Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Péntek déltől tölthető le az energiahatékonysági pályázat

Péntek délben kerülnek fel a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) honlapjára az idei lakossági energiahatékonysági pályázat részletei. Az előző évek tapasztalatai alapján érdemes nagyon sietni, mert hamar elfogy a pénz. A GKM honlapjáról letölthető űrlapokat április 10-től lehet benyújtani levélben az Energia Központ Kht.-hoz.
Magánszemélyek, lakásszövetkezetek és társasházak jelentkezhetnek a pályázatra. A vissza nem térítendő támogatás értéke a teljes átalakítás legfeljebb 15 százaléka, lakásonként maximum 265 ezer forint lehet.

Tavaly még 30 százalékot tett ki a támogatás mértéke, viszont kisebb volt a keret, így az idei 2,6 milliárd forintból várhatóan többen kapnak majd állami pénzt.

A pályázaton igénylehető kedvező (jelenleg 6,5 százalékos) kamatozású hitel is. Ha valaki kap vissza nem térítendő támogatást is, akkor a legmagasabb felvehető összeg energiatakarékosságra 1,5 millió, megújuló energiák esetében 3,735 millió forint. Támogatás nélkül 1,765 millió, illetve 4 millió forint kedvezményes hitel igényelhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért olyan sok az iskolai bukás?

Tovább olvasom