Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Pénzszállítóra lőttek Debrecenben

Nem sikerült pénzt rabolniuk azoknak a fegyvereseknek, akik megtámadtak egy pénzszállítót hétfő este Debrecenben, egy nagyáruház parkolójában. A férfit meglőtték, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A két rablót még keresik.
A pénzszállító pénzeszsákokkal jött ki az áruházból, amikor a két símaszkos támadó elé lépett, és közelről lelőtték. A pénzszállító társa az autóban várakozott, megpróbálta elgázolni az álarcosokat, akik a közeli sörkert irányába elszaladtak. Értéket nem vittek magukkal - mondta el Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A pénzszállítót hétfő este fél tízkor támadták meg a debreceni Malomparkban. A meglőtt férfit életveszélyes állapotban vitték a Kenézy Gyula Kórházba, hasi szerveit, máját és tüdejét érte a lövés. Éjjel megműtötték, de még mindig életveszélyes az állapota.

A rendőrség forró nyomon kezdte meg a nyomozást, szemtanúk jelentkezését is várják. A két támadó körülbelül 170-175 centiméter magas, 25-30 év körüliek, vékony testalkatúak, símaszkot és sötét ruhát viseltek.

A rendőrök továbbra is nagy erőkkel keresik a két rablót. Emellett vizsgálják az áruház hátsó bejáratánál lévő biztonsági kamera felvételeit, hátha rögzítette a rablást.

Félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség annak, aki segít kézre keríteni azokat, akik hétfőn este megtámadtak egy pénzszállítót Debrecenben. A nyomozók emellett abban is bíznak, hogy a lövést leadó rabló társai önként feladják magukat, hiszen ez a bíróságon enyhítő körülménynek számít.

A rendőrség már elküldött Budapestre több DNS mintát is, amelyeket a hétfő esti, debreceni pénzszállító elleni támadás helyszínén rögzítettek. Bár korábban úgy tűnt, hogy ketten voltak a rablók, a legutóbbi feltételezés szerint lehetett még társuk, aki a közelben egy autóban várta őket. A rendőrök félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel a tettesek kézre kerítéséért - mondta el Uzonyi Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Regdő-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Leszögezte: a lövést leadó támadó akár életfogytiglani büntetést is kaphat. A nyomozók azt szeretnék elérni, hogy társa, vagy társai önként adják fel magukat, ez ugyanis enyhítő körülményt jelent számukra a bíróságon.

Gyanúsított egyelőre még nincs. A rendőrök közben továbbra is vizsgálják az érintett nagyáruház hátsó bejáratánál lévő biztonsági kamera felvételeit.

Először támadtak meg idén itthon pénzszállítót, az elmúlt években azonban több hasonló eset is történt. Tavaly márciusban Tokaj mellett rontottak rá fegyveresek egy páncélautóra: az egyik biztonsági őrt megkötözték, a másikat pedig megölték, 160 milliónál is több volt a zsákmány. Később kiderült, hogy az autót vezető biztonsági őr részt vett a rablásban. A tokaji eset előtt alig egy héttel az M1-es autópályán rövid sorozatot adtak le géppisztolyból egy pénzszállítóra, amelynek személyzete viszonozta a tüzet. Itt senki sem sérült meg, és a rablók sem szereztek pénzt. 2006 augusztusában a fővárosi MOM Park bevásárlóközpont előtt is rablás volt: akkor az egyik pénzszállító lőtt rá az őket megtámadókra.

Olvasóink írták

  • 1. nyugdíjas 2008. május 20. 08:50
    „Szegény fiatalok, nem hogy inkább politikai pályára mentek volna, ott ´kaszálhattak´ volna, és a kutya sem keresné őket. - Gyors felépülést kívánok a pénzszállítónak. Hozzáteszem, a pénzszállításnak ez a módja sem igazán biztonságos, a dolgozók élete-testi épsége szempontjából.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a kullancsirtás az országban

Az Európai Unió szerint ugyanis az emberekre is káros lehet az eddig használt permetszer. Új módszer… Tovább olvasom