Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Pécs 2010: megalakult a Művészeti Tanács

Március 1-jén kezdi meg működését a Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa Művészeti Tanácsa. A hattagú kulturális szakemberekből álló testületet Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Tasnádi Péter Pécs város polgármestere közösen kérte fel a rendezvény 2009-2010-es programjainak kialakítására, illetve felügyeletére.
Az oktatási és kulturális miniszter valamint Pécs polgármestere február 4-én állapodott meg a Művészeti Tanács felállításáról. A szakmai testület tagjai: Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok ügyvezető igazgatója; Koncz Erika, a Magyar Iparművészeti Múzeum főigazgató-helyettese, Lauter Éva, a Balassi Bálint Intézet főigazgatója, Pál Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész, Giorgio Pressburger író, rendező és Vincze János rendező, a Pécsi Harmadik Színház igazgatója.

A Művészeti Tanács 2008. március 1-jén kezdi meg működését. Feladata a végleges kulturális stratégia és programterv kidolgozása - az eddigi javaslatoknak, a Pécs városa által készített győztes pályázat megfelelő elemeinek a figyelembevételével. A testület a koncepciót április 30-ig nyújtja át véleményezésre az oktatási és kulturális miniszternek, illetve Pécs polgármesterének.

A pécsi Európa Kulturális Fővárosa program 2008-as, úgynevezett "felvezető évének" kulturális, művészeti rendezvényeihez az OKM több mint 300 millió forint támogatást nyújt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha nem vagy a helyében, kérlek ne állj a helyére!

Internetes oldalon teszik közszemlére azon gépjárművek fotóit, akik jogtalanul használják a… Tovább olvasom