Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Pénzek a civileknek

Megjelentek a Nemzeti Civil Alapprogram működési pályázatainak kiírásai, amelyek a civil szervezetek talponmaradását teszik lehetővé.
A most nyilvánosságra került pályázatokról dr. Rácz Sándor, a Nemzeti Civil Alapprogram országos tanácsának tagja elmondta, hogy összességében 6,7 milliárd forintra lehet pályázni, ebből régiónkban 274 milliót oszthatnak szét. Ezekre az összegekre minden olyan civil szervezet pályázhat, amely 2003. január elseje előtti cégbírósági bejegyzéssel rendelkezik és nem esik az NCA-törvény kizáró hatálya alá.

A pályázatok, amelyek benyújtási határideje június 15., letölthetők a www.nca.hu honlapról, s a pályázati anyagok beszerezhetők az államkincstár megyei állampénztári irodáján (Győr, Czuczor u. 26.), a Szent István úti Civil Szolgáltató Központban, valamint a TESZ megyei szervezetének Arany utca 28–32. szám alatti irodáján.

Dr. Rácz azt is hangsúlyozta: a pályázatok kitöltésénél különös figyelem szükséges, mert ezúttal nem lesz lehetőség arra, hogy hiánypótlásra felszólítást küldjenek a pályázóknak. Ezért azok a civil szervezetek, amelyeknek nincs pályázati gyakorlatuk, keressék fel segítségért az említett három szervezet valamelyikét. A tavalyi gyakorlat ugyanis azt bizonyítja, hogy a pályázatok 35–40 százalékát alaki hiba miatt utasították el.

Az elbírálás határideje 60 nap, így várhatóan szeptemberben kötnek a nyertesekkel szerződést, s majd ezt követően fizetik ki az elnyert összegeket. Horváth László, a NCA Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiumának tagja hozzátette, hogy az akció ténylegesen a civil szervezetek talponmaradását célozza, segítve őket a működési költségeik előteremtésében. E pályázatok pénzügyi lebonyolítása lehetővé teszi az egész évre szóló költségek elszámolását.. Győrött, a Civil Szolgáltató Központ ma délután két órától díjmentes pályáztatótréninget szervez a civil szervezetek számára abból a célból, hogy segítse a működési támogatási pályázat sikeres elkészítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napról napra, évszakról évszakra

Évszakok címbe foglalta a Győri Balett azt a háromrészes estjét, melyet először május 28-án láthat a… Tovább olvasom