Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Pénzbüntetést is kapott a Széna téri bankból lopó rendőr

Pénzbüntetéssel toldotta meg szerdán a bíróság a májusi, Széna téri túszejtéses bankrablás után a bank pénzét eltulajdonító rendőr első fokú ítéletét.
Az ítélőtábla mostani döntése már jogerős, mert az ügyész, a védő és a vádlott is elfogadta az ítéletet. A volt rendőr százados - még rendőrként - a május 4-én a Széna téren történt túszejtéses bankrablás után ellopott 460ezer forintot az OTP bankfiókból. A rendőr felett másodfokon szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa mondott ítéletet. A rendőr az utolsó szó jogán elmondta, hogy megbánta amit tett. Most mellékbüntetésként 150 ezer forintot kell még fizetnie.

A volt rendőrt korábban első fokon egy év nyolc hónap, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönre és lefokozásra ítélte a bíróság. A katonai ügyész szerdán szerette volna elérni, hogy letöltendő börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és pénzbünetést is kapjon a megtévedt férfi. Az ügyész szerint a súlyosbításnak az általános bűnmegelőzés lenne a célja.

Az ügyvéd azzal védekezett, hogy az ügyész állítsával szemben a férfi nem volt a szemlebizottság vezetője, valamint felhozta, hogy a férfinek négy gyereke van és ha börtönbe kerül, az adófizetőknek kell eltartani őt és a gyerekeit is.

A volt rendőr az ítélethozatal előtt, az utolsó szó jogán elmondta, hogy megbánta amit tett. Hnagsúlyozta, hogy négy gyerekét szeretné becsülettel felnevelni és munkával hozzájárulni családja anyagi terheinek csökkentéséhez. A férfi egyébként az eset után sokáig nem talált állast, másfél hónapja azonban eredeti szakmájában, villanyszerelőként dolgozik.

Mindezek alapján a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa alapjaiban helyben hagyta a korábbi ítéletet, de megtoldotta 150 ezer forintos mellékbüntetéssel. Az indoklás szerint az első fokú bíróság hibázott, mikor nem rótt ki pénzbüntetést, ez ugyanis a hasonló - lopási - esetekben kötelező. Az Ítélőtábla egyébként a rendőr tettét szolgálati kötelességszegésnek minősítette. Az ügyész, a védő és a vádlott is elfogadta a döntést. A férfi anyagi helyzetére hivatkozva részletfizetést kért, a bíróság ezért három részre osztotta a pénzbüntetést.

A májusi, Széna téri túszejtéses bankrablás után, a helyszíneléskor egy magára hagyott pénzköteget emelt el az akkor még rendőr századosként szolgáló férfi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A látás hónapja: ingyenes vizsgálat a megyében hat helyen

A látás hónapja kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres szemvizsgálatokon való… Tovább olvasom