Ők meg kicsontozott hát és bélszínnel távoztak a portán kerseztűl!No meg a bijtatott sportolók, hogy mit műveltek, ház, azt még a klaviatúra sem birná el!”
 • 4. Marica 2008. március 13. 08:43
  „Inkább ne kezdjük el elemezni, mi van benne, mert soha többet nem eszünk semmit.”
 • 3. nagypappa 2008. március 13. 03:56
  „Rámegy... Inge gatyája.
  Ugyanis az engedély nélküli élelmiszerelőállítás bűncselekmény.
  Ne gondold, hogy az olcsóbb termékek előállítása történik az említett módon.
  Azért mert valakinek nincs engedélye előállításra, nem fogja egy fllérrel sem olcsóbban adni.
  Névvel címmel tudnék olyanokat említeni, hogy a termékeiket drágábban adják el mint az engedéllyel gyártó feldolgozók.
  Őszintén, el tudod képzelni, hogy egy baromfi virsibe, mi fér bele 199.- Ft-ért?
  Én tudom...
  Igaz, a kutyám nem eszi meg. Pedig ő nem tudja. Mi minden van benne.”
 • 2. Nagy Istvánné 2008. március 12. 21:36
  „Gondolom ennyi mennyiségű élelmiszert megfelelő kereskedelmi háttérrel lehetett értékesíteni. A boltokban is látható a különbség: 299 Ft-os és 1200 Ft-os főzőkolbász. A szegénynek is enni kell...Ilyen gátlástalan emberek pedig meglovagolják a helyzetet. Ahogy régebben a zug szeszfőzdék üzemeltek, úgy szaporodnak az efféle förtelmes kolbászgyárak, húsüzemek. A büntetés mértéke és módja lehetne elrettentő és az ellenőrző szervek hasonló leleménye. Talán amit megtermelt, megehetné...halmazatként pedig fizethetne, de úgy,hogy ingje, gatyája rámenjen!”
 • 1. s.karesz 2008. március 12. 20:36
  „"NAGYON SZÉP "MUNKA LEHETETT! KÉRDEM ÉN A MAI VILÁGBA,ÉVEKEN KERESZTÜL ,HOGY LEHET FELTŰNÉS NÉLKÜL ILYET CSINÁLNI?OTT VALAKI RENDSZERESEN MEGKAPTA A MAGA KIS CSUSZÓPÉNZÉT HALLGATÁSÉRT MEG NEM AKARNI LÁTNI MEG A CSÖNDBE LENNIÉRT!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Political Capital: nőtt a politikai kockázat

A vasárnapi népszavazás után a gazdasági szereplők szemszögéből nézve megnövekedtek Magyarország… Tovább olvasom