Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Péntekig lehet jelentkezni a központi írásbelikre

Péntekig jelentkezhetnek a középiskolában továbbtanulni akaró diákok a központi írásbeli vizsgákra. A január végén tartott megmérettetésre az intézmények egyharmada kötelezi a végzősöket, így nem árt időben tájékozódni, hogy a kiszemelt iskolában kérik-e a központi írásbelik eredményét vagy sem.
Jelentkezni, illetve vizsgázni bármelyik (például a lakóhelyhez legközelebbi) iskolában lehet, függetlenül attól, hogy később a diák melyik intézményben akar majd továbbtanulni. A vizsgát szervező iskolák listája, illetve a jelentkezési lap az Oktatási Minisztérium honlapján megtalálható, de a lapot valamennyi általános és középfokú intézményben is be lehet szerezni - tájékoztatott korábban a szaktárca.

A központi írásbeli vizsgákat a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokban 2008. január 25-én, a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi vizsgáit január 26-án, a pótló felvételi vizsgát január 31-én tartják.

A vizsga eredményéről a szervező középiskola február 8-ig értesíti a diákokat. A tanulók ennek ismeretében nyújthatják be a jelentkezési lapjukat a választott középiskolába vagy szakiskolákba, 2008. február 15-ig. Eddig az időpontig kell leadni a felvételi adatlapot is a felvételi központba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfeleződött a kisebb cégek kintlevősége

Tavaly a kis- és középvállalkozások árbevételhez viszonyított kintlevősége fele akkora volt, mint… Tovább olvasom